Ek Gıda
71 görüntüleme
S
Simay K.
15 Nisan 2026 10:28
Bebeğim 6 aylık ek gıdaya geçtik. Ancak bebeğim hiçbir türlü ağzını açmıyor. Su dahi veremiyorum. Videolarınızı izlerken ağzını açmıyorsa kafasını çeviriyorsa bu süreç başlamamıştır demiştiniz. Ben bu durumda nasıl bir yol izlemeyelim, nasıl alıştırabilirim ?
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 10:43
Aile yemek yerken eline bir şey verin yavaş yavaş oynayıp ağzına götürmeye başlayacaktır. Ağız hareketlerinizi güzelce görmesini absaglayin abartarak yiyecekleri yiyin karşısında.
S
Simay K.
15 Nisan 2026 10:52
Aile yemek yerken eline bir şey verin yavaş yavaş oynayıp ağzına götürmeye başlayacaktır. Ağız hareketlerinizi güzelce görmesini absaglayin abartarak yiyecekleri yiyin karşısında.
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 10:54
Ek gıda vermeden önce 2 saat kadar emzirmeyin karnı yoksa reddedecektir

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
15 Nisan 2026 10:56
Bebeğinizin ek gıdaya karşı gösterdiği tepki oldukça yaygındır. Bu durum, bebeğin henüz ek gıdaya hazır olmadığını veya kaşıkla beslenmeye alışık olmadığını gösterebilir. İşte izleyebileceğiniz bazı adımlar:
1. Zorlamayın: Bebeği zorla beslemeye çalışmayın. Bu, onun iştahını azaltabilir ve ek gıdaya karşı daha fazla direnç göstermesine neden olabilir.
2. Aç karnına verin: Ek gıdayı bebeğin aç karnına verin. Bu, onun daha açık ve kabulkarşı olması için yardımcı olabilir.
3. Sofraya beraber oturun: Bebeğinizle beraber sofraya oturmayı deneyin. Bebeğiniz sizin yediklerinizi görsün ve taklit etmeye çalışsın.
4. Kaşığı eline verin: Bebeğinize kaşığı eline verin ve karıştırma veya yemeye çalışmasına izin verin. Bu, onun kontrolü ele almasına ve daha rahat hissetmesine yardımcı olabilir.
5. Oyuncak kullanın: Her yemek vaktinde bebeğinizin sevdiği bir oyuncağı önüne koyun. Bu, onun dikkatsini dağıtabilir ve yemek vaktini daha rahat hale getirebilir.
6. Sabırlı olun: Ek gıdaya alışmak zaman alabilir. Bebeğinizin hazır olmadığı için acele etmeyin.
7. Sıvı gıdalarla başlayın: Bebeğinizin ağzını açmadığı için sıvı gıdalarla başlamayı deneyebilirsiniz. Örneğin, su veya sulandırılmış meyve suyu.
8. Doktorunuza danışın: Eğer bebeğinizin ek gıdaya karşı gösterdiği direnç devam ediyorsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, bebeğinizin gelişimini değerlendirerek uygun tavsiyelerde bulunabilir.
Ek gıdaya geçiş süreci her bebekte farklıdır. Sabır ve doğru yaklaşım ile bebeğinizin ek gıdaya alışmasını sağlayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. Ağzını Açmıyor
3. Ek Gıdada Ağız Kapatma Problemi
1. Zorlamayın: Bebeği zorla beslemeye çalışmayın. Bu, onun iştahını azaltabilir ve ek gıdaya karşı daha fazla direnç göstermesine neden olabilir.
2. Aç karnına verin: Ek gıdayı bebeğin aç karnına verin. Bu, onun daha açık ve kabulkarşı olması için yardımcı olabilir.
3. Sofraya beraber oturun: Bebeğinizle beraber sofraya oturmayı deneyin. Bebeğiniz sizin yediklerinizi görsün ve taklit etmeye çalışsın.
4. Kaşığı eline verin: Bebeğinize kaşığı eline verin ve karıştırma veya yemeye çalışmasına izin verin. Bu, onun kontrolü ele almasına ve daha rahat hissetmesine yardımcı olabilir.
5. Oyuncak kullanın: Her yemek vaktinde bebeğinizin sevdiği bir oyuncağı önüne koyun. Bu, onun dikkatsini dağıtabilir ve yemek vaktini daha rahat hale getirebilir.
6. Sabırlı olun: Ek gıdaya alışmak zaman alabilir. Bebeğinizin hazır olmadığı için acele etmeyin.
7. Sıvı gıdalarla başlayın: Bebeğinizin ağzını açmadığı için sıvı gıdalarla başlamayı deneyebilirsiniz. Örneğin, su veya sulandırılmış meyve suyu.
8. Doktorunuza danışın: Eğer bebeğinizin ek gıdaya karşı gösterdiği direnç devam ediyorsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, bebeğinizin gelişimini değerlendirerek uygun tavsiyelerde bulunabilir.
Ek gıdaya geçiş süreci her bebekte farklıdır. Sabır ve doğru yaklaşım ile bebeğinizin ek gıdaya alışmasını sağlayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. Ağzını Açmıyor
3. Ek Gıdada Ağız Kapatma Problemi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 10:58
Bebeginiz küçük ama emen bir bebekse pipetli suluk denemenizi öneririm o daha çok hoşlarına gidiyor ve emme refleksi onda da kısmen devam ediyor sanırım benim bebeğim onunla daha çok su içiyordu munchin markasının sulugunu ben sevmeyen şu içmeyen bebek görmedim bence bakabilirsiniz
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 10:59
Çok küçükken emzik biberon almayinca hiç alismiyorlar sonra ben de işe başlayınca çok sorun yaşadım ben işe gidince annem şırınga ile vermişti malesef
S
Simay K.
15 Nisan 2026 11:00
Ek gıda vermeden önce 2 saat kadar emzirmeyin karnı yoksa reddedecektir
S
Simay K.
15 Nisan 2026 11:01
Çok küçükken emzik biberon almayinca hiç alismiyorlar sonra ben de işe başlayınca çok sorun yaşadım ben işe gidince annem şırınga ile vermişti malesef
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 11:44
İnşallah işe yarar kolaylıklar diliyorum
S
Simay K.
15 Nisan 2026 12:17
İnşallah işe yarar kolaylıklar diliyorum