Ek Gıda ve Formül Mama

52 görüntüleme
A

Aslı O.

10 Nisan 2026 09:18
Merhaba herkese kızım 8 aylık ek gıda yedikten sonra yaklaşık 1-2 saat sonra uykuya geçerken az da olsa formül mama içiriyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum 60ml genelde yapıyorum sadece gece uykusuna geçerken yemekten sonra 200-230 ml mama veriyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 09:31
Ek gıda ve formül mama konusunda birçok farklı görüş ve uygulama var. Senin durumunu değerlendirirken, kızının 8 aylık olduğu ve ek gıda yanında formül mama da içtiği bilgisini dikkate alacağız.

Ek Gıda ve Mama Sırası:

Ek gıdaya başladıklarında, genellikle önce formül mama veya anne sütü, ardından ek gıda verilir. Bu sırada, ek gıdanın miktarı ve mama ile olan ilişkisi önemlidir. Senin uyguladığın yöntemde, ek gıda yedirdikten 1-2 saat sonra uykuya geçerken 60ml formül mama içirmen, uykudan önce besleme ihtiyacını karşılamak için uygun olabilir.

Mama Miktarı:

- Gece uykusuna geçerken 200-230 ml mama verilmesi, gece boyunca tok kalması için yeterli gelebilir. Ancak gündüzleri de mama içmesi gerekiyorsa, toplam mama miktarı ve sıklığı dikkate alınmalıdır.
- Gündüzleri 120-150 ml, 3-4 sefer mama içmesi genellikle önerilen miktarlar olabilir, ancak her bebek farklıdır.

Öneriler:

1. Bebeğin İştahını Gözlemle: Kızının iştahını ve tok kalma süresini gözlemleyerek, mama ve ek gıda miktarını ayarlayabilirsin.

2. Düzenli Beslenme: Gün içinde düzenli bir beslenme rutini oluşturmak, bebeğin açlık ve tokluk durumunu daha iyi yönetmesine yardımcı olabilir.

3. Doktorla Konsültasyon: Her bebek farklıdır ve spesifik ihtiyaçlar doktor tarafından daha iyi değerlendirilebilir. Eğer endişelerin varsa, doktorunla konuşmak en iyisi olacaktır.

4. Ek Gıda Çeşitliliği: Ek gıdayı çeşitlendirerek, besin öğelerinin dengeli dağılımını sağlayabilirsin.

Uyguladığın yöntem, şu an için doğru görünüyor ancak bebeğinin tepkilerini izleyerek ve gerektiğinde ayarlamalar yaparak en uygun beslenme planını belirleyebilirsin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylık Ek Gıda ve Mama
2. 6 Ay Ek Gıda
3. Devam Sütü
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir