Diş Çıkarma Hakkında
15380 görüntüleme

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
11 Ağustos 2025 12:34
Merhaba Sevgili Anneler ve Babalar,
Diş çıkarma dönemi ile alakalı bazı sorularınız olduğunu görüyorum ancak arama butonu ile hepsine ulaşamıyorum bu sebeple sizin aklınıza takılan soruları buraya iletip cevap alabilirsiniz 🫶🏻
Diş çıkaran bebeklerin anneleri olarak burada buluşalım 🙏🏼
Kısaca bilgi verecek olursam ;
Diş çıkarma süreci 4-6 aylık dönemde başlasa da çoğunlukla ilk diş 6-8 ay gibi sürelerde ağız içerisinde belirir 🦷
Peki bebeğiniz diş çıkarırken onu rahatlatmak için neler yapabilirsiniz?
1- Soğuk uygulamalar; 🧊
bebeğinizin emziğini soğuk suda bekleterek vermek, diş kaşıyıcıları buz dolabında saklamak veya müslin bezleri biraz ıslatarak soğutmak gibi yöntemler tercih edebilirsiniz
2 - Soğuk gıdalar;
Eğer bebeğiniz ek gıda sürecinde ise soğuk gıdalar ile kaybolan iştahını biraz hareketlendirebilir ve ağrılarını dindirebilirsiniz. Soğuk çorbalar, smoothieler hazırlayabilirsiniz.
3- Diş çıkarma jelleri ve granülleri, 🪥
İçeriği temiz ürünleri kullanabilirsiniz.
Bu içeriğin video haline ve önermediğim başlıklara ulaşmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
👇🏼
Instagram: drnazligulec
Sevgiler 💕
Diş çıkarma dönemi ile alakalı bazı sorularınız olduğunu görüyorum ancak arama butonu ile hepsine ulaşamıyorum bu sebeple sizin aklınıza takılan soruları buraya iletip cevap alabilirsiniz 🫶🏻
Diş çıkaran bebeklerin anneleri olarak burada buluşalım 🙏🏼
Kısaca bilgi verecek olursam ;
Diş çıkarma süreci 4-6 aylık dönemde başlasa da çoğunlukla ilk diş 6-8 ay gibi sürelerde ağız içerisinde belirir 🦷
Peki bebeğiniz diş çıkarırken onu rahatlatmak için neler yapabilirsiniz?
1- Soğuk uygulamalar; 🧊
bebeğinizin emziğini soğuk suda bekleterek vermek, diş kaşıyıcıları buz dolabında saklamak veya müslin bezleri biraz ıslatarak soğutmak gibi yöntemler tercih edebilirsiniz
2 - Soğuk gıdalar;
Eğer bebeğiniz ek gıda sürecinde ise soğuk gıdalar ile kaybolan iştahını biraz hareketlendirebilir ve ağrılarını dindirebilirsiniz. Soğuk çorbalar, smoothieler hazırlayabilirsiniz.
3- Diş çıkarma jelleri ve granülleri, 🪥
İçeriği temiz ürünleri kullanabilirsiniz.
Bu içeriğin video haline ve önermediğim başlıklara ulaşmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
👇🏼
Instagram: drnazligulec
Sevgiler 💕
K
Kübra ..
2 Mayıs 2026 16:33
Diş çıkartmada ilaç olarak be kullanabiliriz önerdiğiniz birşey var mı
S
Sudenur A.
2 Temmuz 2026 01:05
Bu gün menenjit aşılarını oldu kaç gün etkisi sürer
Ç
Çağla A.
25 Temmuz 2026 11:39
Benim bebeğim 10 aylık henüz diş çıkarmadı damakta Şişlik var ama patlamadı ve bu durumu 4 aylıkken yaşamaya başladık diş jeli ve granülde kullanıyorum fakat henüz çıkmadı aylardır ağrısı oluyor

Hasan A.
29 Temmuz 2026 13:24
Hocam merhabalar ,kızım 1 yaşında 2 gün önce 1 yaş karma aşısını oldu.Kızımda ateş olmadı fakat sabah ve akşam 2 defa kustu.Kusma sebebi diş mi yoksa aşımı bilemedim ?
S
Seher G.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 13:30
Nazlı hanım merhaba diş çıkarırken yumuşak ishale yakın kaka normal mi

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
29 Temmuz 2026 13:34
Nazlı hanım merhaba diş çıkarırken yumuşak ishale yakın kaka normal mi

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
29 Temmuz 2026 13:35
Hocam merhabalar ,kızım 1 yaşında 2 gün önce 1 yaş karma aşısını oldu.Kızımda ateş olmadı fakat sabah ve akşam 2 defa kustu.Kusma sebebi diş mi yoksa aşımı bilemedim ?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
29 Temmuz 2026 13:35
Benim bebeğim 10 aylık henüz diş çıkarmadı damakta Şişlik var ama patlamadı ve bu durumu 4 aylıkken yaşamaya başladık diş jeli ve granülde kullanıyorum fakat henüz çıkmadı aylardır ağrısı oluyor

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
29 Temmuz 2026 13:36
Merhaba Hocam,
Oğlum 10 aylık 35+6 doğumlu hala diş yok d vitaminini düzenli kullanıyorum, kan testinde de değeri gayet normal çıktı. Yanı açıkçası merak içerisindeyim, çevremde ki tüm bebeklerin dişi çıktı. Herhangi bir öneriniz var mıdır?
Oğlum 10 aylık 35+6 doğumlu hala diş yok d vitaminini düzenli kullanıyorum, kan testinde de değeri gayet normal çıktı. Yanı açıkçası merak içerisindeyim, çevremde ki tüm bebeklerin dişi çıktı. Herhangi bir öneriniz var mıdır?
S
Seher G.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 13:52
diş çıkarırken bebekte alerjik reaksiyonlar görülür mü ürtiker tarzı

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
29 Temmuz 2026 13:56
diş çıkarırken bebekte alerjik reaksiyonlar görülür mü ürtiker tarzı
H
Hüdanur L.
5 Ağustos 2026 11:40
Hocam merhabalar 16 aylık oğlum alt iki dişi ve üst dişinden biri çıktı diğeri hâlâ gözükmüyor
M
Merve Ö.
9 Ağustos 2026 17:04
Hocam bebeğim 5 ay 12 günlük 4. Aydan bu yana diş belirtileri var birkaç gündür daha da arttı damağı kırmızı ve sabah uyandığımızda sağ yanağı belli belirsiz hafif şişmişti sonra kendi kendine indi o şişlik dişten olabilir mi
Yükleniyor...