Elini Isırma, Kafasını Vurma
244 görüntüleme
M
Merve Ö.
24 Mayıs 2026 23:25
Ateşi normal, huzursuzluk vs herhangi sorun yok. ancak 1 haftadır öfke sorunu başladı. birşey istiyor, örneğin: Cüzdan, vermediğimizde; sinirle, elini ısırmaya çalışıyor ya da ısırıyor elini çektiğimizde duruyor ama tepki olarak eli direkt ağzına gidiyor ve bunu sinir/hırs ile yapıyor. Veya altını değiştirmek istediğimde bunu uyumakla bağdaştırıp uyumak istendiği için bana ayakları ile vurup ağlamaya başladı. Yatırmayacağım, sadece altını değiştiriyorum, uyku saatimiz değil dediğimde duruyor. Bu davranışları, taklit etmiyor edeceği bir ortam yok ama bu davranışlar nasıl yüklendi anlam veremiyorum ya da daha ilerlememesi için ne yapabilirim bilmiyorum. Uyutmak için yatırdığımda kafasını yatağın köşesine koyup sert olmasa da kafasını vuruyor bunu dikkat için yaptığını düşünmüyorum çünkü alıyorum sarılıp konuşuyorum şarkı söylüyorum ama o arkasını dönüp aynı şeye devam ediyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mayıs 2026 23:55
Gözlemlediğiniz davranışlar, 1 yaşındaki çocuklarda sık görülen bir durumdur. Çocuklar bu yaşlarda duygularını ifade etmek için çeşitli yöntemler kullanabilirler.
Elini ısırma ve kafasını vurma davranışları genellikle kendini ifade etme, dikkat çekme veya rahatlama amacıyla yapılıyor olabilir.
Bu davranışları azaltmak için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Sakin Kalın: Çocuğunuz sinirlendiğinde veya elini ısırdığında sakin kalmaya çalışın.
2. Dikkat Verme: Çocuğunuza elini ısırdığında veya kafasını vurduğunda tepki olarak dikkat vermeyin.
3. Alternatif Davranışlar Öğretme: Çocuğunuza duygularını ifade etmek için alternatif yöntemler öğretin.
4. Güvenli Ortam: Çocuğunuzun kafasını vurduğu durumlarda, güvenli bir ortam sağlayın.
5. Uzman Görüşü: Bu davranışlar devam ederse veya sıklığında artış olursa, bir çocuk gelişimi uzmanı veya pediatrist ile görüşmek faydalı olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Kapatma
2. Uyutmaya Çalışırken Eliyle Vuruyor 5,5 Aylık
3. Kendine Vurma
Elini ısırma ve kafasını vurma davranışları genellikle kendini ifade etme, dikkat çekme veya rahatlama amacıyla yapılıyor olabilir.
Bu davranışları azaltmak için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Sakin Kalın: Çocuğunuz sinirlendiğinde veya elini ısırdığında sakin kalmaya çalışın.
2. Dikkat Verme: Çocuğunuza elini ısırdığında veya kafasını vurduğunda tepki olarak dikkat vermeyin.
3. Alternatif Davranışlar Öğretme: Çocuğunuza duygularını ifade etmek için alternatif yöntemler öğretin.
4. Güvenli Ortam: Çocuğunuzun kafasını vurduğu durumlarda, güvenli bir ortam sağlayın.
5. Uzman Görüşü: Bu davranışlar devam ederse veya sıklığında artış olursa, bir çocuk gelişimi uzmanı veya pediatrist ile görüşmek faydalı olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Kapatma
2. Uyutmaya Çalışırken Eliyle Vuruyor 5,5 Aylık
3. Kendine Vurma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...