Doğuma Yanımda Götürmeli mi?

343 görüntüleme
H

Hazal A.

9 Temmuz 2025 07:14
Herkese selamlar :)
38 haftalık gebeyim ve yapay sancılarım başladı. Artık son kontrollerimi yapıyorum. Herkesin doğum çantası için farklı önerileri var.
Sizce emzik, biberon, sağma makinası, pilates topu gibi şeyler gerekli mi ? Siz doğumunuzda kıllandınız mı? Özellikle normal doğum yapan annelerin fikirlerini almak istiyorum
T

Türkan G. B.

9 Temmuz 2025 07:20
Biberonu çoğu hastane meme reddi yapma olasılığından dolayı kabul etmiyor, biberon yerine şırınga ya da kaşık kullandırıyorlar. Emziğe de gerek yok çünkü yenidoğanlar gazı vs yoksa çoğunlukla aç oldukları için huzursuzlanır ve doymadan da hiçbir şey kabul etmezler. Artı olarak bazı bebeklerde yine aynı şekilde meme reddi yapabiliyor ilk günlerde. Sağma makinesi götürebilirsiniz süt arttırmak için bence, ek olarak ben kalkan götürmediğime pişman olmuştum çünkü kolostrum birden geliyor ve bebeğe çok yararlı ama ben bilmediğim için kolostrumu veremedim. Özel hastanelerde ve şehir hastanelerinde genelde pilates topu her gebe için bulunuyor ama yine de hastane ile konuşup bilgi alabilirsiniz, hastane vermiyorsa kendiniz götürebilirsiniz çünkü sancı çekerken çok yararı oluyor.
D

Duygu A.

9 Temmuz 2025 07:20
Merhaba hayırlı doğumlar Pilates topu zaten her hastanede var. Emzik biberon gerek yok ilk günlerde red yapar. sütünüz geç gelirse zaten mamayı hastane kaşık biberon ile veriyor yanınıza alacaksanız kaşık biberon alın red yapmasın. hastane eve uzaksa sağım makinesini de yanınıza alın.
Münevver K.

Münevver K.

9 Temmuz 2025 08:21
Merhaba bebiş sağlıkla gelsin dünyaya🥰  meme ucunuuz küçükse kesinlikle silikon meme ucu alın sağım makinesi alın ben yine de ne olur ne olmaz diye biberon emzik koymuştum zaten çok yer kaplamayan bir şey bence koyun ilk süt çok yağlı olduğu için gelmeyebiliyor masaj yaparak getirmeye çalışın şırınga ucuyla zaten Ebeler yardımcı oluyor. Pilates topu hastanelerde oluyor genelde bebişe de kendinize de bol bol kıyafet alın ☺️ ayrı ayrı hurç yapın mutlaka çünkü o ara hangisini nereye koyduğunuz aklınıza gelmiyor daha detaylı isterseniz yardımcı oluruz ❤️
Münevver K.

Münevver K.

9 Temmuz 2025 08:27
Ve yanınıza mutlaka size iyi bakabilecek birini götürün en önemlisi bu☺️
H

Hazal A.

9 Temmuz 2025 10:10
Çok teşekkür ederim ☺️ sağdığım sütü koymak için belki lazım olur diye ufak biberon aldım. İnsana sanki sütü oluk oluk gelecek gibi geliyor 🤭 pilates topu hastanede varmış ama bazen yeterli olmuyor kendiniz getirin dediler bana taşıması zor gibi geldi
E

Elif T.

10 Temmuz 2025 21:42
Gögüs pompası o en önemli olan kolostrumu heba eden bir makine oluyor. Doktorda ebede önermiyor. İlk gün bebeği doyuran süt 10-20 ml. Bebeğin midesi çekirdek kadar . Meme ucunun olmaması hiç bir anlam ifade etmiyor bebeğin o kahverengi kısmı ağzıyla kavraması yeterli. Bunları çok sevdiğimiz doktorlardan öğrendim:) lütfen her bilgiyi teyit edin . Çoğu şey para tuzağı ve alışveriş cılgını annelerin hikayeleriyle başlıyor
Uzm.Hemşire E. D. .

Uzm.Hemşire E. D. ..

17 Temmuz 2025 17:09
Doğum çantanızda emzik, biberon ve sağım makinesi hastaneye götürülmez. Emzik ve biberon meme reddi yapar. Doğum sonrasında sağma makinesi kullanmak hem meme sağlığınızı bozar hem de sütünüzü çıkartmaz. Süt sağma makineleri ilk 3 gün kullanılmaz. Sağlıklı bir emzirme süreci istiyorsanız lütfen bunları kullanmayınız. Uzman hemşire Esra Dernek 🌺
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Temmuz 2025 12:22
Süt sağma makinası yanınıza almayın , öncelikli olarak bebeğe meme tutturmaya tutmuyorsa da elle sağım yapmaya çalışın. İki türlü de gelmezse hastane tipi sağım makinası temin ediyoruz zaten. Biberon istemediğimiz bir ürün çünkü bebek emmezse kadehle içirmeyi tercih ediyoruz. Biberon bazen meme reddine sebep olabiliyor. Pilates topu genel olarak doğum katlarında mevcut, emzik tamamen size kalmış ben ilk gün vermiştim bebeğime sorun da yaşamadım. Güzel doğumlar dilerim. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın
N

Nazife K.

3 Ağustos 2025 17:59
Hastane ile görüşün. Eğer hastane tipi sağma makinaları varsa siz götürmeyin. Çünkü çekiş güçleri daha iyi oluyor
E

Elif Y. G.

3 Ağustos 2025 20:15
Özel hastanede doğum yapacaksanız biberon lazım oluyor emziğe gerek yok ama sağım makineniz varsa almanızı tavsiye ederim sütünüz daha kolay gelir memeyi emmezse sağıp biberonla verbilirsiniz alternatif olarak
S

Seren K.

3 Ağustos 2025 22:54
Normal doğum yapmış biri olarak hiç birine ihtiyacınız yok bence. Bebek memeyi kavrayamaz sağıp biberonla vermek yerine, hastanelerdeki emzirme uzmanlarından destek alabilirsiniz. Deneyimime göre sadece işitme testinde emziğe ihtiyacımız olmuştu. Bebeğim çok ağladığı için testi devam ettiremeyip emzik kullanmıştık ki onu da hastane temin etmişti. Doğumumdan sonra ki 3. günde mastit problemi yaşadım sıcak duş ve hafif sağım ile çözdük. Zaten bebek büyüdükçe emmesi de arttığı için sağıma gerek kalmıyor. ( Çalışmayan bir anneyseniz )
E

Edanur S. ..

4 Ağustos 2025 08:31
Belden uyusturmali sezeryan olacaksa bitter çikolata ve kahvenizi unutmayin ve ayni sekilde mumkunse el yapimi kayisi suyu bunlar beni kurtarmisti kayisi suyu sayesinde hemen tuvaletimi yaptm kahve ve bitter çikolata sayesinde hic bas agrisi çekmedim
Z

Zelal K. ..

4 Ağustos 2025 18:53
Canım özelde yapicaksan götür yoksa devlet kabul etmiyor ancak servise gidince
F

Fatmanur

4 Ağustos 2025 18:54
İlk 1 ay emzik önerilmiyor osman hocanın da bununla ilgili videosu var
Z

Zeynep K.

6 Ağustos 2025 21:45
Muhtemelen doğum yaptınız :) Sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah 🌸 saydıklarınız arasında sağma makinası haricinde pek birşeye ihtiyacınız olmuyor aslında ama kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz ona göre bir hazırlık yapmanız uygun olacaktır. Mesela ben ilk doğumumda yanıma biberon almayı bırakın normalde evde kullanmak için bile almamıştım çünkü emzirme ile ilgili sıkıntı yaşayacağımı düşünmemiştim. Fakat yaşadım :) bu sebeple 2. Çocuğum için giderken yanıma mama bile aldım.. ihtiyaç olmadı çok şükür meme reddi yaşamadık. Anne bebek dostu bir hastanede doğum yaptıysanız emzirme hemşireleri vs. Çok yardımcı oluyor her konuda.
G

Gamze I. T.

8 Ağustos 2025 18:51
İlk olarka ben yanıma hiç zıbın almamıştım alt üst takım almıştım bebeğim için ve hastanede göbek bağından dılayı zıbın giydirdiklerinden götürdüklerim kullanılmadı hastane kendi zıbınlarından giydirdi. Biberon ilk 1-2 ay kullanmayın derim şırınga veya kaşık kullanın meme reddi olduğu söyleniyor ben kaşık şırınga kullanamadım bebeğim içemedi. şırınga ve serçe parmak vererek meme gibi emiyordu şükür bıraktık. Emziği de ilk 1ay verdirmedi doktor sonra 1ay kullandı ve öğürmeye başlayıp bıraktı daha da emzik kullanmıyor. Hastneye kendiniz için depend bez alın kanamanız için çok kurtarıcı. Emzirmeyi rahat yapabileceğiniz üst götürün. Şak şak meme açabileceğiniz. Benim hastanemde vardı ve ben doğum yapana kadar silikon uçtan bir haberdim. Dığum yapacağınız hastnede yoksa her ihtimale karşı alın derim sert olan var dikkat edin emdikçe göğsü çoka cıtıyor. wee marka almıştım yunuşacıktı bebek emdikçe etinizi çekmiyor ve canınız yanmıyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir