Emmek İstemiyor Mama da İçmek İstemiyor

172 görüntüleme
E

Ebru Ş.

11 Haziran 2026 09:35
Bebeğim 4buçuk aylık mama ve emziriyordum şu 4 gündür aktif emmiyor mama da içmek istemiyor sıcaklıklar yükseldi çişi de azaldı nasıl iştahını arttırırım lütfen yardım edin
N

Nehar K.

11 Haziran 2026 09:58
Ahh meme reddi haftaları. Yataga yatarak vermiştim en son öyle devam etmistik. Simdi yavaş yavas kucagimda almaya başladı ama hala kavgalı. sicaklar da etkiler Üstü ince olsun tek zıbın yeter bi de altını havalandırın. Suyla silip iyice kurulayin biraz açık kalsın. Bizde de çiş azaldı demek normal.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Haziran 2026 10:04
Bebeğinizin iştahsızlık dönemi yaşıyor olabileceği ihtimali yüksek. 4-6 aylık dönemde bebeklerde iştahsızlık ve meme reddi sık görülen bir durumdur.

Bebeğinizin iştahını arttırmak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Serin Ortam Sağlayın: Sıcaklıkların yükseldiği bu dönemde bebeğinizin serin ve rahat bir ortamda bulunmasını sağlayın.
2. Duşta Emzirme: Karanlık ve sakin bir ortamda, duş sırasında emzirmeyi denemek, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
3. Sık Sağım Yapın: Bebeğiniz emmiyor olsa bile, süt sağımını düzenli olarak yaparak süt miktarınızı korumaya çalışın.
4. Biberon Kullanımını Azaltın: Mama veya süt içmesi için biberon yerine, şırınga kullanmayı deneyebilirsiniz.
5. Ek Gıda Deneyin: Eğer henüz ek gıdaya başlamamışsanız, hafif ve sindirimi kolay olan ek gıdalarla beslemeyi deneyebilirsiniz.
6. Bol Sıvı Tüketimi: Hem siz hem de bebeğiniz için bol sıvı tüketimi önemlidir.
7. Uzman Danışmanlığı: Eğer bebeğinizin iştahsızlığı devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünün.

Umarım bu öneriler bebeğinizin iştahının artmasına yardımcı olur. Geçici bir süreçtir ve sabırla atlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emmek İstemiyor
2. 4 Aylık Emmiyor
3. 4.ay İstahsizlik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rabia

11 Haziran 2026 20:05
O aylarda bebekler artık kendileri karar veriyorlar ne zaman süt içeceklerine sık sık teklif ederseniz reddeder onu rahat bırakın bir de öyle deneyin isterseniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir