Dönme ve Yürüme Sorunu
158 görüntüleme
G
Gamze
Premium Üye
28 Mayıs 2026 00:51
Bebeğim 11 ay 16 günlük, fiziksel hareket olarak yaşıtlarından geride gibi geliyor. Poposunun üzerinde emekliyor normal emekleme yok. Elinden tutunca adım atıyor ama parmak ucu yürüyor. Yere yattığında sağ tarafına kolay dönüyor ama sola pek dönemiyor.Yüzüstü dururken de rahatsız oluyor durmak istemiyor. Yüzüstünden sırt üstüne rahat dönemiyor.Bunlar normal mi yoksa bu bir gelişim geriliği mi sizce? Hareket etmeyi seviyor bu şekilde her yere gidiyor ama dönme yatma yüzüstü gibi hareketlerde rahatsızlık duyuyor.
R
Rahşan P.
28 Mayıs 2026 02:50
Benim kızımda poposunun üstünde gidiyor şuna 13 aylık aynı şeyleri bende düşündüm yürüyemeyecek çok geri geliyor diye düşündüm bir ay önce ayağa kalkmaya başladı şimdi bize doğru bir iki adım atıyor çok yakın yürüyecek gibi her çoçuğun gelişimi farklı oluyor o yüzden bence tedirgin olmayın

İlsu O. K.
28 Mayıs 2026 02:50
Gamze Hanım Merhaba; bebeğiniz zamanında mı doğdu erken mi? Bir de çocuk doktorunuzdan görüş aldınız mı?
G
Gamze
Premium Üye
28 Mayıs 2026 10:47
Gamze Hanım Merhaba; bebeğiniz zamanında mı doğdu erken mi? Bir de çocuk doktorunuzdan görüş aldınız mı?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mayıs 2026 10:47
Bebeğinizin hareket gelişimi konusunda bazı noktalarda geride olabileceği endişeniz anlaşılabilir. Ancak her bebeğin gelişimi kendine özgüdür ve bazıları daha yavaş veya hızlı olabilir.
Dönme Sorunu:
Bebeğiniz 11 ay 16 günlük ve sağ tarafına kolayca dönüyor ama sola pek dönemiyor. Bu, bazı bebeklerin tek tarafa daha kolay dönmesinin normal olduğu şeklinde yorumlanabilir.
Yüzüstü dururken rahat olmaması ve yüzüstünden sırt üstüne rahat dönememesi de endişe verici olabilir.
Yürüme Sorunu:
Elinden tutunca adım atıyor ama parmak ucu yürüyor. Bu, yürüme gelişiminde normal bir aşama olabilir, ancak ileride düzeltilmesi gerekebilir.
Emekleme:
Poposunun üzerinde emekliyor ve normal emekleme yok. Bu, bazı bebeklerin emeklemeyi atladığı veya farklı bir şekilde emeklediği şeklinde yorumlanabilir.
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, öncelikle doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuz, bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
2. Egzersizler: Bebeğinizin dönme ve yürüme gelişimini desteklemek için egzersizler yapabilirsiniz. Örneğin, bebeğinizi yüzüstü pozisyonda yatırarak oyuncaklarla oynamasını teşvik edebilirsiniz.
3. Destekleyici Oyuncaklar: Bebeğinizin emekleme ve yürüme gelişimini desteklemek için oyuncaklar kullanabilirsiniz. Örneğin, bir oyun alanı veya bir yürüme yardımcısı gibi.
4. Gelişimi Takip: Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin ve herhangi bir değişiklik veya gerileme durumunda doktorunuzla görüşün.
Her bebek farklıdır ve gelişim hızları da farklı olabilir. Endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dönme
2. Yürüme
3. Bebeğim Ayakları Üzerinde Durmuyor
Dönme Sorunu:
Bebeğiniz 11 ay 16 günlük ve sağ tarafına kolayca dönüyor ama sola pek dönemiyor. Bu, bazı bebeklerin tek tarafa daha kolay dönmesinin normal olduğu şeklinde yorumlanabilir.
Yüzüstü dururken rahat olmaması ve yüzüstünden sırt üstüne rahat dönememesi de endişe verici olabilir.
Yürüme Sorunu:
Elinden tutunca adım atıyor ama parmak ucu yürüyor. Bu, yürüme gelişiminde normal bir aşama olabilir, ancak ileride düzeltilmesi gerekebilir.
Emekleme:
Poposunun üzerinde emekliyor ve normal emekleme yok. Bu, bazı bebeklerin emeklemeyi atladığı veya farklı bir şekilde emeklediği şeklinde yorumlanabilir.
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, öncelikle doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuz, bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
2. Egzersizler: Bebeğinizin dönme ve yürüme gelişimini desteklemek için egzersizler yapabilirsiniz. Örneğin, bebeğinizi yüzüstü pozisyonda yatırarak oyuncaklarla oynamasını teşvik edebilirsiniz.
3. Destekleyici Oyuncaklar: Bebeğinizin emekleme ve yürüme gelişimini desteklemek için oyuncaklar kullanabilirsiniz. Örneğin, bir oyun alanı veya bir yürüme yardımcısı gibi.
4. Gelişimi Takip: Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin ve herhangi bir değişiklik veya gerileme durumunda doktorunuzla görüşün.
Her bebek farklıdır ve gelişim hızları da farklı olabilir. Endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dönme
2. Yürüme
3. Bebeğim Ayakları Üzerinde Durmuyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...