Diş Sancısı Nasıl Ayırt Edilir ?
169 görüntüleme

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ocak 2026 17:49
Ben dahil tüm annelerin gece bebekleri uyandığında sorduğu bir soru var 👉🏻 BU DİŞ SANCISI MI?
Bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte haydi gelin birlikte hangi belirtiler diş sancısına işaret eder birlikte bakalım 👇🏼
1- bebeğiniz önce 3-4 saatlik bir uyku ardından sık sık , neredeyse saat başı uyanıyorsa
2- sürekli emmek istiyor ve size düşkünlük gösteriyorsa
3- uykusunda ağlama, inleme, sızlanma gibi sesler çıkarıyorsa
4- her şeyi ağzına götürmek istiyor veya ağzına bişey sokmak istemiyorsa
5- herşey yolunda giderken iştahı bir anda azaldıysa
Bu belirtiler diş ağrısına işaret eder ve buna uygun yöntemler ile rahatlatılmalıdır.
Tüm bu belirtileri diş diye yorumlamak için çocuğunuzun çocuk doktoru tarafından muayene edilmiş olması çok önemlidir.
Konu hakkında videomu buraya bırakıyorum,
Sevgilerle 🍀
https://www.instagram.com/reel/DTlH0-3DYrj/?igsh=Ym80NTh1Y3NoNW9s
Bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte haydi gelin birlikte hangi belirtiler diş sancısına işaret eder birlikte bakalım 👇🏼
1- bebeğiniz önce 3-4 saatlik bir uyku ardından sık sık , neredeyse saat başı uyanıyorsa
2- sürekli emmek istiyor ve size düşkünlük gösteriyorsa
3- uykusunda ağlama, inleme, sızlanma gibi sesler çıkarıyorsa
4- her şeyi ağzına götürmek istiyor veya ağzına bişey sokmak istemiyorsa
5- herşey yolunda giderken iştahı bir anda azaldıysa
Bu belirtiler diş ağrısına işaret eder ve buna uygun yöntemler ile rahatlatılmalıdır.
Tüm bu belirtileri diş diye yorumlamak için çocuğunuzun çocuk doktoru tarafından muayene edilmiş olması çok önemlidir.
Konu hakkında videomu buraya bırakıyorum,
Sevgilerle 🍀
https://www.instagram.com/reel/DTlH0-3DYrj/?igsh=Ym80NTh1Y3NoNW9s
C
Cansu c.
16 Ocak 2026 17:52
Benim bebeğim sürekli saat başı bazen 1 saatte 3 4 kere kalkıyor anlayamıyorum ne olduğunu artık

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ocak 2026 17:53
Diş veya gaz sorunu böyle uyanmaya sebep olur @Cansu Can

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ocak 2026 17:57
Bu hem diş hem emerek uyumaya alışma yani meme uyku ilişkisi, kelin merhemi olsa başına sürer diyeceğim siz beni anlayın 🥲
1 yaşında ve benzer durumda bebeğim.
Olabildiğince emzirme aralarını açmaya çalışıyorum bir anda kesmeyi kaldıracak durumda değil maalesef. Uykuya geçmeyi kendileri halledemedikçe bu sorun devam ediyor o yüzden üzmeden ve üzülmeden yavaş yavaş araları açmak lazım. Gece emzirmesini kesemiyorsak bile meme uyku ilişkisi mutlaka çözülmesi gereken bir sorun
1 yaşında ve benzer durumda bebeğim.
Olabildiğince emzirme aralarını açmaya çalışıyorum bir anda kesmeyi kaldıracak durumda değil maalesef. Uykuya geçmeyi kendileri halledemedikçe bu sorun devam ediyor o yüzden üzmeden ve üzülmeden yavaş yavaş araları açmak lazım. Gece emzirmesini kesemiyorsak bile meme uyku ilişkisi mutlaka çözülmesi gereken bir sorun
R
Rukiye
16 Ocak 2026 17:59
Sürekli elimi ısırmak istiyor bazen uykusundada arayış içinde,ağlıyor dönüp duruyor ,gün içinde de oyuncaklarını ısırıyor,altta 2 tane çıktı görünen bişi yok ama diş geliyor demek ki

Seda C.
16 Ocak 2026 18:01
@Nazlı Güleç Baca hanım merhaba bebeğimin alt dişinin biri çıktı çok küçük ama ele geliyor ve çok kaşınıyor diğer dişlerde devamında hemen çıkıyor mu yoksa genel bellizaman aralığı var mı?
C
Cennet ..
16 Ocak 2026 18:24
@Seda Candan benim kızımın sekiz aylıkken alttaki iki dişi göründü ama 13 aylıkken tam çıktı.
Ç
Çağla y.
16 Ocak 2026 18:43
Kızım 8.aya girdi üstte 4 , altta 4 dişi var uykusunda inliyor çok üzülüyorum.Daha temiz içerikli diye osanit kullanıyoruz ama gece emmeleri ağlamalar zor🤦♀️

Seda C.
16 Ocak 2026 19:04
@Cennet 💐teşekkür ederim yanıtınız için zorlu bir süreç miydi peki yoksa dişler göründükten sonra rahatlama oldu mu en azından azı dişlerine kadar🌸
C
Cennet ..
16 Ocak 2026 19:05
Dişler göründükten sonra tekrar diş sancıları devam etmedi ve sonraki dişleri oldukça rahat çıktı çok şükür.

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ocak 2026 19:15
@Rukiye evet bunlar diş belirtileri ve biliyorsunuz ki dişler çıkana kadar dönem dönem böyle olacak ☺️

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ocak 2026 19:17
@Seda Candan merhaba Seda hanım, tamamen genetiğinizin belirleyeceği bir durum bu, bazı bebekler diş dönemini seri şekilde diş çıkararak erken bitirir, bazıları ise yavaş yavaş.. ikisi de normal ve maalesef kitabi bir aralık yok ama 12-18 ay arası ilk dişi bekliyoruz ve 20 dişin tamamlanması 36 aylığa kadar sürebilir diyoruz 🙏🏼

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ocak 2026 19:18
@Çağla yamen tabi ki çok zor, bizim dişimiz ağrıdığında nasıl zorlanıyoruz öyle düşünün. Anneye babaya da zor tabi.. çok sıkıntılı dönemlerde doktorunuzun onayı ile ağrı kesici kullanabilirsiniz
K
Kübra Ç.
16 Ocak 2026 19:24
merhaba nazlı hanım benim oğlum da 15 aylık üstde dört diş altta iki diş var. fakat üst azı dişinin uçlarını görebiliyorum. alt kesiciler çıkmadan normal mi acaba.

Seda C.
16 Ocak 2026 19:27
@Nazlı Güleç Baca teşekkür ederim yanıtınız için
F
Feyzanur İ. T.
16 Ocak 2026 19:37
Hocam merhabalar 😊 osanit diş topu kullanıyorum bir iki çevirip yutuyor işe yarıyor mudur tek seferde 4 top veriyorum 9 ay 15 günlüğüz ve ilk dişimiz olacak