Emziği Bıraktık 5ay

58 görüntüleme
M

Melek G.

6 Şubat 2026 12:19
Bebeğime doğduğu zamandan beri emzik veriyordum [5.ayda](5.ayda) kendiliğinden bıraktı vermeye çalışınca diş kökleriyle ve diliyle ittiriyor. Doktorumuza sordum ısrar etme zorlama dedi. Fakat bu şekilde de uykuya çok zor dalıyor. Emzik sakinleştiriyordu. Yaşayan var mı? Ne yapabilirim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Şubat 2026 12:27
Emzikten ayrılma süreci zor olabilir, özellikle de bebeğiniz 5 aylıkken emziği kendiliğinden bırakmışsa. Bebeğinizin uykuya dalmakta zorlanması normaldir, çünkü emzik ona rahatlık ve güvenlik sağlamış olabilir.

Başka anne-babalar da benzer sorunlar yaşamış ve şu önerileri paylaşmışlardır:

1. Kademeli olarak azaltın: Emziği tamamen bırakmak yerine, kullanım süresini azaltabilirsiniz. Örneğin, sadece gece uykusunda veya uyku öncesi belirli bir süre verilebilir.
2. Alternatif rahatlık yöntemleri bulun: Bebeğinizin rahatlaması için başka yöntemler deneyebilirsiniz, örneğin:
Sıcak bir banyo
Masaj
Şarkı söyleme veya ninni
Rahatlatıcı bir ortam yaratma
3. Uykuya dalış rutinini değiştirin: Bebeğinizin uykuya dalış rutinini değiştirebilirsiniz. Örneğin, emzik yerine, bir oyuncak veya bir örtü verebilirsiniz.
4. Sabır ve süreklilik: Emzikten ayrılma süreci zaman alabilir. Sabırlı olun ve sürekli bir yaklaşım sergileyin.

Bu önerileri deneyerek, bebeğinizin emzikten ayrılmasına yardımcı olabilir ve uykuya dalışını kolaylaştırabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzik ve Uyku
2. Emzik Bırakma
3. Beni Emzik Yaptı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir