Dışarı Çıkma Problemi
253 görüntüleme
S
Sertap D. A.
Premium Üye
2 Mayıs 2026 18:07
bebeğim 2 buçuk aylık doğduğundan beri pusete binmek istemiyor. Kıyamet kopuyor koyduğumuz an. Kucağıma alıyorum mecburen ama o şekilde bile çıkmak istemiyor çok endişeli şekilde bakıyor her yere. Kucakta bilr çok ağlıyor napabiliriz bu durumda ya çok tuhaf bu bebek neden dışarıyı sevmiyor korkıyor gibi sanki normal mi doktorla görüşmeli miyim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Mayıs 2026 18:08
Bebeğinizin dışarı çıkmak istememesi ve pusette veya kucağınızda ağlaması oldukça zorlayıcı olabilir.
Bu tür durumlarda bazı bebekler çevrelerini ve yeni uyaranları keşfetmek istemeyebilirler veya aşırı uyarılmadan dolayı huzursuz olabilirler.
İşte bu sorunu çözmek için bazı öneriler:
1. Aşamalı Dışarı Çıkışı Deneyin: Bebeğinizi önce kısa süreler için dışarı çıkarın. Mesela 5-10 dakika başlayıp, yavaş yavaş süreyi uzatabilirsiniz.
2. Pusette Alışmasını Sağlayın: Bebeğinizin pusette dururken etrafı görebilmesi için pusetten ona doğru eğilip, oyuncak gösterebilir veya gülümseyebilirsiniz.
3. Sling veya Kanguru Kullanın: Sling veya kanguru, bebeklerin daha güvende hissetmelerini sağlayabilir. Denemek isteyebilirsiniz.
4. Dışarı Çıkarken Stres Olmayın: Bebeğiniz sizin stresinizi hissedebilir. Dışarı çıkarken kendinizi rahat tutun.
5. Doktorla Görüşün: Eğer bu sorun devam ederse ve sizi endişelendiriyorsa, doktorunuzla görüşmekte fayda var. Bazen bu tür davranışların altında başka nedenler de olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Dışarıya Çıkmak İstemiyor
2. Bebek ile Dışarı Çıkamama 😬
3. Arabada Kriz
Bu tür durumlarda bazı bebekler çevrelerini ve yeni uyaranları keşfetmek istemeyebilirler veya aşırı uyarılmadan dolayı huzursuz olabilirler.
İşte bu sorunu çözmek için bazı öneriler:
1. Aşamalı Dışarı Çıkışı Deneyin: Bebeğinizi önce kısa süreler için dışarı çıkarın. Mesela 5-10 dakika başlayıp, yavaş yavaş süreyi uzatabilirsiniz.
2. Pusette Alışmasını Sağlayın: Bebeğinizin pusette dururken etrafı görebilmesi için pusetten ona doğru eğilip, oyuncak gösterebilir veya gülümseyebilirsiniz.
3. Sling veya Kanguru Kullanın: Sling veya kanguru, bebeklerin daha güvende hissetmelerini sağlayabilir. Denemek isteyebilirsiniz.
4. Dışarı Çıkarken Stres Olmayın: Bebeğiniz sizin stresinizi hissedebilir. Dışarı çıkarken kendinizi rahat tutun.
5. Doktorla Görüşün: Eğer bu sorun devam ederse ve sizi endişelendiriyorsa, doktorunuzla görüşmekte fayda var. Bazen bu tür davranışların altında başka nedenler de olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Dışarıya Çıkmak İstemiyor
2. Bebek ile Dışarı Çıkamama 😬
3. Arabada Kriz
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Seval Y.
2 Mayıs 2026 19:10
Vazgeçmeyin, her gün çıkartın. İlk 5 dk sonra 10 dk 15 dk vs derken basaracaksiniz, alışacak. Benim kızımda durmazdı, yağmurda güneşte soğuk sıcak farketmeksizin hergun cikarttim. Suan 8 aylik oldu geçen tek başıma kizimla restaurantta yemek yedim. Cok yol katettik
G
Gizem Y.
Premium Üye
2 Mayıs 2026 19:31
Benim de aynıydı sürekli kucağımda hatta emzirme örtüsüyle yürüyerek emzirdiğim bile olurdu şuan 3 aylık ve dışarıyı da puseti de çok seviyor. Endişe etmeyin zamanla alışacak ❤️
S
Sertap D. A.
Premium Üye
2 Mayıs 2026 21:32
Benim de aynıydı sürekli kucağımda hatta emzirme örtüsüyle yürüyerek emzirdiğim bile olurdu şuan 3 aylık ve dışarıyı da puseti de çok seviyor. Endişe etmeyin zamanla alışacak ❤️
S
Sertap D. A.
Premium Üye
2 Mayıs 2026 21:33
Vazgeçmeyin, her gün çıkartın. İlk 5 dk sonra 10 dk 15 dk vs derken basaracaksiniz, alışacak. Benim kızımda durmazdı, yağmurda güneşte soğuk sıcak farketmeksizin hergun cikarttim. Suan 8 aylik oldu geçen tek başıma kizimla restaurantta yemek yedim. Cok yol katettik
S
Seval Y.
2 Mayıs 2026 22:16
Sertap Hanım, kizimi 40 gunlukten itibaren dışarı çıkarmak her istediğimde çığlık cigliga ağlıyordu. Hic pes etmedim ama her gün cikardim. Ne zaman tamamen alıştı derseniz [4.ayi](4.ayi) buldu. [6.ay](6.ay) itibari ile de tulumunu ve şapkasını gördüğünde hep heyecanlandı. Diğer tavsiyem ise pusette ya da bebek arabasinda ağlar ise alin sakinlestirin tekrar koyun. Bir de pusete bebek arabasına asılı oyuncaklar var onlardan da alabilirsiniz. Ek olarak ben ninni ve beyaz gürültü olan seste taktığım günler oldu
G
Gizem Y.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 22:17
Çok teşekkürler dönüşünüz için içim rahatladı umarım bizmki de öyle olur. Ne zaman başladı ne zaman bitti sizin bu durum ve alışması için neler yaptınız
Yükleniyor...