Diş Çıkarma Hakkında

15380 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

11 Ağustos 2025 12:34
Merhaba Sevgili Anneler ve Babalar,
Diş çıkarma dönemi ile alakalı bazı sorularınız olduğunu görüyorum ancak arama butonu ile hepsine ulaşamıyorum bu sebeple sizin aklınıza takılan soruları buraya iletip cevap alabilirsiniz 🫶🏻
Diş çıkaran bebeklerin anneleri olarak burada buluşalım 🙏🏼

Kısaca bilgi verecek olursam ;

Diş çıkarma süreci 4-6 aylık dönemde başlasa da çoğunlukla ilk diş 6-8 ay gibi sürelerde ağız içerisinde belirir 🦷

Peki bebeğiniz diş çıkarırken onu rahatlatmak için neler yapabilirsiniz?

1- Soğuk uygulamalar; 🧊
bebeğinizin emziğini soğuk suda bekleterek vermek, diş kaşıyıcıları buz dolabında saklamak veya müslin bezleri biraz ıslatarak soğutmak gibi yöntemler tercih edebilirsiniz

2 - Soğuk gıdalar;
Eğer bebeğiniz ek gıda sürecinde ise soğuk gıdalar ile kaybolan iştahını biraz hareketlendirebilir ve ağrılarını dindirebilirsiniz. Soğuk çorbalar, smoothieler hazırlayabilirsiniz.

3- Diş çıkarma jelleri ve granülleri, 🪥
İçeriği temiz ürünleri kullanabilirsiniz.

Bu içeriğin video haline ve önermediğim başlıklara ulaşmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
👇🏼

Instagram: drnazligulec

Sevgiler 💕
K

Kübra ..

2 Mayıs 2026 16:33
Diş çıkartmada ilaç olarak be kullanabiliriz önerdiğiniz birşey var mı
S

Sudenur A.

2 Temmuz 2026 01:05
Bu gün menenjit aşılarını oldu kaç gün etkisi sürer
Ç

Çağla A.

25 Temmuz 2026 11:39
Benim bebeğim 10 aylık henüz diş çıkarmadı damakta Şişlik var ama patlamadı ve bu durumu 4 aylıkken yaşamaya başladık diş jeli ve granülde kullanıyorum fakat henüz çıkmadı aylardır ağrısı oluyor
Hasan A.

Hasan A.

29 Temmuz 2026 13:24
Hocam merhabalar ,kızım 1 yaşında 2 gün önce 1 yaş karma aşısını oldu.Kızımda ateş olmadı fakat sabah ve akşam 2 defa kustu.Kusma sebebi diş mi yoksa aşımı bilemedim ?
S

Seher G.

Premium Üye
29 Temmuz 2026 13:30
Nazlı hanım merhaba diş çıkarırken yumuşak ishale yakın kaka normal mi
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Temmuz 2026 13:34
Seher Gürsoy
Nazlı hanım merhaba diş çıkarırken yumuşak ishale yakın kaka normal mi
Merhaba evet salya artışı ile olabilir.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Temmuz 2026 13:35
Hasan Aktaş
Hocam merhabalar ,kızım 1 yaşında 2 gün önce 1 yaş karma aşısını oldu.Kızımda ateş olmadı fakat sabah ve akşam 2 defa kustu.Kusma sebebi diş mi yoksa aşımı bilemedim ?
Merhaba, diş sebepli kusma beklemeyiz ancak diğer konuda çocuk doktorunuz ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim çünkü alanım olmadığından bişey söylemem doğru olmaz 🙏🏼
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Temmuz 2026 13:35
Çağla Arslan
Benim bebeğim 10 aylık henüz diş çıkarmadı damakta Şişlik var ama patlamadı ve bu durumu 4 aylıkken yaşamaya başladık diş jeli ve granülde kullanıyorum fakat henüz çıkmadı aylardır ağrısı oluyor
Benim de oğlum 11.5 aylıkken ilk dişini çıkardı ve hala da süreç yavaş ilerliyor. Tamamen genetik
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Temmuz 2026 13:36
Damla Eşigüzel
Merhaba Hocam,

Oğlum 10 aylık 35+6 doğumlu hala diş yok d vitaminini düzenli kullanıyorum, kan testinde de değeri gayet normal çıktı. Yanı açıkçası merak içerisindeyim, çevremde ki tüm bebeklerin dişi çıktı. Herhangi bir öneriniz var mıdır?
Hiç aceleniz olmasın 🥰 değerler normalse süreç 18 aya kadar bile uzayabiliyor
S

Seher G.

Premium Üye
29 Temmuz 2026 13:52
diş çıkarırken bebekte alerjik reaksiyonlar görülür mü ürtiker tarzı
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Temmuz 2026 13:56
Seher Gürsoy
diş çıkarırken bebekte alerjik reaksiyonlar görülür mü ürtiker tarzı
Ürtiker beklemeyiz ama salya temasına bağlı ağız etrafı ve boyun çevresinde döküntüler olabilir. Dilerseniz görsel alıp burdan AI ile ya da çocuk doktorunuz ile iletişime geçebilirsiniz. Ayırıcı tanı açısından çocuk doktorunuz daha doğru olacaktır
H

Hüdanur L.

5 Ağustos 2026 11:40
Hocam merhabalar 16 aylık oğlum alt iki dişi ve üst dişinden biri çıktı diğeri hâlâ gözükmüyor
M

Merve Ö.

9 Ağustos 2026 17:04
Hocam bebeğim 5 ay 12 günlük 4. Aydan bu yana diş belirtileri var birkaç gündür daha da arttı damağı kırmızı ve sabah uyandığımızda sağ yanağı belli belirsiz hafif şişmişti sonra kendi kendine indi o şişlik dişten olabilir mi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir