Egzama

314 görüntüleme
B

Burçin Y.

7 Ocak 2026 16:46
Merhaba oğlum 2 aylık yüzünde kollarında bacaklarında ve sırtında egzama oluştu kafasında da konaklar mevcut çocuk doktoru alerji dedi ve diyet ile bulabileceğimi söyledi fakat neyi kestiysem bulamadım kakasında da mukus bulunmuyor. Dermatoloji uzmanına götürdüm orda ise yağlı egzama olduğunu ve alerjiye dayalı oluşmadığını vücudun kendi ürettiğini söyledi. Hangisine inanacağımı artık bilmiyorum. Daha önce egzama sorunu ile karşılaşan oldu mu bana öneriniz ne olur? @Osman Gönülal hocam sizin yorumunuzu da rica ederim.
A

Arzu.G

2 Mart 2026 01:27

Feyza Yalçın

Sizde ne belirtiler var acaba? bi çaresini bulabildiniz mi benim bebeğim cildi kızarıyor ve çok kusuyor birde burunları doluyor geniz akıntısı oluyor

Bebegim 18 aylık. 10-11 aylara kadar vücudunda ve yüzünde sürekli kızarıklık kabarmalar oluyordu alerji testi yaptırmadım hiç belki de alerji de tetikliyordur ama atopik dermatit teşhisi koydukları için alerjiye yönelik bir tedaviye girmedik hiç. İlk aylarinda daha ağır geçiriyordu kaşıntısı da eksik olmuyordu kortizonlu kremler kullandık bir süre. Deterjanıni ıslak mendilini temas ettiği herşeyi değiştirdik zaten. 12. aydan sonra baya rahatladı belki yaza denk geldiği için deniz suyu havanın nemi de etkili olmuş olabilir ama vücudundaki döküntüler tamamen geçti nadiren yüzü tetikleniyor kızarıyor. Kusma ve geniz akıntısı da varsa test yaptırın siz mutlaka
F

Feyza Y.

2 Mart 2026 01:35

Arzu.G

Bebegim 18 aylık. 10-11 aylara kadar vücudunda ve yüzünde sürekli kızarıklık kabarmalar oluyordu alerji testi yaptırmadım hiç belki de alerji de tetikliyordur ama atopik dermatit teşhisi koydukları için alerjiye yönelik bir tedaviye girmedik hiç. İlk aylarinda daha ağır geçiriyordu kaşıntısı da eksik olmuyordu kortizonlu kremler kullandık bir süre. Deterjanıni ıslak mendilini temas ettiği herşeyi değiştirdik zaten. 12. aydan sonra baya rahatladı belki yaza denk geldiği için deniz suyu havanın nemi de etkili olmuş olabilir ama vücudundaki döküntüler tamamen geçti nadiren yüzü tetikleniyor kızarıyor. Kusma ve geniz akıntısı da varsa test yaptırın siz mutlaka

Evet var küçük olduğu için testler doğru sonuç vermiyormuş ne yapacağımı şaşırdım. Teşekkür ederim .

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir