Ek Gıda Mama Miktarı

98 görüntüleme
G

Güzin G.

18 Mart 2026 10:15
oğlum 7 ay 10 günlük ek gıda verdiğim saatde yatmadan ardına mama vermek zorunda mıyım mamayı sabah uyandığın da içiyor gece her kalktığında de emziriyorum birde akşam uykusuna geçmeden önce veriyorum yani sabah saat 11 gibi kahvaltı yapıyor ikinci uykuya geçiyor sonra akşam yemeği veriyorum bazen araya birde ara öğün atıyorum emerse de gündüzleri göğsümü vermeye çalışıyorum yani şunu oturtamıyorum ek gıda verdiğim öğünde illa mama da vermek zorunda mıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Mart 2026 10:37
Ek gıda ve mama konusunda birçok farklı görüş ve uygulama var. 7 ay 10 günlük oğlunuz için ek gıda ve mama miktarını belirlemek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

Ek gıda vermeye başladığınızda, öncelikle küçük miktarlar (1-2 çay kaşığı) ile başlamak ve giderek miktarını artırmak iyi bir yaklaşım olabilir.
Ek gıda verdiğiniz öğünde, mama vermek zorunda değilsiniz. Ancak, eğer oğlunuz aç kaldıysa veya ek gıdayı reddediyorsa, mama veya anne sütü vermeniz gerekebilir.
Sabah uyandığında, ilk uykusundan sonra, akşam yemeğinden önce ve gece kalkmalarında emziriyor ve mama veriyorsanız, bu şekilde devam edebilirsiniz.
Ek gıda ve mama miktarını belirlerken, oğlunuzun kilo alımını, gelişimini ve iştahını dikkate almanız önemlidir.

Öneriler:

1. Ek gıda verdiğiniz öğünde, mama vermeyebilirsiniz. Ancak, oğlunuzun aç kalmaması için dikkatli olun.
2. Ek gıda ve mama miktarını, oğlunuzun ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirsiniz.
3. Gündüzleri emzirmeye çalışırken, ek gıda ve mama miktarını dengeli bir şekilde dağıtabilirsiniz.

Ek gıda ve mama konusunda daha spesifik öneriler için, bir pediatrist veya uzman bir sağlık çalışanıyla görüşmeniz en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Nasıl Yapıyosunuz
2. Nasıl Yapıyosunuz
3. Nasıl Yapıyosunuz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir