Diş Çıkarıyor Diş Etler Bordo Renk Oldu

50 görüntüleme
N

Nil B.

9 Nisan 2026 19:56
Çok arka arkaya diş çıkarıyor, iki azı iki köpek dişi aynı ay içinde çıkardı tabi hastalandı çok zor geçiriyoruz. ama beni endişelendiren kısım diş etlerinin rengi kıpkırmızı baya bordo gibi yani üst ön dişlerinin etleri ise daha koyu patlıcan moru gibi . Bu normal mi az önce gördüm çok endişelendim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

10 Nisan 2026 20:30
Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde diş etlerinin bordo veya koyu kırmızı renkte olması endişe verici olabilir. Ancak bu durum bazı durumlarda normal kabul edilebilir.

Diş çıkarma sürecinde diş etlerinde şişkinlik, kızarıklık ve hassasiyet oluşabilir. Bu durum bazen diş etlerinin renginin koyulaşmasına neden olabilir. Özellikle diş etlerinin şişkinliği ve iltihaplanması durumunda, diş etleri bordo veya koyu kırmızı renkte görünebilir.

Ancak diş etlerinin patlıcan moru gibi koyu bir renkte olması daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Bu durumda bebeğinizin diş etlerini incelemek için bir pediatri uzmanına veya diş hekimine danışmanız önemlidir.

Aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Bebeğinizin diş etlerini temiz tutun: Diş etlerini temizlemek için yumuşak bir bez veya diş fırçası kullanabilirsiniz.
2. Soğuk uygulamalar: Soğuk uygulamalar, diş etlerinin şişkinliğini ve ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Diş çıkarma jelleri veya granülleri: Diş çıkarma jelleri veya granülleri, diş etlerinin ağrısını ve şişkinliğini azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Pediatri uzmanına veya diş hekimine danışın: Bebeğinizin diş etlerinin durumunu değerlendirmek ve gerekli tavsiyeleri almak için bir uzmana danışın.

Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde yaşadığı zorlukları hafifletmek için sabırlı ve dikkatli olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Erken Diş
2. Diş Çıkarma Hakkında
3. İlk Köpek Dişi Çıkar Mı?bu Diş mi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir