Tırnak Batması
93 görüntüleme
G
Gizem T. A.
19 Haziran 2025 18:48
16 haftalık bebeğimin 2 ayak parmağın da da doğduğun beri tırnak batması var. Doktora götürdüğüm de yenidoğan da böyle olur büyüdükçe geçer dedi ama geçmek yerine tırnakta kalınlaşma başladı. Düzeltmek için ne yapabilirim ?
B
Burcu T.
19 Haziran 2025 19:26
Merhaba eğer tırnağında iltihaplanma veya kızarma gibi bi durum varsa bactroban veya balaban tarzı antibiyotikler bir kremle masaja yapabilirsiniz. Eğer yoksa da keserken çok dikkatli olup yine masajla bir kaç haftaya duzeltebilirsiniz
G
Gizem T. A.
19 Haziran 2025 19:28
Kesemiyorum maalesef :( masaj da yapıyorum ama düzelmedi eti iyice tırnağın üstüne geliyor emeklemeye çalıştıkça daha da batacak gibi
B
Burcu T.
19 Haziran 2025 19:30
Sizi çok iyi anlıyorum eğer bi kuaför tanıdığınız varsa tırnak makasini ve bebeğinizi de alıp ondan yardım alabilirsiniz biz öyle yapmıştık. Onlar gerçekten çok iyi beceriyorlar bu işleri
G
Gizem T. A.
20 Haziran 2025 02:48
Teşekkür ederim birde bunları deneyeceğim
G
Görkem C.
21 Haziran 2025 14:14
Benim oğlumdada doğduğunda iki ayak başparmağında tırnaklar gömülü haldeydi birkaç hafta geçtikten sonra düzelmeyince doktor arkadaşıma gösterdim bebeklerin tırnakları yumuşak kırılgan olduklarından bazen böyle sekil değişiklikleri olabileceğini söylemişti Papatya çayı ile pansuman yapabilirsin Şişliği artarsa kızarırsa sarı irin iltihap gibi bir durum olursa o zaman müdahale etmek antibiyotikli krem kullanmak gerekebilir demişti fakat öyle bi durum olmadı sürekli her banyodan sonra masaj yaptım düzeldi.
Ş
Şeyma ..
21 Haziran 2025 15:59
Aynı durumu bende yaşadım batmayla birlikte hafif kızarma da şişlikte vardı 3 gün boyunca fito krem sürdüm düzeldi bi kaç gün sonra da batan tırnak yeri kuruyup çıktı