Meme ve Mama Reddi
166 görüntüleme
C
Cemile
21 Temmuz 2025 18:25
Bebeğim 4 aylık 1 haftadır meme ve mama reddi yaşıyor iştahsızlık ve huzursuzluk var
S
Selin Ü.
21 Temmuz 2025 18:33
Bizim de 4 ay 3 haftalık 2 hafta boyunca aynı sorunu yaşadık. Ben şu şekilde atlattım; yatarak emzirmeye başladım, memeden kendini atınca vermeye çalışınca daha çok sinirleniyor. O yüzden hemen sevmeye öpmeye başladım güldürüp kafasını dağıttım. Bu da olmayınca biraz ayakta gezip ayakta emzirdim. Umarım işinize yarar.
C
Cemile
21 Temmuz 2025 18:35
Bende yatarak emziriyorum diğerlerini denerim teşekkürler
Z
Zerrin ..
21 Temmuz 2025 18:37
Merhaba biz bu sorunları 3 aylıkta yaşıyoruz, başta her ikisini red ediyordu sizinki gibi, sonra sadece biberon almaya başladı, şimdi ara ara meme alıyor, tam çözemedik bi alıyor bi almıyor. Eski beslenmesinin ancak yarısını alıyor günlük. Atak dönemlerinde bu şekilde huzursuz ve iştahsız oluyorlar.
yatarak bende de işe yarıyor, bir de bazen topum üstünde hafif yaylanıyoruz o da işe yarıyor. Kesinlikle zorlamayın ben başta yaptım çok pişmanım.
yatarak bende de işe yarıyor, bir de bazen topum üstünde hafif yaylanıyoruz o da işe yarıyor. Kesinlikle zorlamayın ben başta yaptım çok pişmanım.
N
Nurdan G.
21 Temmuz 2025 18:40
Aynisini 4,5 aylikken yasamaya basladim. Mama markasi degisikligi, pirinc unu, ari mama, biberon degisimi her yolu denedim. Sadece mama ile besleniyordu. Aç oldugu icin uykuya dalamiyor, huzursuz, mizmiz. Biberonu gordugu an agliyordu. Suan 5.aya girdik mamasina cok kucuk parca cicibebe katiyorum. Tatlandirdigi icin icmeyr basladi. En azindan bir iki hafta ek gidaya gecene kadar boyle devam edecegim. Cicibebe saglikli degil ama gun icinde toplam 2 biskuvi bile katmamis oluyorum. Kirintilarini atiyorum tatlansin diye. Ben careyi simdilik bu yontemde buldum. Doktorumuz damak agrisi oldugunu soyledi. Surekli salya, el agizda, kendi sacini cekmeye calismalar falan.
Meger yenidogan zamanlari en iyi donemlermis. Uykusuzluk sorunuyla tek basina basa cikabilirdim ama açlik bambaska. O yemedikce ben agliyorum. Cok zor bir surec
Meger yenidogan zamanlari en iyi donemlermis. Uykusuzluk sorunuyla tek basina basa cikabilirdim ama açlik bambaska. O yemedikce ben agliyorum. Cok zor bir surec
B
Begüm O. ..
21 Temmuz 2025 18:42
Benimde bebeğimde tam 3 aylık. Yaklaşık 10 gündür meme reddi yaşıyoruz. Bi alıyor bi almıyor. Alsa emmiyor. Sağımda yapamadım sütüm azaldı bu yüzden. Napıcam bilemiyorum biberonla mama veriyoruz
Y
Yasemin
21 Temmuz 2025 19:03
Benimde o şekildeydi doktora gittik ve idrar yolu enfeksiyonu var dedi antibiyotik aldık. Ondan iştahsızlık varmış.
C
Cemile
21 Temmuz 2025 19:26
Enfeksiyondan sonra düzeldi mi geçen hafta da bizde de vardı iye antibiyotik kullandık ondan olacağını söylemedi Dr
A
Aslı O. D.
22 Temmuz 2025 10:50
İdrar yolu enfeksiyonu da emmeyi engelliyotmuş bize de dediler biz iki kez red yaşadık bebeğin 4 aylık 2 ve 3. Aylarda yaşadım. Eds ile atlattık
A
Aslı O. D.
23 Temmuz 2025 14:39
Tekrar güncelleme yapayım 3. Kez red yaşıyorumdün itibari ile Eds ile çözdük önceleri ama sabır gerekiyor bizde sabır kalmadı bakalım deneyeceğiz tekrar. Gaz problemi emmesine engel oluyor o emmedikçe süt azalınca da red yaşanıyor . Biz kısır döngüyr girdik bakalım 4. Ay reddinde inşallah atlatırız

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Temmuz 2025 12:04
Merhaba diş sancısı olduğu için bebekte huzursuzluk olabilir öncelikli olarak diş sancısını gidermeye çalışın bebeğinizin ve acıktığından emin olduktan sonra meme ya da mamayı teklif edin tok olan bebek her ikisinide reddedecektir ısrar zorlama yaparak beslemeye çalışmayın