Emzik
102 görüntüleme
B
Büşra ..
Premium Üye
17 Mayıs 2026 13:53
Bebeğim 9 aylık ama hala 0-6 aylık emziğini kullanıyor 6-18 olanı almıyor çene yapısını bozar mı yoksa 6-18 olana mı geçmeliyiz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Mayıs 2026 13:53
Emzik Değişimi ve Çene Yapısı
Bebeğiniz 9 aylık ve hala 0-6 aylık emziği kullanıyorsa, çene yapısının bozulmaması için 6-18 aylık emziğe geçmeniz önerilir. Ancak, bebeğiniz 6-18 aylık emziği reddediyorsa, endişe verici olabilir.
Riski Azaltmak İçin
1. Pekmez veya Yoğurt Deneyin: Bebeğinizin sevdiği bir pekmez veya yoğurt gibi şeylere batırıp bir kaç gün vermeyi deneyin. Bu, bebeğinizin 6-18 aylık emziğe alışmasını sağlayabilir.
2. Gradual Geçiş: 0-6 aylık emziği kullanmaya devam ederken, 6-18 aylık emziği de ara sıra vererek bebeğinizin alışmasını sağlayabilirsiniz.
3. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin diş ve çene yapısını kontrol etmesi için doktorunuzla bir görüşme planlayabilirsiniz.
Zararı Minimize Etmek İçin
Gün içinde emzik kullanmaktan kaçının, sadece uyku zamanı kullanın.
Emziği temiz tutun ve düzenli olarak değiştirin.
Sonuç
Bebeğinizin 6-18 aylık emziğe geçmesi, çene yapısının doğru gelişmesi için önemlidir. Ancak, her bebek farklıdır, bu nedenle doktorunuzla birlikte bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun bir plan belirlemeniz gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzik Değişimi
2. Emzik Değişimi
3. 6 18 Ay
Bebeğiniz 9 aylık ve hala 0-6 aylık emziği kullanıyorsa, çene yapısının bozulmaması için 6-18 aylık emziğe geçmeniz önerilir. Ancak, bebeğiniz 6-18 aylık emziği reddediyorsa, endişe verici olabilir.
Riski Azaltmak İçin
1. Pekmez veya Yoğurt Deneyin: Bebeğinizin sevdiği bir pekmez veya yoğurt gibi şeylere batırıp bir kaç gün vermeyi deneyin. Bu, bebeğinizin 6-18 aylık emziğe alışmasını sağlayabilir.
2. Gradual Geçiş: 0-6 aylık emziği kullanmaya devam ederken, 6-18 aylık emziği de ara sıra vererek bebeğinizin alışmasını sağlayabilirsiniz.
3. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin diş ve çene yapısını kontrol etmesi için doktorunuzla bir görüşme planlayabilirsiniz.
Zararı Minimize Etmek İçin
Gün içinde emzik kullanmaktan kaçının, sadece uyku zamanı kullanın.
Emziği temiz tutun ve düzenli olarak değiştirin.
Sonuç
Bebeğinizin 6-18 aylık emziğe geçmesi, çene yapısının doğru gelişmesi için önemlidir. Ancak, her bebek farklıdır, bu nedenle doktorunuzla birlikte bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun bir plan belirlemeniz gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzik Değişimi
2. Emzik Değişimi
3. 6 18 Ay
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Tay
17 Mayıs 2026 14:44
Benim erkek çocuk şuan 21 aylık bır ay oldu emzıgı bırakalı oda küçük kullandı hep fazla da verme alışmasın bence sonra zor oluyo
B
Büşra ..
Premium Üye
17 Mayıs 2026 14:46
Benim erkek çocuk şuan 21 aylık bır ay oldu emzıgı bırakalı oda küçük kullandı hep fazla da verme alışmasın bence sonra zor oluyo
B
Burcu000
17 Mayıs 2026 15:03
Benim bebeğim 8aylık oldu 6.18 olanı aldım ilk başta almadı sonra sorna almaya başladı 0-6ay çok küçük geliyordu
B
Büşra ..
Premium Üye
17 Mayıs 2026 15:07
Benim bebeğim 8aylık oldu 6.18 olanı aldım ilk başta almadı sonra sorna almaya başladı 0-6ay çok küçük geliyordu

Tay
17 Mayıs 2026 15:40
En güzeli bende uykuya geçerken bile vermeme rahmet alıştı sonra zor bıraktırdım 0 6 kullandı sonra da bıraktırdım
B
Büşra ..
Premium Üye
17 Mayıs 2026 15:44
En güzeli bende uykuya geçerken bile vermeme rahmet alıştı sonra zor bıraktırdım 0 6 kullandı sonra da bıraktırdım
R
Rabia
17 Mayıs 2026 16:52
6.5 aylık bebeğime hala bir numara emziği kullanıyorum. Sanırım bir üst numaradakilerde belirgin büyüklük oluyormuş bebekler kabul etmiyormuş eskisiyle devam edebilirsiniz bence
Yükleniyor...