Bebeğim Dönmüyor
320 görüntüleme
R
Rabia D. ..
12 Aralık 2025 16:44
Bebeğim8 aylık asla dönmüyor yüzustu yere uzatınca bağırıyor kafasınıvuruyor surunmuyor böyle olanlan bebekleriniz var mı hastaneye götürdük hicbirsey demediler çok kaygilaniyoruz

Gülçin B.
12 Aralık 2025 16:53
6 ay 6 günlük benim de dönmüyor sürünmeye asla hevesi yok yüz üstü çok durmuyor ama adımlıyor
T
Tuğba B. ..
12 Aralık 2025 16:54
@Gülçin Büyük bizimki 6.5aylıkken döndü eğer kilolu bir bebekse geç olabiliyor
D
Damla D.
16 Ocak 2026 00:06
Ben sürekli ellerini ve ayaklarını tutup dönme haraketleri yaptırmıştım yumuşak zeminde yan çevirip diğer tarafa doğru nazikçe itin poposundan düzenli uyguladığınızda işe yarayacaktır.Görsel kartlar koyun hafif ulaşabileceği şekilde ve yüz üstü yatırın ilgisini çekeceği için ulaşmak isteyecektir.
A
Alya
16 Ocak 2026 22:43
Benim kızımda 8 aylık doktora götürdük ellerinden tuttu asıldı yürüttü oturur vaziyete getirdi gelişiminin iyi olduğunu zamanı vardır dönmesi için endişelenmeyin dedi yüz üstü koyunca bizimki de ağlıyor kafasını koyup yatıyor en kısa zamanda dönerler inşallah
G
Gamze M.
23 Ocak 2026 11:01
Yüzüstü egzersizler çok önemli gün geçtikçe daha dirençli oluyorlar ilgisini çekecek şeylerle kafasını döndürmesini sağlayın dönme hareketlerini yaptırın her bebek farklıdır gelişimsel bir sıkıntısı yoksa canı istemiyor olabilir sizin teşvik etmeniz çok önemli tummy time için içine su konulan havuz dikkatlerini çekiyor sesli oyuncaklarla dikkatini çekin
E
Ebru G. ..
23 Ocak 2026 16:38
Benim oğlumda sadece bezli dönüyor doktora sormuştum bazı bebekler dönmeden de yürüyebiliyor her bebek farklı demişti içinizin rahat etmesi için baska doktora daha gösterin isterseniz ama bir şeyi yok dediyse çok fazla endişelenmek bu süreçte yıpratıyor günlük egzersizleri yaptırdıktan sonra yapar inşallah deyip rahatlamak lazım. Bu güzel günlerinin keyfini çıkarmak doktor kontrolünde küçüklüklerinin güzelliklerini fark etmek önemli. Ilerleyen süreçte bu günleri endişeyle geçirdiğiniz için üzülmeyin biraz akışına bırakmak lazım. Kendi adıma ilk aylarda çok fazla endişelenip daha keyifli olmadığım için üzülüyorum.
E
Esra Y.
24 Ocak 2026 23:09
Ay benim bebiş de tembeldi emekleme konusunda. Elinden tutar adımlar ama emeklemezdi. Yüz üstü durmazdı asla ağlardı. Sonra kendisi yatarken dönmeye başladı sonra sonra kendi kendisine dönerek odada dolaşmaya başladı. Dönerek istediği yere gidiyordu sonra ben yanında uzun süre emeklerim baka baka dedi ki bu kadın birşey anlatıyor galiba. Kollarından kendini çekip süründü komando gibi artık Emekliyor kaldırdı totişi ama yinede bir garip emekliyor. Demem o ki bırak kendisi nasıl isterse öyle yapsın. Kafa şekli iyiyse birde hiiiç elleme kendi alışır