Ek Gida Reddi

65 görüntüleme
M

Merve A. ..

27 Mart 2026 23:43
Bebegim 23 aylik artık, 6 aylıkken başlayan ek gida sürecimiz güzel ilerlerken geçirdiği idrar yolu enfeksiyonu sonucu redlere basladi. Bu durum hala devam ediyor. Bu yaşına kadar sadece yogurt yedi, yeni yeni yumurta, kefir , pilav az miktarda olsa da tüketmeye basladi. Karnını tamamen formül mamayla doyuruyor. Uyanıkken mama içmiyor, gündüz ve gece uykusu öncesi ve gece uykusu boyunca uyanıp mama içiyor. Bazen gecede 7 8 kere kalkıp mama istiyor. Her yolu denedim eğlenceli hale getirmeyi, birlikte sofrayı oturmayı, rutinleri adla bozmuyorum. Yiyeceklere dokunmasına izin veriyorum. Deneyinlemesi için fırsat yaratıyorum ama yok. Bu yüzden gece çiş sayısı da fazla nasil tuvalet eğitimi vereceğim şaşırmış durumdayım. Ara ara kakasi beyaza yakin sarı oluyor, katı beslenmesi çok az olduğu içinde ishal gibi sivi kaka yapıyor günde 3 4 kere
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

28 Mart 2026 23:55
Ek Gıda Reddi Sorunu ile Başa Çıkma Yolları

Bebeğiniz 23 aylık ve ek gıda reddi sorunu yaşıyor. Bu durum, bebeğinizin 6 aylıkken başlayan ek gıda sürecinin idrar yolu enfeksiyonu sonucu reddedilmesine kadar uzandı. Şimdi, sadece yogurt, yumurta, kefir, pilav gibi birkaç gıdayı az miktarda tüketiyor ve karnını tamamen formül mamayla doyuruyor.

Ek Gıda Reddi Nedenleri

Ek gıda reddi, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Bunun birkaç nedeni olabilir:

İdrar yolu enfeksiyonu gibi sağlık sorunları
Diş çıkarma dönemi
Gelişimsel ataklar
Stres veya çevre değişikliği

Ek Gıda Reddi için Çözüm Önerileri

1. Sabırlı olun: Ek gıda reddi, geçici bir durum olabilir. Bebeğinizin ihtiyacı olan besinleri almasını sağlamak için sabırlı olun.
2. Rutinleri değiştirin: Bebeğinizin yemek saatlerini ve ortamını değiştirin. Örneğin, farklı bir odada veya farklı bir masada yemek yemeyi deneyin.
3. Eğlenceli hale getirin: Yemek zamanlarını eğlenceli hale getirin. Bebeğinizle birlikte sofraya oturup, yemek hazırlama sürecine dahil edin.
4. Bebeğinizin iştahını açın: Bebeğinizin iştahını açmak için, ona küçük ve sık öğünler verin. Bu, bebeğinizin açlık hissini düzenlemesine yardımcı olabilir.
5. Tuvalet eğitimi: Tuvalet eğitimi için acele etmeyin. Bebeğinizin hazır olduğunu gösteren işaretleri bekleyin, örneğin; Kendi kendine tuvalete gitme isteği Giysilerini çıkarma veya tuvalet eğitimi hakkında konuşma

Kaka Sorunu

Bebeğinizin kaka sorunu da var. Kaka rengi ve kıvamı değişebilir. Bu durum, bebeğinizin beslenmesi ve sindirim sistemi ile ilgili olabilir.

Beslenmeyi düzenleyin: Bebeğinizin beslenmesini düzenleyin. Formül mama ve ek gıdaların yanı sıra, bebeğinizin sindirim sistemini destekleyecek probiyotik takviyeleri kullanabilirsiniz.
Hidrasyonu sağlayın: Bebeğinizin yeterli hidrasyonu almasını sağlayın. Su veya elektrolitli içecekler vererek bebeğinizin vücut sıvılarını düzenleyebilirsiniz.

Bebeğinizin ek gıda reddi ve kaka sorunu devam ediyorsa, bir pediatriste danışarak kişiselleştirilmiş bir plan oluşturabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 11.ay Ek Gıda Çiğnememe
2. Mama Reddi Yaşayan Oldumu ...yardım Edin
3. Meme ve Mama Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir