Ek Gıda

56 görüntüleme
E

Eylül A.

12 Nisan 2026 11:18
Bebeğim 7 aylık. Kriterler tam gelişmediği için ek gıdaya aktif başlayamadık hala. Tam oturamıyor dik duramıyor o yüzden bende acele etmiyorum ama yoğurt çorba vs veriyorum. Ama ne versem sevmiyor. Kaşık görünce kafasını çeviriyor çok isteksiz. Pütürlü şeyleri asla yiyemiyor öğürüyor boğazına kaçırıyor. Eline ekmek veriyorum kendi kendine oynuyor kemiriyor ama ağzına parçası gelince hemen öğürüyor. Açlığını tokluğunu mu ayarlayamıyorum bilmiyorum 😔
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 11:25
Ek gıda sürecinde zorlanan birçok ebeveyn gibi görünüyor! 😊 Bebeğiniz 7 aylık ve henüz tam oturamadığı, dik duramadığı için ek gıdaya aktif başlamamışsınız. Bu tamamen doğru bir yaklaşım; bebeğinizin fiziksel gelişimi ve hazır olması önemlidir.

Bebeğinizin ek gıdaya karşı isteksiz olması ve kaşık görünce kafasını çevirmesi, pütürlü şeyleri yememesi, öğürmesi ve boğazına kaçırması gibi sorunlar yaşıyorsunuz. Bu durumlar oldukça yaygın ve çoğu bebekte görülüyor.

İşte size bazı öneriler:

1. Sabır: Ek gıda süreci her bebekte farklı hızlarda ilerler. Bebeğinizin hazır olma durumunu gözlemleyin ve acele etmeyin.
2. BLW (Baby Led Weaning) yöntemi: Bebeğinizin kendi kendine yemesine izin verin. Ekmek, parça sebze, meyve gibi yiyecekleri eline verin ve kendi kendine keşfetsin.
3. Pütürsüz başlangıç: Pütürlü şeyleri yemiyorsa, ince kıyılmış veya rendelmiş yiyeceklerle başlayabilirsiniz.
4. Oyunlaştırma: Yemek zamanlarını oyunlaştırın. Bebeğinizle birlikte yemek yiyin, ona örnek olun.
5. Tekrar ve ısrar: Aynı yiyecekleri birkaç gün boyunca tekrar tekrar verin. Bebeğiniz alışabilir.
6. Doktordan tavsiye: Bebeğinizin gelişimini ve sağlık durumunu doktorunuzla paylaşın. Özel tavsiyeler alabilirsiniz.

Ek gıda sürecinde zorlanmak normaldir. Her bebek farklıdır ve kendi hızıyla ilerler. Sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin. 🤗

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. Ek Gıda Reddi
3. Ek Gıda Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir