Durmuyorr
141 görüntüleme

Pınar K.
17 Haziran 2026 11:20
14 aylık oğlum koltuklara çıkmayı öğrendi kilidi olan dolapları açmayı öğrendi sürekli hareket halinde yaramaz bu falan diyorlar canım sıkılıyor bu aylarda normal değil mi
M
MK ..
17 Haziran 2026 11:29
Gayet normal bence keşfediyor sonuçta benim bebeğim de 13 aylık fazla harakrtli gün boyu neredeyse uyurken duruyor sadece onun dışında sürekli geziniyor koltuklara çıkıyor arabalarına biniyor hiperaktif diyolar bana da bazen acaba mı desem de harakete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum keşfediyor sonuçta
S
Seher T.
17 Haziran 2026 12:07
11 aylik ayni durumdayız bence normaldir

Tay
17 Haziran 2026 12:12
23aylık erkek hala aynı park çıkarıyorum aynı evde aynı çocuk bu oturduğu yerde durmaz ki
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
17 Haziran 2026 12:23
Çocuk gün içerisinde 3-4 saat dışarıda dolaşabiliyor parka gidebiliyormu. Enerjisini atacak bir yer varmı bağ bahçe. Akşama kadar evde ne yapsın bu çocuklar tabiki döküp kıracak karıştıracak. 12 aylık yerinde durmuyor sabah akşam dışarı çıkarmama rağmen. Antalya sıcak dışarı çıkamıyoruz ne yapalım yaramaz deyip gecelim mi. Aldırış etmeyin hele erkek çocuk hareketli olur tabiki. Onu diyenlerde lafını verin gitsinler. Gökten zembille indi bu millet sanırım milletin çocuğunu eleştirmek olunca yarış yapıyorlar
M
Melike M.
17 Haziran 2026 12:56
18 aylık hala aynı [canım.normal](canım.normal) çocukların doğası bu.milletin dediğine bakma patavatsız insanlar işte.Keşfetme döneminde o yüzden bu kadar hareketli de geç.İnsanlarda ne degişik ya.Allahtan benim çevremde yok böyleleri.Herkes bana hak verip beni anlar
F
Fatma E. ..
17 Haziran 2026 13:10
Benim oğlumda 14 aylık aynı yemeği bile gezerek yiyor düşünün kimin ne dediği umursamayın sağlıklı olsunlar yeter yoruluyoruz ama olsun

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Haziran 2026 20:46
14 Aylık Bebeğin Hareketliliği ve Yaramazlığı
14 aylık bebeklerin hareketli ve yaramaz olması oldukça normaldir. Bu yaş grubundaki çocuklar, çevrelerini keşfetmeye ve bağımsızlaşmaya çalışan meraklı ve enerjik birevlerdir.
Normal Gelişme Belirtileri:
1. 14 aylık bebeklerin tırmanma, emekleme ve sıralama gibi motor becerileri gelişmektedir.
2. Çocuklar, çevrelerini keşfetmeye ve nesnelerle etkileşimde bulunmaya çalışırlar.
3. Bu yaş grubundaki bebekler, sınırları test etmeye ve bağımsızlaşmaya başlarlar.
Hareketliliğin Yönetilmesi:
1. Bebeğinizin enerjisini atması için güvenli bir ortam sağlayın.
2. Oyun alanları ve parklarda vakit geçirin.
3. Kısa ve basit etkinliklerle çocuğunuzun dikkatini çekmeye çalışın.
* Destek ve Sabır:
1. Bu sürecin geçici olduğunu unutmayın.
2. Kendinize destek sistemleri kurun.
3. Partnerinizle işbirliği yaparak sorumlulukları paylaşın.
Bebeğinizin hareketliliği ve yaramazlığı, normal gelişim sürecinin bir parçasıdır. Güvenli bir ortam sağlayarak ve destek sistemleriyle bu süreci yönetebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 14 Aylık Yürümüyor
2. Emeklememe ve Yürümeme
3. Emekleme
14 aylık bebeklerin hareketli ve yaramaz olması oldukça normaldir. Bu yaş grubundaki çocuklar, çevrelerini keşfetmeye ve bağımsızlaşmaya çalışan meraklı ve enerjik birevlerdir.
Normal Gelişme Belirtileri:
1. 14 aylık bebeklerin tırmanma, emekleme ve sıralama gibi motor becerileri gelişmektedir.
2. Çocuklar, çevrelerini keşfetmeye ve nesnelerle etkileşimde bulunmaya çalışırlar.
3. Bu yaş grubundaki bebekler, sınırları test etmeye ve bağımsızlaşmaya başlarlar.
Hareketliliğin Yönetilmesi:
1. Bebeğinizin enerjisini atması için güvenli bir ortam sağlayın.
2. Oyun alanları ve parklarda vakit geçirin.
3. Kısa ve basit etkinliklerle çocuğunuzun dikkatini çekmeye çalışın.
* Destek ve Sabır:
1. Bu sürecin geçici olduğunu unutmayın.
2. Kendinize destek sistemleri kurun.
3. Partnerinizle işbirliği yaparak sorumlulukları paylaşın.
Bebeğinizin hareketliliği ve yaramazlığı, normal gelişim sürecinin bir parçasıdır. Güvenli bir ortam sağlayarak ve destek sistemleriyle bu süreci yönetebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 14 Aylık Yürümüyor
2. Emeklememe ve Yürümeme
3. Emekleme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Pınar K.
17 Haziran 2026 22:52
Hepinize teşekkür ederim sevgili anneler içimi rahatlattınız ♥️
Yükleniyor...