Ek Gıda Öğün Sıklığı ve Miktarı
534 görüntüleme
M
Melis
Premium Üye
26 Haziran 2026 23:32
Güzel anneler biz 8 gün sonra 8 aylık oluyoruz. Şu an 2 ana 1 ara öğünle besliyorum ve Osman hocanın videolarda dediği gibi 6 tatlı kaşığını geçmemeye çalışıyorum ama 8 aydan sonra nasıl ilerleyeceğimi bilemedim siz nasıl yapıyorsunuz öğün miktarını ve öğün sayısını? Ayrıca emziren annelerim emzirme sıklığını nasıl ayarlıyorsunuz ben sanki sürekli hala emzirme ihtiyacı hissediyorum bilemiyorum? Bana örnek bir günlük emzirme ve gıda yazar mısınız rica etsem
A
Aslıhan G.
30 Haziran 2026 19:51

Ezgi B.
Premium Üye
30 Haziran 2026 20:00
Pipetli değil de alıştırma bardaklarıyla içiyor suyu onda denemeyi düşünmüştüm ben de yarın yapayım.

Ezgi B.
Premium Üye
30 Haziran 2026 20:02
Suyu ne kadar versem içmek istiyor, ama mama oranı ciddi şekilde azaldı. Tedirgin oluyorum artık. Tadım menülerinin besleyiciliğine çok dikkat ediyorum onları da bu ara zorlayarak yiyor. Dediğiniz gibidir umarım sıcaktandır. Teşekkürler
M
Melis
Premium Üye
30 Haziran 2026 20:10
Yazdıklarınızı tek tek okudum ne kadar da güzel anlatmışsınız. Bende öğün düzenlemesi yapmaya çalışıyorum, sanırım uyku öncesi yemeğini verdiğim için uykuya dalmakta zorlanıyor, her gün mutlaka parka çıkmak istiyor (8 aylık olmasına 1 hafta var) parktan gelince yemek veriyordum ancak yazdıklarınızdan ilham alıp bugün akşam yemeğini parka çıkmadan vereceğim, uykuya muhakkak emerek geçiyor bunu nasıl düzenlerim henüz bilmiyorum, belki de uyku eğitimi ile olabilir, konu hakkında tavsiyeniz de çok kıymetli çok teşekkür ederim.
M
Melis
Premium Üye
30 Haziran 2026 20:18
Meme reddini bizde yaşadık ebe, hemşire,doktor birlikte çalışarak ilerledik ne yazık ki hiç bir yöntemi kabul etmedi ve 7. Aya kadar sağarak verdim bende hem meme hem mama şeklindeydi . Bu aralar havalar çok sıcak geçici bir süreç olabilir yaşadığınız . Böyle durumlarda çok ısrarcı olmak daha da ters etki yapabiliyor mama miktarı azaldı ise öğünlerin besleyiciliğini arttırarak deneyebilirsiniz . Eğer pipetli bir suluktan su içiyorsa sık sık hatırlatma yapın eğer pipetli kullanmıyor ise onu öğretmeyi deneyebilirsiniz daha keyif alarak içiyorlar . 7 aylıktı bende pipetli suluğa başlattığımda munchkin markası çok başarılı bu konuda .
A
Aslıhan G.
30 Haziran 2026 20:39
Ya ben ne yapıyorsam da alışmadı hala pipetliye, normal alıştırma bardağının ucunuda ısırıyor pipeti de
M
Melis
Premium Üye
30 Haziran 2026 20:56
İki yöntem denedim alıştırmak işin bir tanesi pipeti suya batırıp diğer ucunu parmağım ile kapattım ve ağzına bu şekilde damlattım bunu tabi bir çok kez yaptım gün içinde . Bir de ucuna sevdiği birşey sürdüm pipetli suluğun öyle öyle zamanla alıştı
M
Melis
Premium Üye
2 Temmuz 2026 00:18
Benim de oglum 9.5 aylik oldu. Ve hala 2 ana 1 ara öğün ile ilerliyorum. Porsiyon miktarlarını biraz daha arttırdım. Ara öğünü icerigini arttirdim. Birde sabah ilk emzirmeyi kahvaltı ile değiştirmeye çalışıyorum..
8 aylikken 2 ana 1 ara öğüne yeni geçmiştim. Ama artık yiyebildiği kadar da veriyordum. Eklediğim resim tam 8 aylikken Osman beye göstermiştim. Cok uygun demisti.
Suanki uygulamaya çalıştığım plan
07.30 uyanış
08.00 kahvaltı
10.00 emzirme
11.00 uyku
13.00 ara öğün (meyve, yogurt kuruyemis karisimi, belki gelecekte corba)
15.00 emzirme
16.00 uyku
17.30 aksam yemegi
19.00 emzirme
20.00 uyku
00.00 ruya emzirmesi
Suan icin amacim emzirmeyi azaltmak değil ancak kati gidayi normal gune yerlestirebilmek. Emzirmeyi hala ihtiyac halinde daha fazla yaptigim oluyor. Bence Osman hocanın da dedigi gibi 3 ana öğün 3 ara öğün vs imkansız, sonuçta 12 saat icinde hala 2 uykusu varken ne ara yicek belki gelecekte 3 ana öğün ve belki arada eline tutusturdugum bir parça elma, havuç vs olur. Onu da olmazsa olmaz gözüyle bakmıyorum.
Sonraki aşamada yaklasik 1 yas olmadan ruya emzirmesini kaldırmaya çalışacağım uyku düzenini daha iyi oluşturabilmek icin.
8 aylikken 2 ana 1 ara öğüne yeni geçmiştim. Ama artık yiyebildiği kadar da veriyordum. Eklediğim resim tam 8 aylikken Osman beye göstermiştim. Cok uygun demisti.
Suanki uygulamaya çalıştığım plan
07.30 uyanış
08.00 kahvaltı
10.00 emzirme
11.00 uyku
13.00 ara öğün (meyve, yogurt kuruyemis karisimi, belki gelecekte corba)
15.00 emzirme
16.00 uyku
17.30 aksam yemegi
19.00 emzirme
20.00 uyku
00.00 ruya emzirmesi
Suan icin amacim emzirmeyi azaltmak değil ancak kati gidayi normal gune yerlestirebilmek. Emzirmeyi hala ihtiyac halinde daha fazla yaptigim oluyor. Bence Osman hocanın da dedigi gibi 3 ana öğün 3 ara öğün vs imkansız, sonuçta 12 saat icinde hala 2 uykusu varken ne ara yicek belki gelecekte 3 ana öğün ve belki arada eline tutusturdugum bir parça elma, havuç vs olur. Onu da olmazsa olmaz gözüyle bakmıyorum.
Sonraki aşamada yaklasik 1 yas olmadan ruya emzirmesini kaldırmaya çalışacağım uyku düzenini daha iyi oluşturabilmek icin.
D
Duygu A.
2 Temmuz 2026 01:22
Duygu Hanım sizinle instagramdan iletişime geçebilir miyiz 🙏🏻
M
Melis
Premium Üye
2 Temmuz 2026 01:34
Elbette instagramda duygubingoll olarak aratabilirsiniz
Yükleniyor...