Diş Sancısı Nasıl Ayırt Edilir ?

828 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

16 Ocak 2026 20:49
Ben dahil tüm annelerin gece bebekleri uyandığında sorduğu bir soru var 👉🏻 BU DİŞ SANCISI MI?

Bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte haydi gelin birlikte hangi belirtiler diş sancısına işaret eder birlikte bakalım 👇🏼

1- bebeğiniz önce 3-4 saatlik bir uyku ardından sık sık , neredeyse saat başı uyanıyorsa

2- sürekli emmek istiyor ve size düşkünlük gösteriyorsa

3- uykusunda ağlama, inleme, sızlanma gibi sesler çıkarıyorsa

4- her şeyi ağzına götürmek istiyor veya ağzına bişey sokmak istemiyorsa

5- herşey yolunda giderken iştahı bir anda azaldıysa

Bu belirtiler diş ağrısına işaret eder ve buna uygun yöntemler ile rahatlatılmalıdır.

Tüm bu belirtileri diş diye yorumlamak için çocuğunuzun çocuk doktoru tarafından muayene edilmiş olması çok önemlidir.

Konu hakkında videomu buraya bırakıyorum,
Sevgilerle 🍀

Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 20:47

Gülten Özdemir

image
hocam bu dudak bağı konumaya engel olur mu beslenmesinde problem olduğunu düşünmüyorum emerkende bayağı emiyodu 23 aylık henüz konuşmuyorda

Konuşmaya engel olmaz, endişe etmeyin 💕
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 20:48

Bengül Ayteki̇n

Bebeğim9naylık bu sorunları 1-1.5 ayda bir 1 hafta kadar çekiyoruz. 20 diş tamamlanana kadar her seferğn böyle san mı çekcek bu yavrular?

Evet bazı dişler daha rahat çıkıyor ama azılarda genelde bu daha fazla hissediliyor maalesef 🥲büyümek sancılı bir iş
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 20:48

Büşra Özülkü

Bebeğimin yukardaki ön dişlerinin hemen yanındaki diş eti 1 aydır mosmor. Bir hafta kadar geçti morluk dişi göründü. Fakat bugün yeniden çok değişik bir morluk oluştu henüz 10 aylık bu normal midir?

Erüpsiyon kisti muhtemelen ilk yaşanan, bu normal ama aynı yerde tekrar olması travmayı düşündürür. Diş hekiminize kontrol ettirmenizi öneririm
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 20:49

Merve Kuzu

Belirtileri hepsi var sanırsam diğer dişlerini çıkaracak . Bizde sıkıntısı var doktora mı götürsek diyorduk ama tüm belirtiler yazdığınız gibi olunca diş olduğunu anladık teşekkür ederiz nazlı hanım😊

Ben bile, bunları bile bile, her defasında aynı endişeyi yaşıyorum 😅sizi çok iyi anlıyorum o yüzden

İçiniz rahat olsun 🫶🏻 sağlıkla gelsin dişleri 🍀
B

Büşra ..

19 Ocak 2026 22:56

Nazlı Güleç Baca

Konuşmaya engel olmaz, endişe etmeyin 💕

Benim bebeğimde de var dudak bağı dört aylık olacak doktorumuz ilerde dişleri ayrık olabilir dedi biz de aldırmak istiyoruz ne zaman aldıralım hocam bir de dişler ayrık olur mu gerçekten ?Ayrıca konuşmada pelteklikte olabilir denildi endişeliyim biraz,beni aydınlatırsanız çok sevinirim .
@NazlıGüleçBaca
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Ocak 2026 23:02

Büşra Yıldız

Benim bebeğimde de var dudak bağı dört aylık olacak doktorumuz ilerde dişleri ayrık olabilir dedi biz de aldırmak istiyoruz ne zaman aldıralım hocam bir de dişler ayrık olur mu gerçekten ?Ayrıca konuşmada pelteklikte olabilir denildi endişeliyim biraz,beni aydınlatırsanız çok sevinirim .
@NazlıGüleçBaca

Yani bu olabilir ama olacak diye bir kaide yok, dudak bağı peltek yapmaz dil bağı yapabilir, olasılıktır. Şu anneleri korkutmayı ne zaman bırakacağız bilmiyorum şu yorumunuza çok üzüldüm. 💐

Daha süt dişleri bile çıkmamış bir bebeğin hemen dişleri ayrık olacak diyemeyiz. Üst çenede daimi dişleri sürmeye başlayınca ( 7-8 yaş) o zaman bakılır ve ihtiyaç varsa evet bu bağ kesilebilir ama şart mıdır? Bence değil..

Bu konuda bir video vakti gelmiş 🥲🥲

Emmede sorun yoksa eğer bu 7 yıl sonrasının endişe konusu olsun, anne/baba olarak zaten sürekli endişelenecek şeylerimiz var, bunu eksik sayın şimdilik 🥰
B

Büşra ..

21 Ocak 2026 13:51

Nazlı Güleç Baca

Yani bu olabilir ama olacak diye bir kaide yok, dudak bağı peltek yapmaz dil bağı yapabilir, olasılıktır. Şu anneleri korkutmayı ne zaman bırakacağız bilmiyorum şu yorumunuza çok üzüldüm. 💐

Daha süt dişleri bile çıkmamış bir bebeğin hemen dişleri ayrık olacak diyemeyiz. Üst çenede daimi dişleri sürmeye başlayınca ( 7-8 yaş) o zaman bakılır ve ihtiyaç varsa evet bu bağ kesilebilir ama şart mıdır? Bence değil..

Bu konuda bir video vakti gelmiş 🥲🥲

Emmede sorun yoksa eğer bu 7 yıl sonrasının endişe konusu olsun, anne/baba olarak zaten sürekli endişelenecek şeylerimiz var, bunu eksik sayın şimdilik 🥰

Çok teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız çok sağ olun 🙏🏻
F

Fadime

21 Ocak 2026 14:44
Merhaba 5aylık kızım bi anda huysuzlanmaya başladı çok iştahlı bi bebekti iştahı da yok çok kısa uykular ve uykuda inliyor diş yerlerine bakıyorum sertlik ve şişlik yok
O

Oya S.

22 Ocak 2026 01:18
Merhaba oğlum 7ay 10günlük iki gündür uykuları çok kısa huzursuz ilk defa biberonunu ısırdığını gördüm acaba dişmi çikarıyo
H

Handan Y.

22 Ocak 2026 16:23
Merhabalar bebeğim 6 aylık eli ağızdan hiç çıkmıyor çıktığı anlarda birşeyler bulup ağıza katmak istiyor.sürekli mızmız ve gündüz beslenmesi çok düştü damakları kabarık en çok endişelendiğim elleri ağızdan çıkıp sürekli kulağında sürekli çekme kaşıma durumunda diş mi başka sorunumuz mu var bilmiyorum korkuyorum 😔 dişse de ne yapabilirim artık ağlaması kulaklarımda çınlıyor geç loğusalık modundaym 😥
G

Gamze B.

22 Ocak 2026 22:38
1 yasina giriyo 2 gun oncesine kadar uykusu cok guzeldi duzenliydi 2 hafta da olsa duzenli iyudu 2 gundur uyumuyo desem yeridir surekli agliyor isiriyor yemek yemiuor artik sinir krizi geciriyorum bende boyle olunca yorgunluktan birsey yapamiyorum gece uykusuna 2 saatte gecti o da zar zor uyusa keske yarim saat kalkiyor 2 saat salliyorum yoruldum
M

Minusa T.

23 Ocak 2026 14:00
7ay 12 günlük ama hala diş yok sorun mu?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir