Ek Gıda Anne Sütü ve Mama
95 görüntüleme
M
Melis
Premium Üye
29 Mayıs 2026 14:17
5 gün sonra 7 aylık oluyor. Ek gıdaya başlayalı bir ay oldu. 15.günden sonra 2 öğün şeklinde vermeye başladım. Normalde de kakayı 4-5 günde yapan bir bebekti ama şimdi 4 günü aşınca sıkıntı olabiliyor kakası biraz sertleşmeye dönük yapıyor.
Öncelikle ek gıda öpün sayısını ve miktarını nasıl ayarlamalıyız?
İkinci olarakta bu zamana kadar anne sütüyle geldik ama sütüm inanılmaz derecede azaldı bu yüzden de mama takviyesine başlamak istiyorum, Hipp ve Aptamil içmedi Bebelac aldım henüz denemedim. Ne kadar miktarda mama takviyesi yapmalıyım?
Mamayı emzirme sonrası vermeyi düşünüyorum
Ve 7 aylık bir bebeğin günlük alması gereken anne sütü miktarı nedir?
Günde kaç kez anne sütü/mama ile kaç kez ek gıda ile beslenmesi gerekir?
Öğün aralıkları kaç saat olmalı mesela anne sütünden kaç saat sonra ek gıda kaç saat sonra tekrar anne sütü veya mama?
Öncelikle ek gıda öpün sayısını ve miktarını nasıl ayarlamalıyız?
İkinci olarakta bu zamana kadar anne sütüyle geldik ama sütüm inanılmaz derecede azaldı bu yüzden de mama takviyesine başlamak istiyorum, Hipp ve Aptamil içmedi Bebelac aldım henüz denemedim. Ne kadar miktarda mama takviyesi yapmalıyım?
Mamayı emzirme sonrası vermeyi düşünüyorum
Ve 7 aylık bir bebeğin günlük alması gereken anne sütü miktarı nedir?
Günde kaç kez anne sütü/mama ile kaç kez ek gıda ile beslenmesi gerekir?
Öğün aralıkları kaç saat olmalı mesela anne sütünden kaç saat sonra ek gıda kaç saat sonra tekrar anne sütü veya mama?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Mayıs 2026 14:17
Ek Gıda Öğün Sayısı ve Miktarı
7 aylık bir bebek için ek gıda öğün sayısı 2-3 öğün civarında olmalıdır. Miktar olarak ise, ilk başlarda 1-2 çay kaşığı kadar küçük miktarlarla başlamak ve giderek arttırmak en iyisidir. Şu anda 2 öğün ek gıda veriyorsunuz ve kakası biraz sertleşiyor. Ek gıda miktarını ve öğün sayısını ayarlamak için bebeğinizin tepkilerini gözlemleyebilirsiniz.
Mama Takviyesi
Anne sütünüz azaldığı için mama takviyesi yapmak istemeniz doğru bir karar. Bebelac mama ile başlayabilirsiniz. Mama miktarını başlangıçta 30-60 ml ile sınırlayabilirsiniz ve giderek arttırabilirsiniz. Mamayı emzirme sonrası vermeniz iyi bir fikir.
Anne Sütü Miktarı
7 aylık bir bebeğin günlük alması gereken anne sütü miktarı yaklaşık 600-800 ml dir.
Beslenme Düzeni
Günde 2-3 öğün ek gıda, 2-3 öğün anne sütü/mama ile beslenmesi gerekir. Öğün aralıkları 2-3 saat olmalıdır. Anne sütünden sonra ek gıda vermek en iyisidir. Ek gıda öğününün ardından 1-2 saat sonra tekrar anne sütü veya mama verilebilir.
Örnek bir beslenme düzeni:
Sabah 6:00 - Anne sütü
Sabah 8:00 - Ek gıda (kahvaltı)
Sabah 10:00 - Mama (30-60 ml)
Öğle 12:00 - Ek gıda (öğle yemeği)
Öğle 2:00 - Anne sütü
Akşam 6:00 - Ek gıda (akşam yemeği)
* Akşam 8:00 - Mama (30-60 ml)
Bu düzeni bebeğinizin ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 7 Aylık Kaç Ana Öğün?
2. Ek Gıda Süreci
3. Ek Gıda Reddi mi 9 Aylık
7 aylık bir bebek için ek gıda öğün sayısı 2-3 öğün civarında olmalıdır. Miktar olarak ise, ilk başlarda 1-2 çay kaşığı kadar küçük miktarlarla başlamak ve giderek arttırmak en iyisidir. Şu anda 2 öğün ek gıda veriyorsunuz ve kakası biraz sertleşiyor. Ek gıda miktarını ve öğün sayısını ayarlamak için bebeğinizin tepkilerini gözlemleyebilirsiniz.
Mama Takviyesi
Anne sütünüz azaldığı için mama takviyesi yapmak istemeniz doğru bir karar. Bebelac mama ile başlayabilirsiniz. Mama miktarını başlangıçta 30-60 ml ile sınırlayabilirsiniz ve giderek arttırabilirsiniz. Mamayı emzirme sonrası vermeniz iyi bir fikir.
Anne Sütü Miktarı
7 aylık bir bebeğin günlük alması gereken anne sütü miktarı yaklaşık 600-800 ml dir.
Beslenme Düzeni
Günde 2-3 öğün ek gıda, 2-3 öğün anne sütü/mama ile beslenmesi gerekir. Öğün aralıkları 2-3 saat olmalıdır. Anne sütünden sonra ek gıda vermek en iyisidir. Ek gıda öğününün ardından 1-2 saat sonra tekrar anne sütü veya mama verilebilir.
Örnek bir beslenme düzeni:
Sabah 6:00 - Anne sütü
Sabah 8:00 - Ek gıda (kahvaltı)
Sabah 10:00 - Mama (30-60 ml)
Öğle 12:00 - Ek gıda (öğle yemeği)
Öğle 2:00 - Anne sütü
Akşam 6:00 - Ek gıda (akşam yemeği)
* Akşam 8:00 - Mama (30-60 ml)
Bu düzeni bebeğinizin ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 7 Aylık Kaç Ana Öğün?
2. Ek Gıda Süreci
3. Ek Gıda Reddi mi 9 Aylık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...