Emekleme

117 görüntüleme
Deniz T.

Deniz T.

Premium Üye
9 Haziran 2026 19:34
image
merhabalar bebegim 9 aylik emekliyor sanki sol kolunu bu sekilde tutuyor gb genel de sağ kolunu kullaniyor ama iki elide aktif kullaniyor bir elinden digerine oyuncak heciriyor tutuyor ya da denge de durmak icin destek aliyor ama durus sekli sanki bozuk gb geldi doktora goturmek icin randevu almayi planliyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Haziran 2026 19:34
Merhaba, 9 aylık bebeğinizin emekleme şekli ve kol kullanımı hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Bebeğinizin emekleme stili farklı olabilir ve bu genellikle bir sorun teşkil etmez.

Bebeğinizin sol kolunu farklı bir şekilde tutması ve genellikle sağ kolunu kullanması, iki elini de aktif olarak kullanması ve bir elinden diğerine oyuncak geçirmesi, denge duruşunda destek alması normal görünüyor.

Ancak, duruş şeklinin bozuk gibi geldiğini düşünüyorsanız, bir doktora başvurmanız en iyisi olacaktır. Doktora randevu almak iyi bir adım, böylece bebeğinizin gelişimi hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bazı önemli noktalar:

Emekleme stili her bebekte farklılık gösterebilir.
Bebeğinizin iki elini de kullanması ve koordinasyonu normal görünüyor.
* Duruş şeklindeki farklılıklar bir uzmandan değerlendirme gerektirebilir.

Umarım, doktora başvurduğunuzda bebeğinizin sağlıklı ve normal bir şekilde geliştiğini öğrenirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emekleme
2. Dönmeyi Bırakma
3. 6 Ay 27 Günlük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
9 Haziran 2026 22:06
Benim oğlum sol kolunu dik tutar sağ kolunu altına koyar destek alırdı ondan. Komando gibi emeklerdi ilk başta yani. Dert etmeyin bir yerede gitmeyin. Zamanla öğreniyor doğrusunu. Sizde emekleyin onunla
Deniz T.

Deniz T.

Premium Üye
9 Haziran 2026 22:23
Merhabalar her cocuk farklidir biliyorum bu 4. Cocugum ama sanki bu kol olarak farkli tutuyor gb geldi biraz da yogun bakimi surecimiz olunca ister istemez daha gozlemci oluyorum kafam da kalacagina aklimdan ciksin istemistim. Yine de cevabiniz icin tesekkur ederim. @Osman Gönülal hocam belki gorup yorum yapar diye paylasmak istedim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir