Düşme
49 görüntüleme
M
M.Kurtulmuş ..
31 Mart 2026 14:30
Merhabalar
Bebeğim 18 aylık
Bugün evde kucağımdayken ayağım takıldı düştüm ,bebeğim de başını yere vurdu 20 cm falan yoktu parke ve halı üstünde başının arka tarafı vurdu çok az ağladı hemen sakinleşti, bir şey olur mu diye korkuyorum ilk defa öyle düştü, her şey çok hızlı oldu tam emin olamıyorum ne kadar yüksekti
Bebeğim 18 aylık
Bugün evde kucağımdayken ayağım takıldı düştüm ,bebeğim de başını yere vurdu 20 cm falan yoktu parke ve halı üstünde başının arka tarafı vurdu çok az ağladı hemen sakinleşti, bir şey olur mu diye korkuyorum ilk defa öyle düştü, her şey çok hızlı oldu tam emin olamıyorum ne kadar yüksekti

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
31 Mart 2026 14:30
Merhaba,
Bebeğinizin düşmesi sizi endişelendirmiş. 20 cm yükseklikten parke ve halı üzerine düşmesi, genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez. Ancak, bebeğinizin tepkisini ve sonrasında davranışını takip etmek önemlidir.
Takip edilmesi gerekenler:
1. Ağlama ve sakinleşme: Bebeğiniz az ağladı ve hemen sakinleşti. Bu, iyi bir işaret.
2. Hareketleri: Bebeğinizin hareketlerinde herhangi bir kısıtlama, uyuşukluk veya normalden fazla ağlama olursa dikkatli olun.
3. Kusma: Eğer bebeğiniz düşmenin ardından kusmaya başlarsa, bu bir belirti olabilir.
4. Şişlik, morarma: Bebeğinizin başında veya vücudunda herhangi bir şişlik, morarma veya kanama olup olmadığını kontrol edin.
Alınabilecek önlemler:
Bebeğinizle birlikteyken daha dikkatli olun.
Odanızı, bebeğiniz için daha güvenli hale getirin (örn. köşelere yumuşak malzemeler yerleştirin).
* Bebeğinizin aktivitelerini izleyin ve gerektiğinde müdahale edin.
Doktor kontrolü:
Eğer bebeğinizin davranışında herhangi bir anormallik fark ederseniz veya emin değilseniz, doktorunuzu arayarak durumu danışabilirsiniz. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek gerekli tavsiyeleri verecektir.
Umarım her şey yolunda olur ve bebeğiniz sağlıklı bir şekilde büyür!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylık Başını Evdeki Parkeye Vurdu
2. Düşme Vakası
3. Bebeklerde Düşme
Bebeğinizin düşmesi sizi endişelendirmiş. 20 cm yükseklikten parke ve halı üzerine düşmesi, genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez. Ancak, bebeğinizin tepkisini ve sonrasında davranışını takip etmek önemlidir.
Takip edilmesi gerekenler:
1. Ağlama ve sakinleşme: Bebeğiniz az ağladı ve hemen sakinleşti. Bu, iyi bir işaret.
2. Hareketleri: Bebeğinizin hareketlerinde herhangi bir kısıtlama, uyuşukluk veya normalden fazla ağlama olursa dikkatli olun.
3. Kusma: Eğer bebeğiniz düşmenin ardından kusmaya başlarsa, bu bir belirti olabilir.
4. Şişlik, morarma: Bebeğinizin başında veya vücudunda herhangi bir şişlik, morarma veya kanama olup olmadığını kontrol edin.
Alınabilecek önlemler:
Bebeğinizle birlikteyken daha dikkatli olun.
Odanızı, bebeğiniz için daha güvenli hale getirin (örn. köşelere yumuşak malzemeler yerleştirin).
* Bebeğinizin aktivitelerini izleyin ve gerektiğinde müdahale edin.
Doktor kontrolü:
Eğer bebeğinizin davranışında herhangi bir anormallik fark ederseniz veya emin değilseniz, doktorunuzu arayarak durumu danışabilirsiniz. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek gerekli tavsiyeleri verecektir.
Umarım her şey yolunda olur ve bebeğiniz sağlıklı bir şekilde büyür!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylık Başını Evdeki Parkeye Vurdu
2. Düşme Vakası
3. Bebeklerde Düşme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
31 Mart 2026 14:49
Kusma uyku hali vs yoksa keyfi yerinde ise birşey olmaz inşallah benimki de yataktan düşmüştü
M
M.Kurtulmuş ..
31 Mart 2026 14:53
Geçmiş olsun, sıkıntı olmadı değil mi? Daha önce sağ sol çarptı oldu da şimdi tam emin de değilim hızlı oldu için ne yüksekte olmuş ne şiddete olmuş diye, ama elleri ile hafifletim ben onun düşüşü