Egzama mı Alerji mi
65 görüntüleme
M
Merve C.
20 Ocak 2026 05:59
Oğlum yaklasık 2 aylıkken yüzünde küçücük bir kurulukla başladı ve şu an 1 lira boyutunu geçen hafif kabaran ve aniden kızarıp sönen bir şekilde olustu. cumartesi tekrar 4 ay kontrolümüz var sadece nemlendirici sürmemi söylemişti doktorumuz kakasında hafif mukus ve aşırı vücut kuruluğu dışında hiçbir sıkıntımız yok acaba alerji mi yoksa egzama mı
A
Azra
20 Ocak 2026 06:22
Aynı durumu bizde yaşıyoruz ancak biz ek gıdaya tadımlara başladık bu yüzden deneyerek ilerliyoruz bu Arada alerji testi de yaptırdık size de yaptırmanızı tavsiye ederim 1 aylıktan sonra yapılabiliyor
M
Merve C.
20 Ocak 2026 06:23
Aynı durumu bizde yaşıyoruz ancak biz ek gıdaya tadımlara başladık bu yüzden deneyerek ilerliyoruz bu Arada alerji testi de yaptırdık size de yaptırmanızı tavsiye ederim 1 aylıktan sonra yapılabiliyor
A
Azra
20 Ocak 2026 06:25
Testte negatif çıktı fakat şu anda bir ay kadar deneme sürecine aldı doktorumuz alerji maması kullanıyoruz, ve verdiğimiz her şeyi 3 gün kuralı ile bir tepki veriyor mu diye bakıyoruz ona göre tekrar kendi mamasına dönüş yapacağız veya alerji durumu olursa hep alerji maması kullanacağız gibi..
bu arada bende sürekli nemlendirdim ama asla geçmiyor azalıyor evet ama yine oluşuyordu bi krem ve damla verdi doktorumuz onunla birlikte tamamen geçti yüzü
bu arada bende sürekli nemlendirdim ama asla geçmiyor azalıyor evet ama yine oluşuyordu bi krem ve damla verdi doktorumuz onunla birlikte tamamen geçti yüzü
M
Merve C.
20 Ocak 2026 06:26
Testte negatif çıktı fakat şu anda bir ay kadar deneme sürecine aldı doktorumuz alerji maması kullanıyoruz, ve verdiğimiz her şeyi 3 gün kuralı ile bir tepki veriyor mu diye bakıyoruz ona göre tekrar kendi mamasına dönüş yapacağız veya alerji durumu olursa hep alerji maması kullanacağız gibi..
A
Azra
20 Ocak 2026 06:28
bebeğim 15 günlükken mukuslu kaka olmuştu hemde çok fazla o zaman doktor yememe dikkat etmemi süt ve ürünlerini tüketmememi istemişti fakat zaten az olan sütüm onları da tüketmeyince tamamen kesildi.. o yüzden biz uzun süredir sadece mama kullanıyoruz maalesef
M
Merve C.
20 Ocak 2026 06:45
bebeğim 15 günlükken mukuslu kaka olmuştu hemde çok fazla o zaman doktor yememe dikkat etmemi süt ve ürünlerini tüketmememi istemişti fakat zaten az olan sütüm onları da tüketmeyince tamamen kesildi.. o yüzden biz uzun süredir sadece mama kullanıyoruz maalesef
A
Azra
20 Ocak 2026 06:46
Ben tüm mamaları da denedim neredeyse.. her bebeğe hangisi iyi gelirse onunla devam edin bir süre Hipp kullandım fakat bizde kilo alımı pek az olmuştu diye değişiklik yapmıştık

Fatma A. U.
20 Ocak 2026 07:17
Aynı durum bizde de oldu süt alerjisi olabilir mamayı değiştirelim dedi doktor
Değişti kakası vucudundaki kuruluklar
Değişti kakası vucudundaki kuruluklar
N
Nurgül ..
20 Ocak 2026 07:37
Benim bebeğim doğduğundan beri vardı bize de sadece atopik dermatit dediler ancak sonrasında bir doktor alerji bölümüne yönlendirdi. Süte ve yumurtaya alerjisi çıktı.
H
Halime G. İ. ..
20 Ocak 2026 07:43
Merhabalar bizde kuruluk yok ama kakada hafif kan ve mukus var. Süt ürünlerine diyet yapıyorum ama bu durum devam ediyor. Acaba yumurta da aynı alerjiyi yapar mı?