Ek Gıda Meyve Süzgeci Emzik
134 görüntüleme
A
Aslınur H.
31 Mart 2026 16:43
Merhaba bebeğim son iki aydır hiç kilo alamadığı için doktor tadımlara başlayabileceğimizi söyledi . 5 aylık . Vermeye korkuyorum biraz . Tadımları meyve süzgecinde kontrollü bir şekilde eline versem olur mu ? Yanlış bir şey yapmış olur muyum

H. ..
31 Mart 2026 16:45
Ben meyve süzgecini aktif olarak kullanıyorum. Ama dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Mesela muzu birkaç ufak dilimle içine koyuyorum. Sert meyveleri biraz haşlayıp yumuşatıp içine koyuyorum. Zaten delikleri ufak. Ama tabi tek başına bırakmıyorum hiçbir zaman. Her ihtimale karşı kontrollü biçimde veriyorum.

Yeter A.
31 Mart 2026 16:59
Meyve süzgeci verirken yanında olun muz mesela xok cabuk eziliyor ve bıanda agzı dolu olabılıyor. Öbür türlü haşlanmış dıger meyvelerde keza öyle. Tek başına bırakmamak gerek kesinlikle
M
Melike B. ..
31 Mart 2026 17:17
Kilo alımınız nasıl ilerledi bizde 5 aylığız aynı şekildeyiz

Afranur K.
31 Mart 2026 17:32
Meyve süzgeçi bence de ilk aşama için çok kontrollü değil, onun yerine kendiniz direk püre kıvamında verseniz daha mantıklı olur. Sizin ölçünüz ve miktarınız. Yutmayı öğrendiğinde meyve süzgeçi daha mantıklı oluyor bence çünkü muz gibi yumuşak meyveler bütün deliklerden aynı anda çıkabiliyor.
Bu arada direk püre kıvamı vermek aslında çok makul değil araştırmışsınızfır biraz pütürlü olması daha mantıklı ama ilerleyişe göre karar verirsiniz.
Bu arada direk püre kıvamı vermek aslında çok makul değil araştırmışsınızfır biraz pütürlü olması daha mantıklı ama ilerleyişe göre karar verirsiniz.
M
Müge Ö.
31 Mart 2026 17:34
Çiğnenme ve yutma becerisi kazanabilmek için besinleri haşlayıp çatalla ezerek vermelisiniz
Korkmayın az az vereceksiniz zaten tadim 1 çay kaşığı 1 tatlı 1 yemek kaşığı kadar oluyor en fazla
Ve şuan küçük inanın onu bitirmez bile
İleride sorun yaşamaması için bu şekilde yapmanız daha doğru olur
Yemezse de zorlamayın çünkü bu adı üstünde tadim 💐
Korkmayın az az vereceksiniz zaten tadim 1 çay kaşığı 1 tatlı 1 yemek kaşığı kadar oluyor en fazla
Yemezse de zorlamayın çünkü bu adı üstünde tadim 💐

Afranur K.
31 Mart 2026 17:34
Bu Arada sorumu maruz görün ama 4-5. Ayda anne sütü ya da mama ile kilo alamayan bebek ek gıda ile kilo almasını bekleyemeyiz ki? Yiyeceği 1-2 çay kaşığı o da yemeğin tadını öğrensin diye.
Anne sütü ile kilo alamıyorsa mama takviyesi, mama kullanıyorsa formül değişikliği ve miktar değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Bunu isterseniz araştırıp, doktorunuzla görüşün? Hatta bence 2. Bir doktor görüşü alın.
Anne sütü ile kilo alamıyorsa mama takviyesi, mama kullanıyorsa formül değişikliği ve miktar değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Bunu isterseniz araştırıp, doktorunuzla görüşün? Hatta bence 2. Bir doktor görüşü alın.
A
Aslınur H.
31 Mart 2026 18:33
Bu Arada sorumu maruz görün ama 4-5. Ayda anne sütü ya da mama ile kilo alamayan bebek ek gıda ile kilo almasını bekleyemeyiz ki? Yiyeceği 1-2 çay kaşığı o da yemeğin tadını öğrensin diye.
A
Aslınur H.
31 Mart 2026 18:33
Çiğnenme ve yutma becerisi kazanabilmek için besinleri haşlayıp çatalla ezerek vermelisiniz
Yemezse de zorlamayın çünkü bu adı üstünde tadim
Yemezse de zorlamayın çünkü bu adı üstünde tadim
A
Aslınur H.
31 Mart 2026 18:34
Kilo alımınız nasıl ilerledi bizde 5 aylığız aynı şekildeyiz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
31 Mart 2026 18:35
Ek gıdaya başlamak hem bebek hem de anne-baba için yeni bir dönem. Bebeğiniz 5 aylık ve son iki aydır kilo almaması endişe verici. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine tadımlara başlamak isteyebilirsiniz.
Meyve Süzgeci Kullanmak
Meyve süzgeci, kontrollü bir şekilde bebeğinize ek gıdaya alıştırmak için iyi bir yöntem olabilir. Bu sayede bebeğiniz, yiyecekleri kendi elleriyle keşfedebilir ve çiğneme becerilerini geliştirebilir.
Tadımlara Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinizin hazır olup olmadığını doktorunuzla konuşun.
İlk tadımları küçük miktarlarda ve kontrollü bir şekilde verin.
Bebeğinizin tepkilerini izleyin ve herhangi bir olumsuzluk durumunda doktorunuzla iletişime geçin.
Ek Gıda İpuçları
1. Küçük miktarlarda başlayın: İlk tadımları küçük miktarlarda verin ve bebeğinizin tepkilerini izleyin.
2. Tek bir gıda ile başlayın: İlk olarak tek bir gıda ile başlayın ve bebeğinizin tepkilerini izleyin.
3. Çeşitli gıdalar verin: Bebeğinizin diyetini çeşitlendirin ve farklı gıdalar verin.
4. Bebeğinizin iştahını izleyin: Bebeğinizin iştahını izleyin ve yemek istemiyorsa zorlamayın.
Meyve Süzgeci Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinizin eline meyve süzgecini verirken dikkatli olun.
Meyve süzgecini temiz tutun.
Bebeğinizin meyve süzgecini kullanırken boğulma riskini izleyin.
Bebeğinizin sağlığı ve güvenliği için her zaman doktorunuzla iletişime geçin ve tavsiyelerine uyun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıdada Besinlerin Dışkıda Görünmesi Normal mi?
2. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
3. Ek Gıda ve Daha Bir Sürü Soru İşareti
Meyve Süzgeci Kullanmak
Meyve süzgeci, kontrollü bir şekilde bebeğinize ek gıdaya alıştırmak için iyi bir yöntem olabilir. Bu sayede bebeğiniz, yiyecekleri kendi elleriyle keşfedebilir ve çiğneme becerilerini geliştirebilir.
Tadımlara Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinizin hazır olup olmadığını doktorunuzla konuşun.
İlk tadımları küçük miktarlarda ve kontrollü bir şekilde verin.
Bebeğinizin tepkilerini izleyin ve herhangi bir olumsuzluk durumunda doktorunuzla iletişime geçin.
Ek Gıda İpuçları
1. Küçük miktarlarda başlayın: İlk tadımları küçük miktarlarda verin ve bebeğinizin tepkilerini izleyin.
2. Tek bir gıda ile başlayın: İlk olarak tek bir gıda ile başlayın ve bebeğinizin tepkilerini izleyin.
3. Çeşitli gıdalar verin: Bebeğinizin diyetini çeşitlendirin ve farklı gıdalar verin.
4. Bebeğinizin iştahını izleyin: Bebeğinizin iştahını izleyin ve yemek istemiyorsa zorlamayın.
Meyve Süzgeci Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinizin eline meyve süzgecini verirken dikkatli olun.
Meyve süzgecini temiz tutun.
Bebeğinizin meyve süzgecini kullanırken boğulma riskini izleyin.
Bebeğinizin sağlığı ve güvenliği için her zaman doktorunuzla iletişime geçin ve tavsiyelerine uyun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıdada Besinlerin Dışkıda Görünmesi Normal mi?
2. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
3. Ek Gıda ve Daha Bir Sürü Soru İşareti
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Melike B. ..
31 Mart 2026 18:41
5,600 de kaldı

Yeter A.
31 Mart 2026 23:29
Kafam çok karışık bir buçuk aydır biberon reddi yaşıyoruz hiç mama içmiyor çok nadir uykuda veriyorum uyanıyor çünkü

Yeter A.
1 Nisan 2026 00:05
Mamayıda içirin ama bazen Red edebiliyorlar bızde o süreçten gectık ek gıdada gece uykudayken verıyodum inşalla sızın bebegınızde içer stres yapmayın ama bebek hıssdıyor bence anneın ruh halini.