Ek Gıdaya Geçiş Kaçıncı Ayda Olmalıdır?

330 görüntüleme
G

Gizem C.

24 Mayıs 2026 02:43
Merhaba benim bebeğim şuan 4 ay 8 günlük. Yalnızca anne sütü ile besleniyor. Doğum kilosu 3000gramdı. Şuan ise 6800gram. Başını tutabiliyor ve destekli şekilde oturabiliyor. Bebeğime yoğurt, kabak, havuç gibi gıdaların yalnızca tadına bakmasını sağladım. Dili ile itme durumuda yok denilecek kadar azaldı.Biz yemek yerken resmen izliyor ve ağzını açma hareketini yapıyor. Ek gıdaya en azından bir öğün geçmek istiyorum. Önerileriniz var mı? ya da si ek gıdaya ne zaman geçtiniz? Bilgi verirseniz çok sevinirim 🌸
Zeynep G.

Zeynep G.

25 Mayıs 2026 06:32
Gizem Can
Çoook teşekkür ederim. Bizim doktorumuzda bu gibi sorular yöneltti işin özü dediğiniz gibi istediğinde tattırıp istemediğinde denememek daha faydalı olacak sanırım çok teşekkürler🌸
Ve ufak bir deneyimimi daha paylaşmak isterim full püre değilde iyice haşlayıp çatalla ezerek minik minik pütürler halinde başlamak isterseniz bununda faydasını görebilirsiniz . Püre ile başlayan çocukların bir çoğunun taneli gıdaları reddettiğini çok fazla gördüm 💖
G

Gizem C.

25 Mayıs 2026 11:01
Zeynep Göney
Ve ufak bir deneyimimi daha paylaşmak isterim full püre değilde iyice haşlayıp çatalla ezerek minik minik pütürler halinde başlamak isterseniz bununda faydasını görebilirsiniz . Püre ile başlayan çocukların bir çoğunun taneli gıdaları reddettiğini çok fazla gördüm 💖
çook teşekkürlerrrr💕💕
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir