Düşük Kilo Alımı

112 görüntüleme
E

Elif S.

13 Şubat 2026 17:17
Kızım 9 aylık 3.5 aylıkken sütten kesildi mama veriyordum yaklaşık 2 aydır sadece sabah ilk kalktığında ve akşam uykuya geçmeden önce mama veriyorum. Yumurta beyazı dahil,et,balık,tavuk, yoğurt ,peynir,meyve,sebze gibi Bir çok besini yiyor. Yaklaşık 15 gün önce ilk dişini çıkardı. 1 aydır yemek yeme sorunu yaşıyorduk dişten kaynaklandığını düşünüyorum ama bugün kan tahlili verdik ve pdw değeri minimum 10 olması gerekirken 8.4 çıkmış. Doğum kilosu 2.910 kızımın ve [7.ayda](7.ayda) tartıda 7 kiloydu bugün tartıldı 7.570 kg çıktı. Ne yapmalıyım? Mamayı da özellikle vermeye çalışıyorum ama 240 CC kadar yerken şu an 180 ccden fazlasını yemiyor. Zorlayarak ve çok sık yedirdigimde ise kusuyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Şubat 2026 17:51
Merhaba,

Kızınızın kilo alımı ve sağlık durumu hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, doğum kilosu 2.910 gram olan kızınızın 7. ayda 7 kilo, 9. ayda ise 7.570 kg olması, kilo alımının yavaşlamış olabileceğini gösteriyor.

PDW değerinin 8.4 çıkması, kan tahlili sonuçlarınızı endişe verici hale getiriyor. PDW (Platelet Distribution Width), kanınızdaki plateletlerin boyut dağılımını gösteren bir değerdir. Düşük veya düşük PDW değerleri, bazı sağlık sorunlarının göstergesi olabilir.

Mama alımının azalması ve zorlayarak yedirdiğinizde kusması, beslenme sorunlarının devam ettiğini gösteriyor.

Şu anda yapabileceğiniz birkaç şey:

1. Doktorunuzla görüşün: Kızınızın sağlık durumu ve kilo alımı hakkında doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşun. PDW değerinin düşük çıkması hakkında da bilgi alın.

2. Beslenme düzenini gözden geçirin: Kızınızın şu anda aldığı besinleri ve miktarlarını bir liste yapın. Beslenme düzeninde değişiklik yapmadan önce doktorunuzla konuşun.

3. Mama alımını teşvik edin: Zorlayarak değil, teşvik ederek mama alımını artırmaya çalışın.

4. Kan tahlili sonuçlarını takip edin: PDW değerinin neden düşük çıktığını ve bu durumun kızınızın sağlığı üzerindeki etkilerini doktorunuzdan öğrenin.

Umarım, kızınızın sağlığı ve kilo alımı konusunda olumlu gelişmeler olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 11 Ay Gelişme Geriliği
2. Kilo Yetersizliği
3. Kilo Alımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir