Egzama

313 görüntüleme
B

Burçin Y.

7 Ocak 2026 16:46
Merhaba oğlum 2 aylık yüzünde kollarında bacaklarında ve sırtında egzama oluştu kafasında da konaklar mevcut çocuk doktoru alerji dedi ve diyet ile bulabileceğimi söyledi fakat neyi kestiysem bulamadım kakasında da mukus bulunmuyor. Dermatoloji uzmanına götürdüm orda ise yağlı egzama olduğunu ve alerjiye dayalı oluşmadığını vücudun kendi ürettiğini söyledi. Hangisine inanacağımı artık bilmiyorum. Daha önce egzama sorunu ile karşılaşan oldu mu bana öneriniz ne olur? @Osman Gönülal hocam sizin yorumunuzu da rica ederim.
Ü

Ümmühan ..

7 Ocak 2026 18:29
Bizde de var kendi doktorumuz en düşük doz kortizonlu krem verdi çok kızarık olunca onu kullanıyorum ve vazelin o bölgeyi nemlendirme açısından çok iyi oldu
B

Burçin Y.

9 Ocak 2026 11:50
Dermatoloji dokturu kortizon, vazelin ve zeytinyağı karışımı krem hazırlattı 3 gün kullandık ve toparladı. Aslında alerjik bir durum değilmiş. Şimdi önerdiği şampuan ve losyonu kullanmaya başlayacağız umarım onlarda iyi gelir.
G

Gizem K. O.

16 Ocak 2026 22:49
Merhaba geçmiş olsun hangi losyon önerdi?
B

Burçin Y.

16 Ocak 2026 22:54
Merhaba, teşekkür ederim minidolin önerdi hem şampuanı hemde losyonu.
F

Feyza Y.

13 Şubat 2026 20:03

Burçin Yol

Lütfen bizde 2 aylık 20 günlükken yüzünde başladı kortizol kullandık soldu 20 gündür tüm vücudunda kırmızı döküntü nemlendiriyorum solar gibi oluyor tekrar çıkıyor şimdi Mustela ve yine kortizol verdi doktor ama ben çok üzülüyorum hele internette araştırınca baya endişelendim n’aptınız size ne söylendi şuan ne durumdasınız
B

Burçin Y.

13 Şubat 2026 20:33
Merhaba, Osman Gönülal hocaya gittik ve alerjik egzama tanısı koydu şu an ben süt,yumurta diyeti yapıyorum. Biodermanın atoderm kremini nemlendirici olarak kullanıyoruz o çok iyi geliyor. Bizimki gittiğimizde çok ilerlemişti ilk önce antibiyotikli krem kullandık o da toparlamasına yardımcı oldu. Size önerim diyet yaparak kontrol edebilirsiniz. Eğer düzelme olursa alerjik diyebilirsiniz. Hocamız test yapmayı şu an uygun görmedi diyete devam ediyorum düzelme olmazsa ek gıdaya başlamadan test yapacağız.
F

Feyza Y.

13 Şubat 2026 20:41

Burçin Yol

Merhaba, Osman Gönülal hocaya gittik ve alerjik egzama tanısı koydu şu an ben süt,yumurta diyeti yapıyorum. Biodermanın atoderm kremini nemlendirici olarak kullanıyoruz o çok iyi geliyor. Bizimki gittiğimizde çok ilerlemişti ilk önce antibiyotikli krem kullandık o da toparlamasına yardımcı oldu. Size önerim diyet yaparak kontrol edebilirsiniz. Eğer düzelme olursa alerjik diyebilirsiniz. Hocamız test yapmayı şu an uygun görmedi diyete devam ediyorum düzelme olmazsa ek gıdaya başlamadan test yapacağız.

Sadece süt ve yumurta diyetimi yapın dedi
F

Feyza Y.

13 Şubat 2026 20:44

Feyza Yalçın

Sadece süt ve yumurta diyetimi yapın dedi

Ben çok endişeleniyorum bebeğim çok huzursuz şuan doktorun verdiklerine başladık kremlere ama memeyi bile almakta zorlanıyor uykusuda öyle sizin belirtilerinizle çok benziyor banada yardımcı olursanız sevinirim Osman hoca bize çok uzak 😔
B

Burçin Y.

13 Şubat 2026 20:44
Evet ve günlük yediklerimi not almamı eğer tekrarlarsa son iki gün yedilerimi liste olarak tutmamı istedi.
B

Burçin Y.

13 Şubat 2026 20:50
Uzman doktorun yorumları daha doğru olur fakat dediğim gibi sizde süt ve yumurta diyeti ile başlayabilirsiniz krem olarak bioderma bize çok iyi geldi kesinlikle tavsiye ederim. Ben şüphelendiğim ürünleri de ekledim diyetime fındık, tahin ve tavuk şu an tüketmiyorum. Diyeti yaparken en önemli kısım etiket okumak süt ve süt ürünleri , yumurta kesinlikle içeriğinde bulunmayan ürünler tercih etmelisiniz. Eğer diyet yaparsanız mutlaka kalsiyum vitamin de almalısınız kendi sağlığınız için.
B

Burçin Y.

13 Şubat 2026 20:51
Bu hastalık için bizde çok doktor gezdik en sonunda bu şekilde çözüm bulduk şu an çok daha iyi. yaraları oluyor arada yediklerimden kaynaklı fakat huzursuzlukları geçti uykusu düzenli.
F

Feyza Y.

13 Şubat 2026 21:01

Burçin Yol

Bu hastalık için bizde çok doktor gezdik en sonunda bu şekilde çözüm bulduk şu an çok daha iyi. yaraları oluyor arada yediklerimden kaynaklı fakat huzursuzlukları geçti uykusu düzenli.

Teşekkür ederim bende önerilerinize dikkat edicem bizde bir kaç doktora gittik ama kesin bir sonuç alamadık. Birde kızımın göz çevresi kızarıyor ve Hırıltısı oluyor burun kısmında öyle bi durum yaşadınızmı ?
B

Burçin Y.

13 Şubat 2026 21:05

Feyza Yalçın

Teşekkür ederim bende önerilerinize dikkat edicem bizde bir kaç doktora gittik ama kesin bir sonuç alamadık. Birde kızımın göz çevresi kızarıyor ve Hırıltısı oluyor burun kısmında öyle bi durum yaşadınızmı ?

Evet göz çevresi kızarıklığı oluyor yüzündeki yaralar tekrarladığında özellikle. Hırıltısı için ise hocamız bu aylarda normal dedi fakat onu doktoru ile görüşmeniz daha uygun olacaktır.
F

Feyza Y.

13 Şubat 2026 21:14

Burçin Yol

Evet göz çevresi kızarıklığı oluyor yüzündeki yaralar tekrarladığında özellikle. Hırıltısı için ise hocamız bu aylarda normal dedi fakat onu doktoru ile görüşmeniz daha uygun olacaktır.

Çok teşekkür ederim biraz olsun rahatlattınız beni bende birde panik anksiyete var sanırım olayları yönetemiyorum tekrar merak ettiğim birşey olursa yazabilirmiyim saolun tekrardan.
F

Feyza Y.

20 Şubat 2026 10:04

Burçin Yol

Merhaba Burçin hanım , merak ettim oğlunuzun egzaması ne durumda ? Diyet işe yaradımı tespit edebildinizmi kaynağını
B

Burçin Y.

20 Şubat 2026 10:36

Feyza Yalçın

Merhaba Burçin hanım , merak ettim oğlunuzun egzaması ne durumda ? Diyet işe yaradımı tespit edebildinizmi kaynağını

Merhaba Feyza Hanım, maalesef tamamen bitmedi sürekli tekrar ediyor şüphelendiğim ürünleri çıkarmaya devam ediyorum. Şimdi de un dan şüpheleniyorum onu yememeye başladım. Biraz zor bir süreç sanırım test yapılmadan bulamayacağız. Sizin nasıl oldu?
F

Feyza Y.

20 Şubat 2026 13:39

Burçin Yol

Merhaba Feyza Hanım, maalesef tamamen bitmedi sürekli tekrar ediyor şüphelendiğim ürünleri çıkarmaya devam ediyorum. Şimdi de un dan şüpheleniyorum onu yememeye başladım. Biraz zor bir süreç sanırım test yapılmadan bulamayacağız. Sizin nasıl oldu?

Bizde dün gittik henüz küçük olduğu için test ve diyet yapmayı uygun görmedi. Gerekirse günde 20 defa nemlendir bu pozisyonda tutmaya çalış birazdaha büyüsün dedi. Hiç gerileme yok kollar gövde bacaklar kızarık yüzündede var. Bi süre deterjansız yıkıycam çamaşırlarını en azından öyle bi yol izliycem. Bizim birde burun dolu hapşırık gözler kızarık gibi belirtilerde var. Demekki sizde henüz bulamadınız 😒
F

Feyza Y.

28 Şubat 2026 23:32

Burçin Yol

Merhaba Burçin hanım varmı bi değişiklik egzamalarınızda merak ettim bulabildiniz mi kaynağını bizimkiler aynı duruyor. 😔
A

Arzu.G

28 Şubat 2026 23:46

Burçin Yol

Minidolin kullanıyoruz 2ayliktan beri hem şampuan hem losyon. egzamayi tetiklemiyor içeriği de temiz ama var olan egzamayi nemlendirip sakinleştirmede yetersiz kalıyor losyonu. Yani en azından ağır bir egzaması olmamasına rağmen bize yeterli gelmedi
F

Feyza Y.

2 Mart 2026 01:18

Arzu.G

Minidolin kullanıyoruz 2ayliktan beri hem şampuan hem losyon. egzamayi tetiklemiyor içeriği de temiz ama var olan egzamayi nemlendirip sakinleştirmede yetersiz kalıyor losyonu. Yani en azından ağır bir egzaması olmamasına rağmen bize yeterli gelmedi

Sizde ne belirtiler var acaba? bi çaresini bulabildiniz mi benim bebeğim cildi kızarıyor ve çok kusuyor birde burunları doluyor geniz akıntısı oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir