Eeg
141 görüntüleme
E
Ece U.
24 Mart 2026 02:03
@Osman Gönülal
HOCAM MERHABALAR KIZIM GÜLCE 6 AYLIK VE YAKLAŞIK 1.5-2 AY ÖNCE GECE YARISI ŞİDDETLİ Bİ AĞLAMA KRİZİ YAŞADI SEBEBİNİ ASLA ANLAYAMADIM VE 3-3.5 SAAT SÜRDÜ SONRASINDA Bİ ANDA BIÇAK KESİĞİ GİBİ SUSTU VE UYUDU BENDE YANINA UZANDIM VE NEFES ALIYORMUŞ GİBİ GELDİ AYAKLARINA DOKUNDUM TEPKİ ALAMADIM ELİMİ KARNININ ÜZERİNE KOYDUM NEFES YOK GİBİYDİ VE SONRA BURNUNU SIKTIM UYANMADI YANAKLARINA VURUP YÜKSEK SESLE İSMİNİ SÖYLEDİM AMA HALA UYANMADI VE EN SON KUCAĞIMA ALDIM KOLLARI İKİ YANA DÜŞTÜ SIRTINA SERT VURUNCA KENDİNE GELDİ BUNU DOKTORUNA SÖYLEDİM VE ÇOCUK NÖROLOJİYE YÖNLENDİRDİ.
NÖROLOJİ KAN TAHLİLİ, KAFA ULTRASONU VE EEG İSTEDİ.
KAN TAHLİLLERİN DE KARACİĞER ENZİMLERİ YÜKSEK ÇIKTI.
ULTRASON NORMAL ÇIKTI.
EEG RAPORUNU HENÜZ ALAMADIM BAYRAM DOLAYISIYLA.
20 GÜN SONRA TEKRAR Bİ KAN TAHLİLİ İSTEDİ NÖROLOJİ DOKTORU, KARACİĞER ENZİMLERİ İCİN BU DEFA BİR ÖNCEKİ DEĞERE GÖRE DE YÜKSELMİŞ VE ULTRASON ÇEKİLSİN DEDİ
16 MARTTA GÜLCENİN 6 AYLIK KONTROLÜNDE GİTTİĞİMDE DOKTORU HİC BİSEYE GEREK YOK 8-9 AYINDA ZATEN KAN TAHLİLİ İSTEYECEĞİZ BEKLEYELİM DEDİ VE BEN NÖROLOJİ DOKTORU GÖRMEK İSTİYOR SONUÇLARI DİYE ISRAR ETTİĞİM İCİN ULTRASON İCİN YÖNLENDİRDİ ULTRASON DA BOBREKLERİNE DE BAKILDI HER 2 BÖBREKTE DE 3 MM 'LİK TAŞ ÇIKTI.
HOCAM AİLE HEKİMİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE HANGİ DOKTORDAN GÖRÜŞ ALMAK İSTESEM "CALPOL" VERİYOR MUSUN DİYE SORUYORLAR VE BEN KIZIM DOĞDUĞUNDAN BERİ HİÇ CALPOL VERMEDİM.
KIZIMI HİC HASTA ETMEDİM.
SERUMLA SÜREKLİ BURUN YIKAMASI YAPTIM
HAVALAR SOĞUK OLSA DA DIŞARI ÇIKARDIM.
KIZIM SADECE 2 AYLIK AŞISINDA VE 2. DOZ ROTARİX AŞISINDA ÇOK ATEŞLENDİ VE YARIM ÖLÇEK MİNEMOL VERDİM O DA SIRF VERDİM DEMEK İCİN VERDİM YARIM ÖLÇEĞİN YARISI DA KAŞIKTA KALMIŞTI SUANA KADAR HİÇ ANTİBİYOTİK VERMEDİM.
KARACİĞER ENZİMLERİ NEDEN YÜKSELİR?
BÖBREKLERİNDE TAŞ NEDEN OLUŞUR?
YUKARIDA BAHSETTİĞİM OLAY DERİN UYKU OLABİLİR Mİ ? YA DA BAYGINLIK?
ÇOCUK NEFROLOJİ İCİN RANDEVU ALDIM.
ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ İLE DE GÖRÜŞMEM GEREKİYOR MU SİZCE ?
YOKSA COK KÜÇÜK DİYE BEKLEMELİ MİYİM ?
HOCAM MERHABALAR KIZIM GÜLCE 6 AYLIK VE YAKLAŞIK 1.5-2 AY ÖNCE GECE YARISI ŞİDDETLİ Bİ AĞLAMA KRİZİ YAŞADI SEBEBİNİ ASLA ANLAYAMADIM VE 3-3.5 SAAT SÜRDÜ SONRASINDA Bİ ANDA BIÇAK KESİĞİ GİBİ SUSTU VE UYUDU BENDE YANINA UZANDIM VE NEFES ALIYORMUŞ GİBİ GELDİ AYAKLARINA DOKUNDUM TEPKİ ALAMADIM ELİMİ KARNININ ÜZERİNE KOYDUM NEFES YOK GİBİYDİ VE SONRA BURNUNU SIKTIM UYANMADI YANAKLARINA VURUP YÜKSEK SESLE İSMİNİ SÖYLEDİM AMA HALA UYANMADI VE EN SON KUCAĞIMA ALDIM KOLLARI İKİ YANA DÜŞTÜ SIRTINA SERT VURUNCA KENDİNE GELDİ BUNU DOKTORUNA SÖYLEDİM VE ÇOCUK NÖROLOJİYE YÖNLENDİRDİ.
NÖROLOJİ KAN TAHLİLİ, KAFA ULTRASONU VE EEG İSTEDİ.
KAN TAHLİLLERİN DE KARACİĞER ENZİMLERİ YÜKSEK ÇIKTI.
ULTRASON NORMAL ÇIKTI.
EEG RAPORUNU HENÜZ ALAMADIM BAYRAM DOLAYISIYLA.
20 GÜN SONRA TEKRAR Bİ KAN TAHLİLİ İSTEDİ NÖROLOJİ DOKTORU, KARACİĞER ENZİMLERİ İCİN BU DEFA BİR ÖNCEKİ DEĞERE GÖRE DE YÜKSELMİŞ VE ULTRASON ÇEKİLSİN DEDİ
16 MARTTA GÜLCENİN 6 AYLIK KONTROLÜNDE GİTTİĞİMDE DOKTORU HİC BİSEYE GEREK YOK 8-9 AYINDA ZATEN KAN TAHLİLİ İSTEYECEĞİZ BEKLEYELİM DEDİ VE BEN NÖROLOJİ DOKTORU GÖRMEK İSTİYOR SONUÇLARI DİYE ISRAR ETTİĞİM İCİN ULTRASON İCİN YÖNLENDİRDİ ULTRASON DA BOBREKLERİNE DE BAKILDI HER 2 BÖBREKTE DE 3 MM 'LİK TAŞ ÇIKTI.
HOCAM AİLE HEKİMİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE HANGİ DOKTORDAN GÖRÜŞ ALMAK İSTESEM "CALPOL" VERİYOR MUSUN DİYE SORUYORLAR VE BEN KIZIM DOĞDUĞUNDAN BERİ HİÇ CALPOL VERMEDİM.
KIZIMI HİC HASTA ETMEDİM.
SERUMLA SÜREKLİ BURUN YIKAMASI YAPTIM
HAVALAR SOĞUK OLSA DA DIŞARI ÇIKARDIM.
KIZIM SADECE 2 AYLIK AŞISINDA VE 2. DOZ ROTARİX AŞISINDA ÇOK ATEŞLENDİ VE YARIM ÖLÇEK MİNEMOL VERDİM O DA SIRF VERDİM DEMEK İCİN VERDİM YARIM ÖLÇEĞİN YARISI DA KAŞIKTA KALMIŞTI SUANA KADAR HİÇ ANTİBİYOTİK VERMEDİM.
KARACİĞER ENZİMLERİ NEDEN YÜKSELİR?
BÖBREKLERİNDE TAŞ NEDEN OLUŞUR?
YUKARIDA BAHSETTİĞİM OLAY DERİN UYKU OLABİLİR Mİ ? YA DA BAYGINLIK?
ÇOCUK NEFROLOJİ İCİN RANDEVU ALDIM.
ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ İLE DE GÖRÜŞMEM GEREKİYOR MU SİZCE ?
YOKSA COK KÜÇÜK DİYE BEKLEMELİ MİYİM ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mart 2026 02:07
Merhaba Osman Bey,
Kızınızın yaşadığı olayın detaylarını okudum. Çok endişe verici bir durum. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi, böbreklerinde taş oluşması ve EEG raporunun henüz gelmemesi endişelerinizi daha da artırmış olmalı.
Karaciğer enzimlerinin yükselmesi çeşitli nedenlerle olabilir. Enfeksiyonlar, ilaç kullanımı, toksinler veya metabolik bozukluklar gibi. Böbreklerinde taş oluşması da benzer şekilde çeşitli nedenlerle olabilir.
Olayın detaylarına bakınca, derin uyku veya baygınlık durumu olabilir.
Çocuk gastroenterolojisi ile görüşmeniz gerekebilir, özellikle karaciğer enzimlerinin yükselmesi konusunda. Ayrıca, böbrek sağlığı için de takip edilmesi gerekecek.
Nöroloji doktoru ile görüşmeniz ve EEG raporunu almanız çok önemli.
Endişeleriniz için üzülüyorum, ancak doktorlarla görüşerek daha net bir plan belirleyebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hastalıklar havaların ısınmasına rağmen sıklaştı
2. 5 Aylık Ağız Yarası
3. 9 Aylık Kafa Sallama
Kızınızın yaşadığı olayın detaylarını okudum. Çok endişe verici bir durum. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi, böbreklerinde taş oluşması ve EEG raporunun henüz gelmemesi endişelerinizi daha da artırmış olmalı.
Karaciğer enzimlerinin yükselmesi çeşitli nedenlerle olabilir. Enfeksiyonlar, ilaç kullanımı, toksinler veya metabolik bozukluklar gibi. Böbreklerinde taş oluşması da benzer şekilde çeşitli nedenlerle olabilir.
Olayın detaylarına bakınca, derin uyku veya baygınlık durumu olabilir.
Çocuk gastroenterolojisi ile görüşmeniz gerekebilir, özellikle karaciğer enzimlerinin yükselmesi konusunda. Ayrıca, böbrek sağlığı için de takip edilmesi gerekecek.
Nöroloji doktoru ile görüşmeniz ve EEG raporunu almanız çok önemli.
Endişeleriniz için üzülüyorum, ancak doktorlarla görüşerek daha net bir plan belirleyebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hastalıklar havaların ısınmasına rağmen sıklaştı
2. 5 Aylık Ağız Yarası
3. 9 Aylık Kafa Sallama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Ece U.
25 Mart 2026 02:17
EEG sonucunda her şey normal çıkmış öyle dedi nöroloji doktoru, başka bı çocuk doktoruna gittim ve karaciğer enzimleri şuan ciddi bı seviyede değil dedi .ilk tahlilde 32 ikindi tahlilde 43e yükselmiş 200 küsürlerde ciddiye alınır dedi gastroenteroloji için erken olduğunu söyledi.
Nefroloji doktoruyla görüştük kalsiyum yüksek çıkmış ve ister istemez d vitaminine bakılacak dedi. İdrar tahlili ve idrar kültürü istedi ama kız bebeklere asla uygun olmayan bı torbayla 10 saatte 10 CC idrar alamadık nasıl olacak bilmiyorum.
Nefroloji doktoruyla görüştük kalsiyum yüksek çıkmış ve ister istemez d vitaminine bakılacak dedi. İdrar tahlili ve idrar kültürü istedi ama kız bebeklere asla uygun olmayan bı torbayla 10 saatte 10 CC idrar alamadık nasıl olacak bilmiyorum.
D
Dilan A.
25 Mart 2026 02:29
İnternette bebeklerden idrar almak için bir bebek bezi yapılmış isterseniz onunla almayı deneyin 300, TL civarında bir ader fiyatı belki işinize yarar
E
Ece U.
25 Mart 2026 15:22
İnternette bebeklerden idrar almak için bir bebek bezi yapılmış isterseniz onunla almayı deneyin 300, TL civarında bir ader fiyatı belki işinize yarar

Afranur K.
25 Mart 2026 15:29
Ece hanım sondayla alınması hem idrar kültürü açısından daha makul hem de bebekler için daha konforlu. Bunu doktorunuza teklif etmenizi öneririm. Kızımdan mesela mecbur sebeplerle doğumdan sonra 3-4 kere vermemiz gerekti hepsinde sonda ile alındı. Ne ben yoruldum ne de kızım
Yükleniyor...