Ek Gıda ve Daha Bir Sürü Soru İşareti
114 görüntüleme
Y
Yağmur K.
1 Temmuz 2025 21:14
Bebeğim 5 ay 9 günlük tadımlara başlanabilir bilir dedi ama kendi annelik hisslerim erken mi yanlış bir kararmı onun sağlığını etkiliyecekmişim gibi korkuyorum ayrıca oturtmaya başlamalımıyım onu bile bilmiyor korkuyorum birçok doktor görüşünce kafam çok karıştı kimisi 6 aya kadar sırt üstü olsun ek gıdaya 6 ay başlasın kimisi canlı destekle otuturulur 5 ayda başlanabilir ek gıda tadımlarına çok kafam karışık nasıl başlamalıyım hangi markanın ürünlerini kullandınız bu arada zeytinyağı ne aldınız bana yardımcı olabilirmisiniz
C
Ceylan Y.
1 Temmuz 2025 21:16
Oturtmaya ufaktan başlayabilirsin. . Genel sağlık durumu kilo vs iyiyse tadımlara başlayabilirsin
B
Büşra T.
1 Temmuz 2025 21:19
Kızımı 4 aydan sonra kısa sürelerle destekli oturmaya başlamıştım çünkü istekliydi doktorumuzda bir sorun görmedi. Tadımlara da 3 gün kuralıyla 5,5 ayda başladık ek gıda da marka olarak e bebeğin ürünlerini aldım hiç sorun yaşamadık kızımda gayet sevdi hemde ekonomik
Y
Yağmur K.
1 Temmuz 2025 21:47
7 kg bir sorun yok devlet hastanesine götürüyorum kontrolere ama doktorlar okadar hızlı muayene ediyorlar ki çabuk bitsin diye onlarda haklılar tabiki bir yandan birşey sormaya detaylıca sormaya insan çekiniyor birini sorsam diğerini sormadan hasta alıyor

Büşra B. ..
1 Temmuz 2025 22:00
Bugün 5 ay kontrolümüzde sordum doktorumuza bende. Kilosu gayet iyi önden gidiyodu hatta ama 1 aydır kilo almıyo yetersiz geliyo sanırım artık sütüm ek gıdaya başliyim mi dedim emdiği için 6 ay 10 günlük olana kadar bi damla tadım bile yaptırma bağışıklığını düşürürsün sadece anne sütü alırsa bağışıklığı çok daha güçlü olur dedi. Dediğiniz gibi her kafadan ayrı ses çıkıyor hepsi de doktor bunları söyleyenlerin. Bilgilenelim derken iyice kafamız karışıyor bende şaştım ne yapacağımı. Oturma işi de 3 aydan beri kucağımda destekli oturtuyorum sürekli vicdan muhasebesi yapıyorum bide ama çocuk kalkmak istiyo annemlerde sürekli yatırılmaz bi dinlensin çocuk kaldırda diyo onlara da cahil muamelesi yapamam gün sonunda hep haklı çıkıyolar sonuçta valla eskiden daha kolaymış heralde çocuk büyütmek şimdi her şeyin bi kuralı var yapsan da vicdan azabı yapmasanda..
A
Ayşe G.
1 Temmuz 2025 22:30
Bebeğim 4 aylık. Doktorumuz destekli oturtabilirsiniz dedi. Bu arada sadece mama ile besleniyor ama yine de ek gıdayı sorunca 6.aya kadar bekleyin. Bazen kilo alımı az olan bebekleri 4.ayda bile başlattığımız oluyor ama kilo ile ilgili bir sorunu yok acele etmeyin mama sandalyesinde ne zaman oturabilirse o zaman başlarız demişti
T
Tuğba N.
1 Temmuz 2025 22:51
Bebeğinize kulak verin
Eğer oturmaya istekliyse aşırı sert zeminde değil kucağınızdan başlayıp koltuklarda destekli şekilde oturtabilirsiniz
Tadımlara da yoğurtla başlayın parmak ucunuz kadar yedirdiğinizde devamını istiyorsa bir çay kaşığı yedirin ve bu şekilde bir çay kaşığı olarak kabak püresi havuç püresi içerisine zeytinyağı bir damla olacak şekilde yavaştan bailayabilirsiniz her besini tek tek verin ve üç gün kuralını uygulayın aynı besini üç gün boyunca verin ve kontrol edin bebeğinizin vücudunu
Bu şekilde 6 aylık olduğunda istekliyse bir tatlı kaşığı yedirmeye başlayın
Ve soru işaretlerinde haklısınız herkes farklı birşey söyleyebilir siz sadece bebeğinizi gözlemleyip onun ihtiyaç ve isteklerini anlamaya çalışın bir çay kaşığı su da verebilirsin tadımlardan sonra
Ama suya çok istekli olmayabilir anne sütü almaya devam ettiği için zorlamayın soğutmayın bebeğinizi
Eğer oturmaya istekliyse aşırı sert zeminde değil kucağınızdan başlayıp koltuklarda destekli şekilde oturtabilirsiniz
Tadımlara da yoğurtla başlayın parmak ucunuz kadar yedirdiğinizde devamını istiyorsa bir çay kaşığı yedirin ve bu şekilde bir çay kaşığı olarak kabak püresi havuç püresi içerisine zeytinyağı bir damla olacak şekilde yavaştan bailayabilirsiniz her besini tek tek verin ve üç gün kuralını uygulayın aynı besini üç gün boyunca verin ve kontrol edin bebeğinizin vücudunu
Bu şekilde 6 aylık olduğunda istekliyse bir tatlı kaşığı yedirmeye başlayın
Ve soru işaretlerinde haklısınız herkes farklı birşey söyleyebilir siz sadece bebeğinizi gözlemleyip onun ihtiyaç ve isteklerini anlamaya çalışın bir çay kaşığı su da verebilirsin tadımlardan sonra
Ama suya çok istekli olmayabilir anne sütü almaya devam ettiği için zorlamayın soğutmayın bebeğinizi