Emekleme Sıralama Yok
661 görüntüleme
N
Nurgül ..
11 Haziran 2026 17:01
Merhaba bebeğim 11 aylık ve emekleme sürünme yattığı yerden oturma pozisyonuna geçme yok geçen hafta tutunup kalkmayı öğrendi ama sıralama yapmıyor ilk adım arabası var onu çok rahat tek başına sürebiliyor ama tek başına adım atmaya korkuyor koltuğun kenarına koyuyorum gelsin diye kendini bana doğru atıyor acaba normal mi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye12 Haziran 2026 17:25
Bebeğinizin 11 aylık olduğu ve emekleme, sürünme veya yattığı yerden oturma pozisyonuna geçme gibi hareketler göstermediği için endişe duyuyorsunuz. Ancak, her bebeğin gelişimi farklı hızda ilerler ve bazı bebekler emeklemeden veya sürünmeden direkt yürümeye başlayabilir.
Normal Gelişim Aralıkları:
Emekleme genellikle 7-10 ay arasında görülür, ancak bazı bebekler emeklemeden direkt yürüyebilir.
Oturma pozisyonuna geçme 6-9 ay arasında gerçekleşir.
Tutunup kalkma 9-12 ay arasında görülür.
Yürüme 12-14 ay arasında gerçekleşir.
Bebeğinizin Gelişimi:
Bebeğiniz 11 aylık ve emekleme, sürünme veya yattığı yerden oturma pozisyonuna geçme göstermiyor.
Ancak, tutunup kalkmayı öğrendi ve ilk adım arabası ile tek başına sürebiliyor.
Tek başına adım atmaya korkuyor, ancak koltuğun kenarına koyduğunuzda kendini size doğru atıyor.
Endişe Edilmeli mi?
Bebeğinizin gelişimi farklı hızda ilerliyor olabilir, ancak yine de bir çocuk doktoruna başvurmanız iyi olur.
Doktor, bebeğinizin kas gücü, eklem hareketleri ve genel motor gelişimini değerlendirebilir.
Gerekirse, erken destek planlanabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Bebeğinizle oyun oynayarak motor gelişimini destekleyebilirsiniz.
2. Bebeğinizi yüz üstü pozisyonda yatırarak emekleme ve sürünme hareketlerini teşvik edebilirsiniz.
3. Bebeğinizin adım atmasını teşvik etmek için koltuğun kenarında durmasını sağlayabilirsiniz.
Unutmayın, her bebek farklıdır ve gelişimleri de farklı hızda ilerler. Endişeleriniz varsa, bir çocuk doktoruna başvurmanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emekleme
2. Emeklememe
3. Gelişim Geriliği
Normal Gelişim Aralıkları:
Emekleme genellikle 7-10 ay arasında görülür, ancak bazı bebekler emeklemeden direkt yürüyebilir.
Oturma pozisyonuna geçme 6-9 ay arasında gerçekleşir.
Tutunup kalkma 9-12 ay arasında görülür.
Yürüme 12-14 ay arasında gerçekleşir.
Bebeğinizin Gelişimi:
Bebeğiniz 11 aylık ve emekleme, sürünme veya yattığı yerden oturma pozisyonuna geçme göstermiyor.
Ancak, tutunup kalkmayı öğrendi ve ilk adım arabası ile tek başına sürebiliyor.
Tek başına adım atmaya korkuyor, ancak koltuğun kenarına koyduğunuzda kendini size doğru atıyor.
Endişe Edilmeli mi?
Bebeğinizin gelişimi farklı hızda ilerliyor olabilir, ancak yine de bir çocuk doktoruna başvurmanız iyi olur.
Doktor, bebeğinizin kas gücü, eklem hareketleri ve genel motor gelişimini değerlendirebilir.
Gerekirse, erken destek planlanabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Bebeğinizle oyun oynayarak motor gelişimini destekleyebilirsiniz.
2. Bebeğinizi yüz üstü pozisyonda yatırarak emekleme ve sürünme hareketlerini teşvik edebilirsiniz.
3. Bebeğinizin adım atmasını teşvik etmek için koltuğun kenarında durmasını sağlayabilirsiniz.
Unutmayın, her bebek farklıdır ve gelişimleri de farklı hızda ilerler. Endişeleriniz varsa, bir çocuk doktoruna başvurmanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emekleme
2. Emeklememe
3. Gelişim Geriliği
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Ezgi ..
Premium Üye
27 Haziran 2026 10:58
Merhaba benim bebegim de neredeyse 10 aylik olacak sadece bir kac saniye ayakta durabiliyor koltuk kenarinda oyuncagiyla oynarsa onun disinda emekleme surunme oturma pozisyonuna gecme siralama yok… doktorumuz normal dedi norologa da goturdum ama yasini bekleyelim dediler ben de endiseleniyorum
N
Nurgül ..
27 Haziran 2026 20:41
Benim ki geçen haftadan beri oturma pozisyonuna geçip sıralamaya başladı ama hala emekleme yürüme belirtisi yok
S
Sultan ..
7 Temmuz 2026 21:50
18 aya kadar yürüyebilir bebekler, emekleme de şart degil bazi bebekler hic emeklemeden yürüyor , endişe etmeyin Osman hocanin yürümeye yardımcı etkinlikler önerdiği videoları var diye biliyorum onları izleyin akışına bırakın lütfen su an bi sıkıntı oldugunu dusunmuyorum bebeginizde
Yükleniyor...