Emekleme Sonrası Değişiklik

57 görüntüleme
D

Damla k.

3 Nisan 2026 17:18
Bebeğim 9. Ayına girdiği gün emeklemeye başladı. Problem bu değil aslında o günden sonra sanki çocuğum karakteri değişti. Düşse canı acısa bile çok ağlamayan çocuk durduk yere elindeki oyuncağa sinirlenip ağlamaya başlıyor ve sakinleştiremiyorum. Mesela elimde süpürge var evi süpürüyorum heyecanlanıyor süpürgenin ışığını takip ediyor sonra elimden almak istiyor vermezsem çığlık çığlığa ağlıyor. Veya süpürme işi bitiyor kapatıyorum makinayı yine ağlıyor. Yerde oturuyor halının üstünde getiriyorum üşümesin diye yine ağlıyor. Aynaya bakıp bağırıyor gülüyor dolap kapaklarını açıp kapatıp oynuyor

Dün en son suyu suluktan değil bardaktan içmek istediği için kriz yaşadık. Etrafı yeni keşfettiği için normal görüyorum ama bir yandan da bu kadar agrasif bir değişiklik yaşaması beni bi şüpheye düşürüyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

4 Nisan 2026 17:31
Bebeğinizin emeklemeye başladığı dönemde karakterinde bir değişiklik gözlemliyorsunuz. Bu durum oldukça normaldir. Gelişimsel döneme geçiş olarak adlandırılan bu süreçte bebekler çevreyi keşfederken yeni uyaranlarla karşılaşır ve tepkilerini artırarak gösterir.

Bebeğinizin davranışlarındaki değişikliğin birkaç nedeni olabilir:
### Keşif Dönemi
Bebeğiniz yeni şeyler keşfediyor ve çevresiyle etkileşimde bulunuyor. Bu durum bazen aşırı uyarılmaya ve sinirliliğe yol açabilir.

### Duygusal Gelişme
Bebeğinizin duygusal gelişimi hızlanıyor. Artık daha fazla duygu ifade ediyor ve tepkileri daha belirgin hale geliyor.

### İletişim Becerileri
Bebeğiniz iletişim kurmayı öğreniyor. Ağlama, gülme gibi sesler ve beden dili kullanarak ihtiyaçlarını veya isteklerini belirtiyor.

### Çevresel Uyaranlar
Yeni uyaranlar bebeğinizin dikkatini çekiyor. Süpürge, ışık, ayna gibi nesneler ilgi duyduğu şeyler haline geliyor.

Bebeğinizin bu davranışlarına karşı sakin ve sabırlı yaklaşmanız önemlidir. İşte bazı öneriler:

1. Sakin Kalın: Bebeğiniz ağladığında veya sinirlendiğinde sakin kalmaya çalışın. Ona güven verin ve güvenli bir ortam sağladığınızdan emin olun.

2. Sınırlar Belirleyin: Bebeğinizin elinden süpürgeyi alırken veya bazı şeyleri yapmasını engellerken nazikçe açıklayın. Ona alternatif oyuncaklar veya aktiviteler sunun.

3. Oyun ve Aktiviteler: Bebeğinizle oyunlar oynayarak, ona uygun oyuncaklar vererek enerjisini atmasına yardımcı olun. Bu, sinirliliğini azaltabilir.

4. Rutin Oluşturun: Günlük bir rutin oluşturun. Bu, bebeğinizin daha güvende hissetmesini sağlayabilir ve aşırı uyarılmayı önleyebilir.

5. Doktor Kontrolü: Eğer bebeğinizin davranışlarındaki değişikliğin endişe verici olduğunu düşünüyorsanız, bir pediatri uzmanına danışarak değerlendirmelerini alabilirsiniz.

Her bebek farklıdır ve bu süreç herkes için farklı hızlarda ilerler. Sabır ve anlayışla yaklaşarak bebeğinizin bu önemli gelişim dönemini destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Dönmüyor
2. Emekleme
3. Emeklememe
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir