19 Aylık Desteksiz Yürümüyor

910 görüntüleme
Ö

Ömriye ..

17 Eylül 2025 01:19
Bebeğim 19 aylık kendisi oturduğu yerden kalkıyor sıralayarak yürüyor fakat desteksiz yürümeyi yapmıyor elimden tutup benimle yürüyor, bıraktığım zaman hemen sarılıyor ya da kendisini yere bırakıyor adım atmıyor ne yapabilirim ?
S

Sevilay S.

11 Mart 2026 21:51
inşallah bizde çektirmedik daha randevu alıp çektireceğiz. bizimki de bağımsız bi kaç adım atmaya başladı. otizmden korkuyoruz bizde ama dr bişey demedi
M

Melike g.

11 Mart 2026 21:58

Sevilay Sevilay

inşallah bizde çektirmedik daha randevu alıp çektireceğiz. bizimki de bağımsız bi kaç adım atmaya başladı. otizmden korkuyoruz bizde ama dr bişey demedi

Otizm de yürüme geç mi oluyor ki acaba ya da başka belirtiler mi var
S

Sevilay S.

11 Mart 2026 22:02
ismine her zaman dönmüyor ama göz teması sosyal etkileşimi herşeyi çok iyi. gelişimsel pediatride gözlemliyor. nöroloji ya nörolojik bi sıkıntı ya otizm yada genetik dedi
Ö

Ömriye ..

11 Mart 2026 22:22

Melike g

Otizm de yürüme geç mi oluyor ki acaba ya da başka belirtiler mi var

Öyle bir belirti yokmuş işte otizm de otizmli bebekler yürürler dedi doktorumuz
S

Sevilay S.

11 Mart 2026 22:25
bizi de çok korkuttular yürümüyorsa bi gelişim geriliğidir otizm gibi. inanın kaç gündür kahrolduk
Ö

Ömriye ..

11 Mart 2026 22:27

Sevilay Sevilay

bizi de çok korkuttular yürümüyorsa bi gelişim geriliğidir otizm gibi. inanın kaç gündür kahrolduk

Gelişim geriliği olabilir ama bu aşılamıyacak bişey değil tek otizm olmasın bana da söylediler onu hatta doktor emarı da bu yüzden çekeceğiz dedi beyin fonksiyonlarına bakacağız dedi
M

Melike g.

11 Mart 2026 22:37

Sevilay Sevilay

Doktor mu dedi size bunu acaba komut alması işaret etmesi falan nasıl ?
S

Sevilay S.

11 Mart 2026 22:40

Ömriye

Gelişim geriliği olabilir ama bu aşılamıyacak bişey değil tek otizm olmasın bana da söylediler onu hatta doktor emarı da bu yüzden çekeceğiz dedi beyin fonksiyonlarına bakacağız dedi

gelişim geriliğiyse daha rahat halledilir otizmden korkuyoruz. bizde emar için gün alcağız inşallah iyi haberler alırsınız lütfen durumu bizimle paylaşın
S

Sevilay S.

11 Mart 2026 22:40

Melike g

Doktor mu dedi size bunu acaba komut alması işaret etmesi falan nasıl ?

hepsi iyi hatta gayet iyi
Ö

Ömriye ..

11 Mart 2026 22:45

Sevilay Sevilay

gelişim geriliğiyse daha rahat halledilir otizmden korkuyoruz. bizde emar için gün alcağız inşallah iyi haberler alırsınız lütfen durumu bizimle paylaşın

Ben gün aldım işte salı günü akşam ama sonuçlar bayramdan sonraya kalır sizi bilgilendireceğim Allah çocuklarımızı korusun
M

Melike g.

11 Mart 2026 23:05

Sevilay Sevilay

hepsi iyi hatta gayet iyi

Otizm de komut olmaz işaret etme falan olmaz diye biliyorum Allah korusun korkmayın anne baba nerde diyince biliyor gösteriyor mu. Benimki de hala diz üstü yürüyor ben de endişeleniyorum daha gitmedik doktora
S

Sevilay S.

12 Mart 2026 01:15
onları biliyor interneten okuduklarım korkutuyor bizi
M

Melike g.

12 Mart 2026 04:09

Sevilay Sevilay

onları biliyor interneten okuduklarım korkutuyor bizi

Yürürler inşAllah bir an önce sağlıcakla. Komut alma işaret etme anne baba tanıma varsa hiç korkmayın. Diz üstü yürümeye doktor ne diyor
S

Sevilay S.

12 Mart 2026 07:36

Melike g

Yürürler inşAllah bir an önce sağlıcakla. Komut alma işaret etme anne baba tanıma varsa hiç korkmayın. Diz üstü yürümeye doktor ne diyor

şuan normal yürüyor bağımsız adımları var. diz üstü yürümeye yürümek istiyor demişti. sizinde aynı durum varsa çocuk nörolojiye gidin. bizede dua edin inşallah bi sıkıntımız çıkmaz
M

Melike g.

12 Mart 2026 09:44

Sevilay Sevilay

şuan normal yürüyor bağımsız adımları var. diz üstü yürümeye yürümek istiyor demişti. sizinde aynı durum varsa çocuk nörolojiye gidin. bizede dua edin inşallah bi sıkıntımız çıkmaz

Bizim de diz üstü yürüme var evet kaç aylık adım attı. Ederim tabi bizi de bilgilendirin olur mu 🤲🏻
S

Sevilay S.

12 Mart 2026 09:57

Melike g

Bizim de diz üstü yürüme var evet kaç aylık adım attı. Ederim tabi bizi de bilgilendirin olur mu 🤲🏻

bizimde önce diz üstü yürüdü sonra yaklaşık 15 gündür adımlama yapıyor. şuna dikkat ettik zemin yumuşak olunca daha rahat hareket ediyor. korkmuyor 18,5 gibiydi ilk adım atınca. durumu yazarım sizede. sizin kaç aylık korkmayın bi sıkıntısı yoksa yürür inşallah
M

Melike g.

12 Mart 2026 10:25
15 aylık aa evet bizimki de yumuşak zeminde yürüyor halı da ama normal zemine geçince diz üstü yürüyor asla adım atmıyor korkuyor
S

Sevilay S.

12 Mart 2026 12:29

Melike g

15 aylık aa evet bizimki de yumuşak zeminde yürüyor halı da ama normal zemine geçince diz üstü yürüyor asla adım atmıyor korkuyor

mümkün olduğu kadar yerleri kaplayın bide duyusal hassasiyeti var mı diye bi ergoterapiste gösterebilir misiniz
M

Melike g.

12 Mart 2026 21:24

Sevilay Sevilay

mümkün olduğu kadar yerleri kaplayın bide duyusal hassasiyeti var mı diye bi ergoterapiste gösterebilir misiniz

Duyusal hassasiyeti olup olmadığını evde nasıl anlarım acaba
S

Sevilay S.

12 Mart 2026 21:26

Melike g

Duyusal hassasiyeti olup olmadığını evde nasıl anlarım acaba

benim bebeğim ayakkabı giymek istemiyor du giydirince çok ağlıyordu bize gelişimsel pediatri dr duyusal hassasiyeti var dedi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir