Nasıl Yapıyosunuz
136 görüntüleme
E
Esma T.
13 Şubat 2026 15:33
Merhaba görüyorum sürekli ana öğün ara öğün falan diye paylaşımları bebeğim 7 aylık şimdi ilk uykusunu yaptıktan sonra yarım saat geçiyo ek gıdasını veriyorum bir saat te onun üstüne geçtikten sonra mamasını verip uyutuyorum akşam da biraz tavuk yada kıyma içeren birşey yapıyorum çok vermiyorum iki tatlı kaşığı kadar falan sonra tekrar mamasını verip uyutuyorum. Anlamadığım şey ana öğün olarak diyolar ya siz ek gıdayı verip başka hiç mama anne sütü vermeden mi o uyanıklık süresini geçiriyosunuz

Yağmur Y.
13 Şubat 2026 16:01
Hayır veriyoruz ilk başlarda bende çok şaşırmıştım ama uyanık kaldigi sureler de 2 saat yada 3 er saat arayla mamayı veya anne sütünü ek gıdayı ayarlarsanız rayina oturur benim oğlum sabah 7 de uyanır devam sütünü içer oyun oynar uykusunu uyur uyandıktan sonra ek gıdasını yer yine oynar hoplariz zıplarız yine devam sütünü içer devam sütünü 4 yada 5 arayla veriyoruz o saat diliminde ek gıda için zaten mide de boşluklar olusuyo kakasini rahat şekilde yapiyosa hic bi sorun yok merak etmeyin aç kalmaz aksine beslenmesi daha verimli olur suan 3 devam sütü 3 ana öğün yapıyoruz
E
Esma T.
13 Şubat 2026 16:02
Kabızlık yaşıyoruz biz maalesef onun için armut kabak falan veriyorum arada dengeliyo
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 16:13
7ay ara öğünler için erken bir zaman zaten şuan sadece tadım zamanınız .bağırsaklarını zorlamaya gerek yok anne sütü ya da mama vermediginiz aç olduğu sabah öğle akşam saatlerinde verdiğiniz ek gıda fazlasıyla yeterli .9.aydan sonra doyum ek gidayla olmaya başlıyor Osman hocanın da dediği bu yönde. hatta bir paylasiminda 12aylik çocuk için en fazla 3ana 2ara öğün demişti ki zaman yetmiyor daha fazlasına zaten
Y
Yeter A.
13 Şubat 2026 16:14
Hayır veriyoruz ilk başlarda bende çok şaşırmıştım ama uyanık kaldigi sureler de 2 saat yada 3 er saat arayla mamayı veya anne sütünü ek gıdayı ayarlarsanız rayina oturur benim oğlum sabah 7 de uyanır devam sütünü içer oyun oynar uykusunu uyur uyandıktan sonra ek gıdasını yer yine oynar hoplariz zıplarız yine devam sütünü içer devam sütünü 4 yada 5 arayla veriyoruz o saat diliminde ek gıda için zaten mide de boşluklar olusuyo kakasini rahat şekilde yapiyosa hic bi sorun yok merak etmeyin aç kalmaz aksine beslenmesi daha verimli olur suan 3 devam sütü 3 ana öğün yapıyoruz

Yağmur Y.
13 Şubat 2026 16:16
Kac aylık acaba bebegıjzı boz yenı 7 aya gırdık 6 ayda 500 gram almıs yanı ek gıda verince 3 datte bır mama ıcer normalde mesela ek gıda verince 3 saat sonra mı mama anlamdm ya xok mu az mı verym kız bebek bu arada 6 aylık [7kılo.mamayı](7kılo.mamayı) azaltöalı mıyım
Y
Yeter A.
13 Şubat 2026 16:20
Biz 10 aylık olduk mamayı azaltmayın suan sizin ek gıda ek destek tadım aşaması zaten mama yine de verilecek onu sizin uyku saatine ve oyun saatine göre ayarlamanız lazım misal sabah 7 de uyandı sütünü içti alt değişimi üst değişimi derken 1 saat geciyo zaten 1 saat oyun olsa 2 saat mide de hislim oluşmaya başlıyor uykusu varsa uyur kalkar ek gıdasını kahvaltısını verirsiniz kafa karistirici ama alırsınız
Y
Yeter A.
13 Şubat 2026 16:20
Hemşirede ek gıdayı artır dedı
E
Eslem
13 Şubat 2026 16:21
Bizde 6 buçuk aylığız daha tadım aşamasında çok dikkatli ilerlememe rağmen kabız oldu. Nasıl olucak böyle bilmiyorum
Y
Yeter A.
13 Şubat 2026 16:24
Biz 10 aylık olduk mamayı azaltmayın suan sizin ek gıda ek destek tadım aşaması zaten mama yine de verilecek onu sizin uyku saatine ve oyun saatine göre ayarlamanız lazım misal sabah 7 de uyandı sütünü içti alt değişimi üst değişimi derken 1 saat geciyo zaten 1 saat oyun olsa 2 saat mide de hislim oluşmaya başlıyor uykusu varsa uyur kalkar ek gıdasını kahvaltısını verirsiniz kafa karistirici ama alırsınız