19 Aylık Desteksiz Yürümüyor

303 görüntüleme
Ö

Ömriye ..

17 Eylül 2025 01:19
Bebeğim 19 aylık kendisi oturduğu yerden kalkıyor sıralayarak yürüyor fakat desteksiz yürümeyi yapmıyor elimden tutup benimle yürüyor, bıraktığım zaman hemen sarılıyor ya da kendisini yere bırakıyor adım atmıyor ne yapabilirim ?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

17 Eylül 2025 11:57
Merhaba 🌼 Bebeğinizin desteksiz yürüme konusunda yaşadığı çekince, fiziksel bir yetersizlikten ziyade güven eksikliğinden kaynaklanır. Sizin elinizi bıraktığında yere bırakması, düşme korkusu yaşadığının ve desteğinize ihtiyaç duyduğunun bir işaretidir. Tüm gerekli fiziksel becerilere sahip, sadece cesaretini toplamaya ihtiyacı var.
Bu durumu yönetmek için şunları uygulayabilirsiniz: Çocuğunuzu kısa mesafelerde yanınızdan size doğru gelmeye teşvik edin. Yere düşmelerine izin verin, bu onun güven kazanmasını sağlayacaktır. Her denemesinde onu yüreklendirin ve attığı en küçük adımı bile coşkuyla karşılayın. Bu yaklaşım, özgüvenini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
Ö

Ömriye ..

17 Eylül 2025 12:03
Çok teşekkür ederim 🌸
N

Nuray

5 Aralık 2025 13:59
Merhaba benim bebeğim de 11 aylık desteksiz ayakta durmuyor bana sarılıyor adım atmıyorçok korkuyor adım korkusunu yensindiye adım attırmaya çakışıyoruz çok kötü ağlıyor ne yapabilirim geç mi yürüyecek acaba korkusunu nasıl azaltabilirim bilmiyorum
B

Betül

10 Şubat 2026 23:15
Merhaba, son durmunuz nasıl acaba
Ö

Ömriye ..

10 Şubat 2026 23:16
Şuan 23 aylık ve hala desteksiz yürümüyor korkup sarılıyor
B

Betül

10 Şubat 2026 23:26
Doktorunuz ne diyor peki benim bebeğimde çok korkuyor ne yapacağımı şaşırdım artık
Ö

Ömriye ..

10 Şubat 2026 23:28
Doktorumuz normal dedi babası da geç yürüdüğü için olabilir dedi fakat benim içim yine de rahat değil cuma günü çocuk nörojisinden sıra aldım gideceğiz nasipse
Ö

Ömriye ..

10 Şubat 2026 23:28
Sizin bebeğiniz kaç aylık
B

Betül

10 Şubat 2026 23:33
17 ama yazdığınızla aynı sayılır . çok korkuyor koltuktan inerken bile ağlıyor yumuşak yastık olunca iniyor o bile zor
Ö

Ömriye ..

10 Şubat 2026 23:37
17 aylık civarında benim kızımda öyleydi yavaş yavaş açıldı suan rahatça koltuk masa heryere inip çıkıyor şuan dengede ayakta dümdüzde duruyor iş adım atmaya gelince başlıyor. Üstüne gitmiyorum açıkcası zorlayınca daha çok atıyor kendisini biizim emeklememizde geç oldu aynı şekilde ben o yüzden bi nörolojiye götürmek istedim.
B

Betül

11 Şubat 2026 10:31
Geçmiş olsun umarım iyi olur bebeklerimiz
B

Betül

11 Şubat 2026 10:41

Ömriye

17 aylık civarında benim kızımda öyleydi yavaş yavaş açıldı suan rahatça koltuk masa heryere inip çıkıyor şuan dengede ayakta dümdüzde duruyor iş adım atmaya gelince başlıyor. Üstüne gitmiyorum açıkcası zorlayınca daha çok atıyor kendisini biizim emeklememizde geç oldu aynı şekilde ben o yüzden bi nörolojiye götürmek istedim.

Otizm ile ilgili bir şey dedi mi peki doktorunuz belirti mi acaba diye içimde korku oluştu
Ö

Ömriye ..

11 Şubat 2026 10:45
Otizmli bebekler yürürler dedi otizmle bağdaştırmıyorum dedi
Ö

Ömriye ..

11 Şubat 2026 10:46

Betül

Geçmiş olsun umarım iyi olur bebeklerimiz

İnşAllah 🌸
B

Betül

24 Şubat 2026 20:08

Ömriye

Otizmli bebekler yürürler dedi otizmle bağdaştırmıyorum dedi

Merhaba, durumunuz nedir acaba
Ö

Ömriye ..

24 Şubat 2026 20:09

Betül

Merhaba, durumunuz nedir acaba

6-7 adım atıyor artık yürümeye başladı salı günü netleşecek
S

Sevilay S.

1 Mart 2026 22:05
merhaba peki başka bi sıkıntısı var mı çocuğunuzun. benim de bebeğim 19 aylık yeni yeni bi kaç adım attı ama yürümüyor. nöroloji emar istedi
Ö

Ömriye ..

1 Mart 2026 22:06
Yok hayır başka bir sıkıntımız yok çok şükür sizin var mı ki niye emar istedi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir