Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı

90 görüntüleme
M

Melike Y.

Premium Üye
18 Nisan 2026 15:25
Bebeğim 4 ay 13 günlük doktorumuz tadımlara başlayabileceğimi söyledi ama nerden nasıl başlasam bilmiyorum bebeğim kafasını tutuyor canlı destekli oturuyor oturmayı seviyor mama sandalyesine ne zaman oturmalı ve ek gıda nasıl ilerlemeli
Y

Yasmin

18 Nisan 2026 15:34
Bende bilmiyorum 6aya 9 gün kaldı
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

18 Nisan 2026 15:38
Çok çok erken bence hani 5 ay dememiş bile en azından 5 ay 20 gün felan dese tabki bu sizin bileceğiniz şey
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 15:38
Ek Gıdaya Başlama Zamanı ve Nasıl Başlanmalı?

Bebeğiniz 4 ay 13 günlük ve doktorunuz ek gıdaya başlayabileceğinizi söylediği için muhtemelen bebeğiniz hazır. Ek gıdaya başlamadan önce bazı kriterlerin oluşması gerekiyor:

Bebeğinizin kafası dik tutulabiliyor olmalı.
Canlı destekli oturabiliyor olmalı.
Mama sandalyesine oturtulabiliyor olmalı.
Yemeklere ilgi gösteriyor olmalı.

Ek Gıdaya Başlama Adımları:

1. Tadım için hazırlık: Bebeğinizin oturabileceği bir mama sandalyesi hazırlayın. Bebeğinizin dik oturabilmesi önemlidir.
2. İlk tadım: İlk tadım için sebze veya meyve püresi hazırlayabilirsiniz. Havuç, patates, elma, armut gibi ilk etapta tatlı ve nötr tatlı sebzeler ve meyveler tercih edebilirsiniz.
3. 3 gün kuralı: İlk tadımı 3 gün boyunca verin, böylece herhangi bir alerji veya reaksiyon olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
4. Tekrarlayan tadımlar: 3 gün sonra, eğer herhangi bir sorun yoksa, başka bir sebze veya meyve püresi vererek tekrarlayan tadımlar yapabilirsiniz.
5. Yavaşça artırın: Ek gıdayı yavaşça artırarak bebeğinizin sindirim sisteminin uyum sağlamasını sağlayın.

Ek Gıda İlerlemesi:

İlk etapta sadece tadım amaçlı olarak 1-2 yemek kaşığı verin.
Yavaşça artırarak 1-2 hafta içinde 3-4 yemek kaşığına çıkarın.
* Çeşitli sebze ve meyvelerle beslenmesini sağlayın.

Not: Her bebeğin gelişimi farklıdır, bu nedenle doktorunuzun tavsiyelerine uymak önemlidir. Ayrıca, ek gıdaya başlamadan önce doktorunuzla tekrar görüşmeniz önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Başlangıç
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda ve Daha Bir Sürü Soru İşareti
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 15:53
YouTube egelianlar sayfasına bence bakın yeni başladığında her ay hem öğün listesi hem alışveriş listesi hem öneriler sunan videolar var mesela 6 aylık bebek neler yer diye başlıyordu galiba. Çok güzel besleyici alerjiye yönelik tadım günleri ile başlayıp koordineli karıştırarak menü hazırlıyor çok beğeniyorum tavsiye ederim işinize yarayacaktır
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 15:54
Ek gıdaya yeni geçenler diye de ayrı bir videosu var şimdi gördüm bence izleyebilirsiniz
M

Melike Y.

Premium Üye
18 Nisan 2026 15:57
Rumeysa Keşan
YouTube egelianlar sayfasına bence bakın yeni başladığında her ay hem öğün listesi hem alışveriş listesi hem öneriler sunan videolar var mesela 6 aylık bebek neler yer diye başlıyordu galiba. Çok güzel besleyici alerjiye yönelik tadım günleri ile başlayıp koordineli karıştırarak menü hazırlıyor çok beğeniyorum tavsiye ederim işinize yarayacaktır
Bakayım teşekkür ederim
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 15:57
Mama sandalyesi için kendisi biraz dik oturabilmeli yoksa rahatsız olur kucaginizda da azar azar verebilirsiniz önemli olan dik pozisyonda yani bogazina kacmamali önemli olan mama sandalyesinde yemesi değil
M

Melike Y.

Premium Üye
18 Nisan 2026 15:58
🧸Ebru Keleş 🧸
Çok çok erken bence hani 5 ay dememiş bile en azından 5 ay 20 gün felan dese tabki bu sizin bileceğiniz şey
Bence de öyle ama doktor başla dedi birde bebeğimin emmesi biraz problemli hem emzirip hem de sağıp besliyorum bi ay kilo alımı azaldığı için dedi sanırım normalde 4 ayın başında başla dedi ben biraz daha bekliyorum ama bebeğimi masada kucağıma alıyorum yediklerimizi takip ediyor aranıyor bazen o yüzden yavaştan başlamayı düşünüyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir