11 Ay Gelişme Geriliği

265 görüntüleme
G

Gözde E.

30 Haziran 2025 05:04
Merhaba hocam,

Oğlum 11 aylık. Doğum kilosu 2500 gram, boyu 48 cm’ydi. Şu anda 7,5 kilo ve oldukça hareketli bir bebek. 8 adet dişi var ve uykuları düzenli. Uzun süredir mama olarak Infatrini kullanıyoruz, fakat fazla bir etkisini göremiyorum. Mamayı kestiğimde neredeyse hiç kilo alamıyor.

Anne sütünü reddediyor, biberon da kabul etmiyor. Tüm sıvıları ve mamaları yalnızca kaşıkla verebiliyorum. Ne yazık ki hiçbir yiyeceği sevdiğini söyleyemem. Hemen her şeyden iğreniyor gibi tepki veriyor. Beslenme süreçlerimiz bu yüzden çok zor geçiyor.

İlk 3 ay güzel kilo aldı. 7. ayına kadar gece uykularında beslenerek bu artış devam etti. Ancak sonrasında uyanıkken yemeye başladı ve bu düzen sadece 1,5 ay kadar sürdü. Şimdi ise yeme davranışı tamamen değişti.

Eskiden örneğin karnabahar verdiğimde kendisi çiğneyip yiyordu. Artık katı gıdalara karşı tamamen isteksiz. Çiğnemeyi reddediyor, ağzına aldığı yiyecekleri çıkarıyor ya da kusma refleksi gösteriyor. Yeni yeni eline patates kraker verince birazını yiyor ama çoğunu yere atıyor.

Ayrıca fiziksel gelişimi konusunda da endişelerim var. Özellikle ayakları dikkatimi çekiyor. Hâlâ neredeyse yenidoğan ayağı gibi görünüyor, hiç büyümemiş gibi. Genel olarak yaşıtlarına göre oldukça küçük duruyor.

Tüm bunlar beni çok endişelendiriyor. Beslenmesiyle ilgili ne yapmam gerektiğini, nasıl kilo aldırabileceğimi ya da gelişimini nasıl destekleyebileceğimi bilemiyorum. Lütfen bana yol gösterin.

Teşekkür ederim.
A

Aslıhan G. Ç.

30 Haziran 2025 09:45
Bizde 9.5 aylığız 7.5 dü kilomuz 7.3 düşmüşüz kilo alacağına kilo veriyor gerçekten çok üzülüyorum gören herkes küçücük diyor.. anne sütü alıyor biberon tutmuyor ınfatrini mama verdiler kaşık mamasıyla onu yediriyorum.. ek gıda da zar zor biraz da olsa yiyoruz 2 haftsdır kaşık görünce ağzını kitliyor diş de geliyor herşey üst üste geldi.. bizim de doğum kilomız 2890 dı
A

Aynur U.

30 Haziran 2025 19:58
Benim oğlum da 11 aylık ve 8 kilo oda infatrini mama ile aldı yarim kiloyu daha da durdu almiyor yedikleri genzine kaçıyor ve öksürürken kusuyor yediginin de bir anlamı kalmıyor çok zor durumdayım gercekten bunalıma girdim bu cocuga zayıf dedikleri icin
G

Gözde E.

30 Haziran 2025 20:00
Yalnız değilmişim. Kafamda sadece ne yiyeceği ne yapacağım var
H

Hatice G. ..

30 Haziran 2025 20:35
Benim bebegimde düzeltilmiş 11 aylık kilo 7500 bende aynı durumdayım. Prematüre annesi olmak çok zor rabnim yardımcımız olsun gerçekten yavrularımıza şifa versin.
G

Gözde E.

1 Temmuz 2025 12:22
Amin ben de telefonla yedirmeye başladım maalesef çok üzgünüm
Ö

Özlem Y.

3 Temmuz 2025 01:11
Yanlız değilmişim çok üzülüyorum 11 aylığız 9 kilonuz iki ayda sadece 600 gram civarı aldı hiç bişey yediremiyorum git gide zayıflıyo gibi geliyo gözüme sizin kullandığınız mamaları doktormu yazdı
G

Gözde E.

3 Temmuz 2025 09:34
Evet doktor yazdı
G

Gözde E.

3 Temmuz 2025 09:35
Bence sizin kilonuz gayet iyi kafanızı takmayın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir