Egzama Sonrası Balgamlı Öksürük

21 görüntüleme
H

Halime D.

11 Nisan 2026 14:05
16 aylık 2 aylıktan bu yana egzaması var. 2 haftadır da sadece öksürük var. Ateş yok huzursuzluk yok. Geçen hafta doktor alerji olabileceğini söyledi astım ilaçları ve alerji ilacı verdi. Henüz bir gerileme olmadı gerçekten alerji mi yoksa sadece soğuk almış olabilir mi. Şubat ayında kuş almıştık hemen geri gönderdik. Alerji testi yapılmadı ne yapmalıyım? Doktor polenler geçene kadar hiç dışarı çıkarma dedi 😔 ve önleyici tedavi yapmazsanız 10 12 yaşlarından sonra kalıcı olarak astım hastası olabilir dedi lütfen yardım 🙏
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

12 Nisan 2026 14:25
Egzama Sonrası Balgamlı Öksürük

16 aylık çocuğunuzun 2 aylıktan bu yana egzaması var ve son 2 haftadır sadece öksürük şikayeti bulunuyor. Ateş, huzursuzluk gibi belirtiler olmadığı için endişe verici bir durum gibi görünmeyebilir, ancak doktorunuzun alerji olabileceğinden bahsettiği için bazı önlemler almanız gerekebilir.

Doktorunuzun Görüşü

Doktorunuz, astım ilaçları ve alerji ilacı verdi, ancak henüz bir gerileme olmadı. Polenler geçene kadar dışarı çıkmamanızı tavsiye etti ve önleyici tedavi yapmazsanız 10-12 yaşlarından sonra kalıcı olarak astım hastası olabilirsiniz dedi.

Alerji Testi

Alerji testi yapılmadı, ancak doktorunuzun alerji olabileceğinden bahsettiği için bu testin yapılması gerekebilir. Alerji testi, çocuğunuzun hangi maddelere alerjisi olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir.

Yapabileceğiniz Şeyler

1. Doktorunuzla İkinci Kez Görüşün: Çocuğunuzun durumunu doktorunuzla tekrar görüşün ve alerji testi yapılmasının gerekli olup olmadığını sorun.
2. Öksürüğü Kontrol Edin: Çocuğunuzun öksürüğünü kontrol etmek için nemlendirici bir ortam sağlayın ve bol sıvı tüketmesini sağlayın.
3. Alerji Önlemleri: Doktorunuzun tavsiye ettiği alerji önlemlerini alın, örneğin polenlerden kaçınmak için dışarı çıkmama gibi.
4. Astım İlaçlarını Kullanın: Doktorunuzun verdiği astım ilaçlarını düzenli olarak kullanın.

Sonuç

Egzama sonrası balgamlı öksürük, alerji veya soğuk algınlığı gibi farklı nedenlere bağlı olabilir. Doktorunuzun görüşünü alarak ve gerekli testleri yaparak çocuğunuzun durumunu belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Egzama mı Alerji mi
2. Bebeklik Egzeması mı? Alerjik mi ? Ne Zaman Geçer?
3. Öksürük, Hırıltı ve Mukuslu Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Halime D.

12 Nisan 2026 14:32
Bu bir alerjik yürüyüş müdür?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir