Ek Gıda Başladık Yemiyor
170 görüntüleme
A
Aleyna E.
Premium Üye
17 Mayıs 2026 15:38
Oğlum 5 bucuk aylık mamayla besleniyor ve ek gıdaya başlayalı 2 hafta oldu ne versem diliyle geri itiyor çok nadir yutuyor pürüzsüz püreyi daha kabul ediyor, sebze çorbasını biberona koyarsam içiyor tat olarak genelde beğendi beğenmediğinde ağlıyor ama sevdiğini de yutmuyor. Kaba kaba çiğneme nam nam hareketleri yapıyorum ama yine de yemiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Mayıs 2026 15:47
Ek gıdaya başlama süreci her bebek için farklıdır. 5,5 aylık oğlunuzun ek gıdayı reddetmesi normaldir.
Bazı öneriler:
1. Ek gıdaya zorlamayın: Zorlama, bebeğinizin ek gıdaya karşı daha olumsuz tepki göstermesine neden olabilir.
2. Sakin ve Güvenli Ortam: Bebeğinizle birlikte otururken, sakin ve güvenli bir ortam oluşturun.
3. Tekrar Deneyin: Aynı ek gıdayı birkaç gün arayla tekrar deneyin.
4. Farklı Hazırlama Yöntemleri: Püre kıvamı, ek gıdayı daha cazip hale getirebilir.
5. Bebeğinizin İştahını Bekleyin: Bebeğinizin aç olduğu zamanları gözlemleyin ve o zamanlarda ek gıdayı teklif edin.
Ek gıdaya geçiş süreci sabır ve anlayış gerektirir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. Ek Gıda Reddi
3. Bebeğim Ek Gıda İstemiyor, Aç Değilse Zorlamalı Mıyım?
Bazı öneriler:
1. Ek gıdaya zorlamayın: Zorlama, bebeğinizin ek gıdaya karşı daha olumsuz tepki göstermesine neden olabilir.
2. Sakin ve Güvenli Ortam: Bebeğinizle birlikte otururken, sakin ve güvenli bir ortam oluşturun.
3. Tekrar Deneyin: Aynı ek gıdayı birkaç gün arayla tekrar deneyin.
4. Farklı Hazırlama Yöntemleri: Püre kıvamı, ek gıdayı daha cazip hale getirebilir.
5. Bebeğinizin İştahını Bekleyin: Bebeğinizin aç olduğu zamanları gözlemleyin ve o zamanlarda ek gıdayı teklif edin.
Ek gıdaya geçiş süreci sabır ve anlayış gerektirir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. Ek Gıda Reddi
3. Bebeğim Ek Gıda İstemiyor, Aç Değilse Zorlamalı Mıyım?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
17 Mayıs 2026 16:43
Bence çok normal daha çok küçük birazdaha püre kıvamında devam edebilirsiniz benim ki 9 ay 20 günlük daha 20 gündür tam anlamıyla katı veriyorum çiğniyor mutlaka vermeden öncede çiğneme hareketi gösteriyorum
A
Aslıhan G.
17 Mayıs 2026 17:02
Daha çok küçük sabırlı olun bu uzun bir yolculuk , siz bıkmadan usanmadan çeşitli bir şekilde teklif etmeye devam edin zaten şuan 2-3 çay kaşığı alması yeterli sorun yok yani çok normal bir davranış :)
G
Gizem
Premium Üye
18 Mayıs 2026 09:03
Merhabalar, benim bebeğim de ilk 2 hafta ağzında tutup çıkarmıştı. Sonraki dönemde yavaş yavaş yutma refleksi oluştu. Zamanla düzelecektir
Ancak bildiğim kadarıyla biberonla vermeniz doğru bir yaklaşım değil. 9. Aya kadar amaç beslemek değil katı gıda dokusuna alıştırmak. Yine mama formatında biberondan verirseniz ileride katı gıda reddi ortaya çıkabilir maalesef.
Osman Beynin bu konuyla ilgili bir videosu vardı, linkini bırakıyorum.
https://youtube.com/shorts/vEq_vHY1tNg?si=oW7iAHpWc0BfhbDr
Ancak bildiğim kadarıyla biberonla vermeniz doğru bir yaklaşım değil. 9. Aya kadar amaç beslemek değil katı gıda dokusuna alıştırmak. Yine mama formatında biberondan verirseniz ileride katı gıda reddi ortaya çıkabilir maalesef.
Osman Beynin bu konuyla ilgili bir videosu vardı, linkini bırakıyorum.
https://youtube.com/shorts/vEq_vHY1tNg?si=oW7iAHpWc0BfhbDr

Cansu G. D.
Premium Üye
18 Mayıs 2026 09:58
Acele etmeyin 6 aydan öncesi çok erken, bebeğin hangi dokuyu sevdiğini keşfederseniz bir süre onu verin. Ben baştan beri Blw yapıyorum. Yedirmeye çalışmayın nam nam falan yapınca inat ediyorlar. Biraz isterse yer tutumu işinize yaracaktır.
Yükleniyor...