Emekleme ve Bazı Şeyler Hala Yok

652 görüntüleme
S

SelinLcn

Premium Üye
11 Haziran 2026 13:17
Ver, al gel bay bay alkış hala bilmiyor. Veya bir oyuncağı bir cismi asla bana vermiyor sımsıkı tutuyor. yeni 9 aylık oldu emekleme de yok. Evde sürekli göz kontağı kurup konuşuyorum, kitap okuyorum şarkı söylüyorum. Siz nasıl öğrettiniz?
S

Seher T.

11 Haziran 2026 13:19
Emekleme olmayabilir emeklemeden direkt yürüyebilir benim ilk oğlum emeklemeden yürümüştü bu oğlum da 9 aylıkken emekledi taklitler de 9 ayın sonunda geldi yani göz teması var ismi ne tepki veriyorsa güdümsüyorsa biraz daha sabırlı bekleyin gözlemleyin derim ben zaten doktorlar emekliliği gelişim basamağı olarak görmüyor ama emeklisi iyi olur diyorlar
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Haziran 2026 13:19
Bebeğinizin 9 aylık olduğu dönemde emeklememesine ve bazı becerileri henüz göstermemesine rağmen, gelişim süreci her bebekte farklılıklar gösterir. Öncelikle, bebeğinizle kurduğunuz göz teması, konuşmalar, kitap okumaları ve şarkılar, onun sosyal ve duygusal gelişimi için çok faydalı.

Becerileri Teşvik Etme Yolları:

1. Oyuncak paylaşımı: Bebeğinizin oyuncağı bırakmasını sağlamak için, ona başka bir oyuncak teklif edebilir veya sırayla oynayabilirsiniz.
2. Gel, al, ver: Bu komutları tekrar tekrar kullanarak, bebeğinizle etkileşimde bulunabilirsiniz. Örneğin, "Al" dediğinizde, ona bir oyuncak verin; "Ver" dediğinizde, ondan bir oyuncak alın.
3. Bay bay ve alkış: Bebeğinizin bu hareketleri taklit etmesini sağlamak için, siz demonstrasyon yapabilirsiniz. Alkış sırasında ellerinizi çırparken, "Alkış" veya "Bay bay" diyebilirsiniz.
4. Emeklemeye teşvik: Bebeğinizin emeklemeye ilgisini çekmek için, onu karın üstü pozisyonda oynayabileceği ortamlar yaratabilirsiniz. Oyunlar ve oyuncaklar kullanarak, emeklemeye teşvik edebilirsiniz.

Normal Gelişim Aralıkları:

- Emekleme ve yürüme gibi büyük motor becerileri, 9-12 ay arasında değişebilir.
- "Bay bay" ve "Alkış" gibi taklit oyunları, genellikle 9-12 ay arasında başlar.

Her bebek farklıdır ve kendi hızıyla gelişir. Endişeleriniz varsa, bir pediatriste danışarak profesyonel bir değerlendirme almanız her zaman en iyisidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Ay Hareketlilik Az
2. Bebişleriniz Kaç Aylıkken Yürüdü?
3. Emeklememe
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Fatma S. ..

11 Haziran 2026 13:48
Acele etmeyin siz sürekli yapın o zamanı gelince yapacak, bebeğim 17 aylık hiç emeklemedi mesela şuan yürümeye çalışıyor
N

Nur ..

11 Haziran 2026 13:58
Benim oğlum 9.5 aylık sadece al deyince almayı biliyo onun dışında hiçbiri yok. Birkaç gündür komando gibi ileri sürünmeye başladı emekleme denemez yani ama normal tüm bunlar merak etmeyin
Ş

Şeyma H.

11 Haziran 2026 14:18
Oğlum tam 12 aylık suan yeni baybay yapıp alkış yapıyor onuda yeni yapıyor ve her zaman yapmıyor ayrıca 11 bucuk aylıkken alıp vermeyi öğrenmişti yani zamanınız vardır
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir