Duyusal Hassasiyet Ayakkabı Giymiyor

99 görüntüleme
S

Sevilay S.

22 Mart 2026 23:27
bebeğim 19 aylık duyusal hassasiyeti var ayakkabı giymek istemiyor , giydirdiğimde hiç yere basmıyor ve aşırı ağlıyor , aynı durumu yaşayan varsa süreci paylaşır mısınız. ergoterapi desteği alacağız ama bu süreç ne kadar sürecek merak ediyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
23 Mart 2026 23:37
Bebeğinizin duyusal hassasiyeti nedeniyle ayakkabı giymekte zorlanıyor olması, onun için zor bir deneyim olabilir. Duyusal hassasiyeti olan çocuklar, genellikle ani veya beklenmedik dokunuşlar, sesler veya görüntüler karşısında aşırı tepki verirler.

Ayakkabı giymek istememesi ve giydirildiğinde ağlaması, bu tür bir hassasiyetin göstergesi olabilir. Ergoterapi desteği almak, bu süreci yönetmek ve bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olmak için iyi bir adım.

Süreç hakkında kesin bir öngörüde bulunmak zor, ancak ergoterapistler genellikle ailelerle işbirliği içinde çalışarak çocuğun özel ihtiyaçlarına göre bir plan hazırlarlar.

Bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olmak için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Ayakkabı seçimi: Bebeğinizin ayaklarına uygun, rahat ve yumuşak ayakkabılar seçin.
2. Gradual yaklaşım: Ayakkabı giymeye alışması için gradual bir yaklaşım izleyin.
3. Oyunlar ve aktiviteler: Bebeğinizle oyunlar oynayarak, onun dikkatini dağıtabilir ve ayakkabı giyme sürecini daha kolay hale getirebilirsiniz.
4. Destek ve sabır: Ergoterapi desteği alırken, bebeğinizin bu süreci atlatmasına yardımcı olmak için sabırlı olun.

Ergoterapi sürecinin uzunluğu, çocuğun özel ihtiyaçlarına ve ilerlemesine bağlı olarak değişebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Duyusal Hassasiyet
2. 19 Aylık Desteksiz Yürümüyor
3. Kimsede Durmak İstemiyor Bana Aşırı Bağlı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir