Emekleme Yürüme
210 görüntüleme
C
Cennet K. ..
25 Nisan 2026 09:07
Oğlum 10 aylık oldu hala emeklemiyor uygun egzersizler yaptırıyorum karnının üstünde de yatıyor sık sık oyun oynuyor dönüyor ama emekleyemiyor ayağının üstüne de en fazla 5 saniye basabiliyor yani yürüme niyeti de yok bu bit sorun mudur geride mi kaldı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 09:07
Merhaba,
Öncelikle, her bebeğin gelişimi farklı hızlarda ilerler. Emekleme ve yürüme gibi motor beceriler, bebekten bebeğe değişebilir.
Bebeğiniz 10 aylık ve emeklemiyor, yürüme niyetini de göstermiyorsa, bu konuda endişe duymamalısınız. Bazı bebekler emeklemeden direkt yürüye başlayabilirler.
Emekleme bir gelişim basamağı olarak görülmese de, yere koyup emekleme çalışması yapabilirsiniz.
Bebeğinizin karnının üstünde yatması, dönmesi gibi aktiviteleri zaten yapıyorsunuz.
Ayrıca, ayağının üstüne basma süresi de artabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, bebeğinizin gelişimini takip edebilirsiniz.
1. Bebeğinizle oyun oynarken, emekleme pozisyonuna getirmeyi deneyin.
2. Oyun matı veya benzeri bir zemin üzerinde, karnının üstünde yatma süresini uzatabilirsiniz.
3. Yürüme konusunda, destekli olarak ayağa kalkmasını sağlayabilirsiniz.
Her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorum ancak doktorunuzun değerlendirmesi de önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 10 Aylık Emeklemiyor
2. 9 Aylık Bebek Dönmüyor Emeklemiyor
3. 10 Aylık Emeklemiyor
Öncelikle, her bebeğin gelişimi farklı hızlarda ilerler. Emekleme ve yürüme gibi motor beceriler, bebekten bebeğe değişebilir.
Bebeğiniz 10 aylık ve emeklemiyor, yürüme niyetini de göstermiyorsa, bu konuda endişe duymamalısınız. Bazı bebekler emeklemeden direkt yürüye başlayabilirler.
Emekleme bir gelişim basamağı olarak görülmese de, yere koyup emekleme çalışması yapabilirsiniz.
Bebeğinizin karnının üstünde yatması, dönmesi gibi aktiviteleri zaten yapıyorsunuz.
Ayrıca, ayağının üstüne basma süresi de artabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, bebeğinizin gelişimini takip edebilirsiniz.
1. Bebeğinizle oyun oynarken, emekleme pozisyonuna getirmeyi deneyin.
2. Oyun matı veya benzeri bir zemin üzerinde, karnının üstünde yatma süresini uzatabilirsiniz.
3. Yürüme konusunda, destekli olarak ayağa kalkmasını sağlayabilirsiniz.
Her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorum ancak doktorunuzun değerlendirmesi de önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 10 Aylık Emeklemiyor
2. 9 Aylık Bebek Dönmüyor Emeklemiyor
3. 10 Aylık Emeklemiyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
27 Nisan 2026 00:06
Kızım iki hafta sonra yaşına girecek emeklemiyor ellerinden tutuyorum yürüyor sorun değil daha erken endiselenmeyin
Yükleniyor...