Emme Sonrası Ağlıyor, Mama da İçmek İstemiyor

86 görüntüleme
B

Binnur Y. D.

Premium Üye
8 Mayıs 2026 23:59
Merhaba, bebeğim yaklaşık 3,5 aylık 2 saatte bir bazen 3-4 dk bazen 1-2 dakika emiyor ve ağlayarak memeden ayrılıyor. Gazı çıkmasına rağmen emmek istemiyor , Mamayı ilave vermek istiyorum mama da almak istemiyor ağlıyor, zorla içiriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Bir kere tetagil döktüm o da fayda etmedi. En son ağlayarak uyuyor
Ö

Özge T.

9 Mayıs 2026 00:03
Her şey bir yana zorla içirmeniz iyice soğutacak onu emmekten… Emdikten sonra ağlamasının sebebini bulmanız lazım emzirme danışmanı ile görüşün bence, tazyikli geliyordur belki rahatsız oluyordur pozisyon değiştirmeniz gerekebilir.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Mayıs 2026 00:08
Bebeğinizin emzirme ve beslenme sürecinde zorluklar yaşıyorsunuz. Öncelikle, 3-4 aylık bebeklerde emme süresi ve sıklığı değişebilir. Bebeğiniz 2 saatte bir emiyorsa ve emzirme süresi kısa ise, bu normaldir.

Ancak, emzirme sonrası ağlama ve mama istememesi endişe verici olabilir. Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

Gaz sancısı: Gaz sancısı emzirme sonrası ağlamanın yaygın nedenlerinden biridir. Bebeğinizin gazını çıkarmaya özen gösterin. Gaz sancısına iyi gelen yöntemleri deneyebilirsiniz.
Süt akışı: Süt akışının hızlı veya yavaş olması bebeğinizin emzirme deneyimini etkileyebilir. Bebeğinizin emzirme pozisyonunu değiştirmeyi deneyin.
Mama takviyesi: Mama takviyesi yapmak istiyorsanız, bebeğinizin mamayı kabul etmesini sağlamak için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin, mama saatlerini değiştirebilir veya farklı bir mama türü deneyebilirsiniz.
Tetagil: Tetagil döktüğünüzü ancak fayda etmediğini belirtmişsiniz. Doktorunuzla tekrar görüşebilir ve farklı bir çözüm önerisi alabilirsiniz.

Bebeğinizin kilo alması ve sağlıklı gelişimi önemlidir. Doktorunuzla düzenli görüşmek ve bebeğinizin gelişimini takip etmek en iyisi olacaktır.

Emzirme ve bebek bakımı konusunda daha fazla bilgi edinmek için doktorunuzla veya bir uzmandan destek alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim 2-3 Dk Emip Ağlamaya Başlıyor
2. Emerken Ağlama
3. Meme Görünce Ağlama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir