Doğuma Yanımda Götürmeli mi?
3810 görüntüleme
H
Hazal A.
9 Temmuz 2025 10:14
Herkese selamlar :)
38 haftalık gebeyim ve yapay sancılarım başladı. Artık son kontrollerimi yapıyorum. Herkesin doğum çantası için farklı önerileri var.
Sizce emzik, biberon, sağma makinası, pilates topu gibi şeyler gerekli mi ? Siz doğumunuzda kıllandınız mı? Özellikle normal doğum yapan annelerin fikirlerini almak istiyorum
38 haftalık gebeyim ve yapay sancılarım başladı. Artık son kontrollerimi yapıyorum. Herkesin doğum çantası için farklı önerileri var.
Sizce emzik, biberon, sağma makinası, pilates topu gibi şeyler gerekli mi ? Siz doğumunuzda kıllandınız mı? Özellikle normal doğum yapan annelerin fikirlerini almak istiyorum
İ
İrem N. A.
21 Haziran 2026 16:37
Su tabancası net lazımmış. İkinciyi yaparsam ilk koyacağım şey. Gecenin köründe çocuk ağlarken kocam ömrü boyunca uyumamış gibi uyuyup sonsuz horlayarak hastaneyi ayağa kaldırmasına rağmen bir dolu ıslak mendil kutusunu kafasına forlatttım yine de uyanmadı. Su tabancası şart. Bebişim kıyafetleri, kendinşn kıyafetleri onun dışında her şeyi hastane sağlıyor( tabi önceden sizin doğum yapacağınız hastanede doğum yapmış birileri varsa ona danışmak daha iyi olabilir) ve hastane çıkışında giyeceği falan önemli sanki. Gümüş uç bir de göğüs uçları hassaslaşınca kıyafet giymek inanılmaz zorlaşmıştı.
E
Elif F.
3 Eylül 2026 23:38
Ben sezeryan oldum sana tek tavsiyem emzik tuttur hayat kurtarır ilerisi boş ağlama krizlerinde 2. İse pilates topu bir ihtimal lazım olabilir normal doğum ise yada hastane ile görüş temin edebiliyorlar mi diye özelse eğer 3. EMZİRME HEMSİRELERİNİ BEBEK MEMEYİ TANAMEN ALDİGİNDAN EMİN OLMADAN YAKASİNİ BİRAKMA GELMEZLERSE ZORLA GETİRİN SONRA COK UGRASİRSİN 2.5 aydır ugrasiyorum o an ki ağrı sancidan düşünemedim tabi şimdiki aklım olsaydı kolundan tutup o memeyi aldirmasini saglardim. 2 sn ilgilenip gidiyolar sakın izin verme gitmelerine sen yapamazsan çevrendekilere tembihle. Diğer şeylere gelirsek lazım olacağını pek sanmiyorum ilk etapta elle sağım yapıyorlar diye biliyorum biberona zaten gerek yok memeyi tutsun inşallah. Şimdiden Allah bağışlasın Allah kolaylık versin
E
Elif F.
3 Eylül 2026 23:40
Biberonu çoğu hastane meme reddi yapma olasılığından dolayı kabul etmiyor, biberon yerine şırınga ya da kaşık kullandırıyorlar. Emziğe de gerek yok çünkü yenidoğanlar gazı vs yoksa çoğunlukla aç oldukları için huzursuzlanır ve doymadan da hiçbir şey kabul etmezler. Artı olarak bazı bebeklerde yine aynı şekilde meme reddi yapabiliyor ilk günlerde. Sağma makinesi götürebilirsiniz süt arttırmak için bence, ek olarak ben kalkan götürmediğime pişman olmuştum çünkü kolostrum birden geliyor ve bebeğe çok yararlı ama ben bilmediğim için kolostrumu veremedim. Özel hastanelerde ve şehir hastanelerinde genelde pilates topu her gebe için bulunuyor ama yine de hastane ile konuşup bilgi alabilirsiniz, hastane vermiyorsa kendiniz götürebilirsiniz çünkü sancı çekerken çok yararı oluyor.
Yükleniyor...