Emeklememe ve Yürümeme

158 görüntüleme
S

Sevgi K.

4 Ağustos 2025 18:26
Kızım 13 aylık ama yuz üstü emeklemeyi hiç sevmiyor ileriye doğru gitmiyor, sırt üstü dönüyor yer değiştiriyor, dik oturuyor, başını dik tutuyor, mama baba dede kelimeleri mevcut iki elini de kullanıyor, yemek verince yutma falan iyi, suya bakınca eliyle işret edip su istiyor, bir şey yemek istemeyince kafasıyla hayır diyor, sadece kilosu normalin sınırında, boyu ve baş çevresi iyi. Yıruyememe ve ileriye doğru emeklememe beni çok tedirgin ediyor hocam. Doktorumuz geçen ay her şeyin normal olduğunu söyledi. Sağlıklı bir bebek olduğunu söyledi. Ama yurumemesinden çok korkuyorum
A

Asya A.

4 Ağustos 2025 18:31
Emekleme gelişim göstergesi değildir her bebek emeklemez
S

Sevgi K.

4 Ağustos 2025 18:35
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ama yürüme yok ve bir yere tutunma da yok. Biz koltuk altını iki elimizle tuttugumuzda adım atmayı seviyor yürüyor o şekilde ama elimizi bıraktığımız an düşüyor. Bu aya kadar yürümemesi normal mi
A

Aleyna E. Y.

4 Ağustos 2025 18:39
bence bebişinin sorunu olduğunu düşünmüyorum çünkü her gelişim bebeğin kendine özgü içini ferah tut daha erken emin ol yapar emeklemeden de yürüyen biçok bebiş var herşey normalse korkma benimde kızım 6 aydan gün aldı mesela ayakta durmaya hevesli her bebek kendine özel 😌🙂❤‍🩹
Ayşegül A.

Ayşegül A.

4 Ağustos 2025 18:40
Yanlış hatırlamıyorsam 18 aya kadar yürümemesi normalmiş.her bebeğin gelişimi farklı.bazısı erken yürür bazısı geç.önemli olan normal zamanını geçiyorsa kontrol ettirmek.kendini hazır hissettiğinde yürümeye başlar merak etmeyin.ama içinize sinsin istiyorsanız tabi bi doktorla görüşebilirsiniz en iyisini o söyler.içiniz rahat eder.
S

Semanur Ş.

4 Ağustos 2025 18:55
Evet 18 aya kada normal. Emeklemesi zaten olmayabilir. Yürümeside şöyle siz ayakları üstüne bastırdığınız tay tay diye durdururuz ya öyle dimdik duruyır mu yani kendini sabit tutuyor mu bunuda omuriliği gelişmiş mi diye soruyorum bel kısmını oynatmadan durabiliyorsa sabit sıkıntı yoktur koltuk kenarlarında tutturun kendi kendine tutunsun yürüme arkadaşı alabilirsiniz
S

Sevgi K.

4 Ağustos 2025 20:39
Hepinize çok teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için. Ayakları üstüne basıyor, dik duruyor ki doktor da baktı geçen ay dik durduğunu söyledi. Koltuk kenarında durduruyorum dik duruyor bazen oradayken, inşallah olur dediğiniz gibi🙏🏻
Melek M.

Melek M.

5 Ağustos 2025 06:41
Koltuk kenarında tutuyorsanız mesela biraz uzağına sevdiği bir oyuncak veya ilgisini çeken bir nesne koyun onu almaya çalışsın sıralama şeklinde yapmaya başlar diye düşünüyorum. İlk başta yapmayabilir ama siz de sözlü uyarılarla desteklerseniz hareketi daha iyi yapar. Belki de biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacı vardır 😊
S

Sevgi K.

5 Ağustos 2025 09:00
Oyuncak falan koymuyordum koltuğun yanına. Evet belki de cesaretlendirmede eksiklik yapmış olabiliriz, dediklerinizi de yapacağım, inşallah bir şeyleri artık yapmaya çalışır 🙏🏻 Çok teşekkür ederim ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir