Duyusal Hassasiyet

191 görüntüleme
Ş

Şeyda K. ..

26 Haziran 2025 18:17
Duyusal hassasiyet sorunu için neler yapılabilir bebeğim 1 yaş 1 aylık konuşma taklit heceleme yok kucak sevmiyor ek gıda almıyor ( göz teması var ) oyun oynamak istemiyor dikkat süresi de az
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

27 Haziran 2025 13:50
Duyusal hassasiyete yönelik ergoterapi değerlendirmesi alabilirsiniz. Oyun konusuna gelince bu yaş grubunda anlamlı ve uzun oyunlar beklemeyiz. Daha çok basit taklitler, basit yönergelere uyma şeklinde davranışlar olmasını isteriz temel olarak tabi. Çocuğunuz neyde zorlanıyorsa onun temelinden başlayarak oyunlar oynamak ve model olmak faydalı olabilir. Gerekirse fiziksel yardım ile nasıl taklit etmesi gerektiği konusunda rol model olabilirsiniz. Zamanla oyuncaklara ve oyunlara ilgisi arttıkça dikkat süresi uzar, dil gelişimi arkasından gelir. Çocuğun önce anlaması lazım konusabilmesi için yani alıcı dili geliştikçe ifade edici dili de gelişecektir 🙏
Ş

Şeyda K. ..

29 Haziran 2025 11:48
Ergoterapist değerlendirmesi aldık hani terapiye başlamamız dedi çocuk ilk seansta verimli geçirdi güvenli şekilde bağlandı terapiste ama 2.seansta korktu cekindi haliyle çekingenim şu aşamada duyu bütünlemenin ilerleyen yaşlardaki etkisi ne olur acaba
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

3 Temmuz 2025 22:33
Zorlanmalarinizin ilerlememesi ve günlük yaşamını etkilememesi adına faydalı olacaktır. Seans sürecine sizi de dahil ederek güvenli bir geçiş yapmakta fayda var. Çocuğu kaygilandirmadan oyunlastirarak ve sizin de aktif olduğunuz bir seans süreci planlananilir 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir