Ek Gıda Reddi

51 görüntüleme
G

Gizem ..

13 Nisan 2026 10:02
kızım 6 ay 20 günlük yaklaşık 1 aydır tadım yaptırıyoruz ancak kesinlikle yemiyor ağzını kapatıyor, şaklabanlıkla ağzını açıp 1 kaşık verirsem tükürüyor su asla ve asla içmiyor biberon, kaşık, avent alıştırma bardağı denedim yine olmadı.
M

Meliha T.

13 Nisan 2026 10:14
[8.ci](8.ci) ayda anca alışıyorlar yemeğe hiç üzülmeyin zorlamadan denemeye devam edin su içmesi de önemli değil anne sütü ya da mamadan karşılıyor zaten su ihtiyacını ama ona da alışıyorlar zamanla merak etmeyin
G

Gizem ..

13 Nisan 2026 10:23
İçim rahatladı teşekkür ederim korktum aç bırakıyorum diye
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 10:23
Ek gıda reddi, birçok ebeveynin karşılaştığı bir durumdur. Öncelikle, kızınızın bu davranışı normal bir süreç olabilir.

Bazı öneriler:

1. Israrcı olmayın: Zorla yemek yedirmeye çalışmak, kızınızın daha da reddetmesine neden olabilir.
2. Tadım sürecini uzatın: Kızınızın yeme isteği olmadığı günlerde ısrarcı olmayın.
3. BLW (Baby Led Weaning) yöntemini deneyin: Kızınıza, eliyle yiyebileceği yiyecekler vererek, kendi kendine yemeyi öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.
4. Sıvı gıdalarla başlayın: Kızınızın sevdiği meyve suları veya sebze suları ile başlayabilirsiniz.
5. Modelleme: Kızınızın karşısına geçip, siz yiyorken gösterin.

Ek gıda reddi, genellikle geçici bir süreçtir. Sabırlı olun ve kızınızın iştahı açıldığında, tekrar deneyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi
2. Ek Gıda Reddi
3. Ek Gıda Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir