El Parmağinda Tirnak Batmasi

56 görüntüleme
A

Aşkın

Premium Üye
6 Nisan 2026 11:01
bugun farketim kızım 69 günlük elindeki parmakda tırnak batması var şuan kızarık gözüküyor şişmis nasıl gecer ne yapmaylıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Nisan 2026 11:02
Tırnak Batması Sorunu ile Karşı Karşıya

69 günlük kızınızın el parmağında tırnak batması sorunu yaşıyorsunuz. Bu durum oldukça yaygındır ve doğru bakım ile kolayca çözülebilir.

Tırnak Batması Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Tırnak batması genellikle kızarıklık, şişme ve hassasiyet ile kendini gösterir. Bu durumda şunları yapabilirsiniz:

1. Antibiyotik krem kullanın: Bactroban veya benzeri antibiyotik kremler şişliği ve kızarılığı azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Masaj yapın: Her banyodan sonra parmağınıza masaj yaparak tırnağın etrafındaki cildi rahatlatabilirsiniz.
3. Tırnağı doğru şekilde kesin: Tırnağı düz kesmek, batma sorununu azaltabilir.
4. Papatya çayı pansumanı: Papatya çayı ile pansuman yapmak şişliği ve kızarılığı azaltabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parmağınıza krem veya pansuman uygularken dikkatli olun ve ağız, göz gibi hassas bölgelerle temas ettirmeyin.
Eğer kızarıklık, şişme veya iltihaplanma artarsa, doktorunuza danışın.
* Tırnak batması sorunu genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden düzelir.

Doktorunuza Danışın

Eğer sorunuz birkaç gün içinde düzelmez veya kötüleşirse, doktorunuzla görüşün. Doktorunuz daha spesifik tedavi yöntemleri önerebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Acil😢 Bebekte Tırnak Batması
2. Tırnak Batması
3. Tırnak Batması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
K

Kübra H.

6 Nisan 2026 11:03
Bizimki yüzük parmakında oldu. İltihap gibi oluyor sonrasında bişi yapmadım. Bir sonrası günü içi boşaldı ve deri soyuldu. Tırnağını uzun bıraktım etini tırnak uzadığında geri geri yaptım bi kaç kere. 2 kere yaşandı bu durum kısa hatta normal kesince. Uzunca bırakmak gerekiyor o tırnağı
A

Aşkın

Premium Üye
6 Nisan 2026 11:57
Kübra Hasta
Bizimki yüzük parmakında oldu. İltihap gibi oluyor sonrasında bişi yapmadım. Bir sonrası günü içi boşaldı ve deri soyuldu. Tırnağını uzun bıraktım etini tırnak uzadığında geri geri yaptım bi kaç kere. 2 kere yaşandı bu durum kısa hatta normal kesince. Uzunca bırakmak gerekiyor o tırnağı
benimkide suan yüzük parmagında oldu hastane doktor nezaman basvurulmali evde kendilinden gecer mi ilik suda 5/10 dk bekletip yumuşar vs vs bıseyler gordum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir